1 kg liszt
80 dkg áttört, főtt burgonya
5 dkg élesztő
20 dkg margarin
20 dkg sertészsír
6 dkg só
2 db egész tojás
folyadék, ha szükséges/tej
A margarint és a zsírt elmorzsoljuk a lisztben, hozzáadjuk a burgonyát, a sót, a tejben elkevert élesztőt és tojást, és összegyúrjuk. Pihentetjük.
Először liszt nélküli deszkán hengert formázunk, majd alálisztezzük, és kinyújtjuk 1,5-2 cm vasgatságúra. Sütőlapra helyezzük és hűtőben pihentjük. A pihentetett tésztából sima kerek kiszúróval kiszaggatjuk, sütőplére helyezzük, figyelve, hogy az egymás alatti sorok eltolva helyezkedjenek el. A pogácsák tetejét tojással lekenjük. Szórhatjuk köménymaggal, sajttal. Kelesztjük kelesztőben. Kelesztés után, 180 C-os sütőtérben készre sütjük.
A hozzávalókat jól összedolgozzuk. Ne gyúrjuk túl sokáig, ha egynemű a tészta, akkor már jó! Enyhén lisztezett felületen nyújtsuk ki kb. 1,5 cm vastagra (én egy nagyobb vágódeszká...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összegyurjuk 4 egyforma rudat formálunk A tölteléket elkészítjük, de nem kell agyonra kikeverni Ezt is 4 félé osztom Egyenként kinyujtom, és a tölteléket elkenem...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMérjük ki az összes hozzávalót a dagasztógép üstjébe vagy egy edénybe úgy, hogy az élesztő ne érintkezzen közvetlen a sóval és a cukorral, csak dagasztás közben. Dagasszuk hosszan,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű