menu

Családireceptkönyv.hu

Burgonyás pogácsa


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


1 kg liszt
80 dkg áttört, főtt burgonya
5 dkg élesztő
20 dkg margarin
20 dkg sertészsír
6 dkg só
2 db egész tojás
folyadék, ha szükséges/tej

Elkészítés:


A margarint és a zsírt elmorzsoljuk a lisztben, hozzáadjuk a burgonyát, a sót, a tejben elkevert élesztőt és tojást, és összegyúrjuk. Pihentetjük.

Először liszt nélküli deszkán hengert formázunk, majd alálisztezzük, és kinyújtjuk 1,5-2 cm vasgatságúra. Sütőlapra helyezzük és hűtőben pihentjük. A pihentetett tésztából sima kerek kiszúróval kiszaggatjuk, sütőplére helyezzük, figyelve, hogy az egymás alatti sorok eltolva helyezkedjenek el. A pogácsák tetejét tojással lekenjük. Szórhatjuk köménymaggal, sajttal. Kelesztjük kelesztőben. Kelesztés után, 180 C-os sütőtérben készre sütjük.

Burgonyás pogácsa

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Pogácsa - Háromhagymás pogácsa
Pogácsa - Háromhagymás pogácsa

1. A hagymákat megtisztítjuk, és az újhagyma zöld szárának egy részével együtt apróra vágjuk vagy késes aprítóval felaprítjuk. 2. A lisztet elkeverjük a sütőporral, gyúródeszká...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Ropogós karfiolkeksz
Ropogós karfiolkeksz

1. A karfiolt reszeld le, sózd meg és 20 percig hagyd állni. 2. Kendőn keresztül jól facsard ki a felesleges levét. 3. Egy nagy tálban kevered össze a hozzávalókat, majd az í...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Andrea
Herzhafte Low Carb Muffins
Herzhafte Low Carb Muffins

Die Zwiebeln in der Butter anbraten und dann das übrige Gemüse schön klein geschnitten mit hinzugeben. Mit Kräutern, Salz, Pfeffer und was man sonst noch gerne mag würzen. Ich nehm...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
SAJTOS STANGLI  - OMLÓS
SAJTOS STANGLI - OMLÓS

Az élesztőt felfuttatjuk kevés langyos tejben. A kimért lisztet tálba tesszük, hozzáadjuk a margarint, a zsírt, a tojássárgákat, a fele reszelt sajtot, a tejfölt, sót, végül a fel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk