1 kg liszt
80 dkg áttört, főtt burgonya
5 dkg élesztő
20 dkg margarin
20 dkg sertészsír
6 dkg só
2 db egész tojás
folyadék, ha szükséges/tej
A margarint és a zsírt elmorzsoljuk a lisztben, hozzáadjuk a burgonyát, a sót, a tejben elkevert élesztőt és tojást, és összegyúrjuk. Pihentetjük.
Először liszt nélküli deszkán hengert formázunk, majd alálisztezzük, és kinyújtjuk 1,5-2 cm vasgatságúra. Sütőlapra helyezzük és hűtőben pihentjük. A pihentetett tésztából sima kerek kiszúróval kiszaggatjuk, sütőplére helyezzük, figyelve, hogy az egymás alatti sorok eltolva helyezkedjenek el. A pogácsák tetejét tojással lekenjük. Szórhatjuk köménymaggal, sajttal. Kelesztjük kelesztőben. Kelesztés után, 180 C-os sütőtérben készre sütjük.
1. A hagymákat megtisztítjuk, és az újhagyma zöld szárának egy részével együtt apróra vágjuk vagy késes aprítóval felaprítjuk. 2. A lisztet elkeverjük a sütőporral, gyúródeszká...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. A karfiolt reszeld le, sózd meg és 20 percig hagyd állni. 2. Kendőn keresztül jól facsard ki a felesleges levét. 3. Egy nagy tálban kevered össze a hozzávalókat, majd az í...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűDie Zwiebeln in der Butter anbraten und dann das übrige Gemüse schön klein geschnitten mit hinzugeben. Mit Kräutern, Salz, Pfeffer und was man sonst noch gerne mag würzen. Ich nehm...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt felfuttatjuk kevés langyos tejben. A kimért lisztet tálba tesszük, hozzáadjuk a margarint, a zsírt, a tojássárgákat, a fele reszelt sajtot, a tejfölt, sót, végül a fel...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű