menu

Családireceptkönyv.hu

Beef in Guinness


Írta:

Elk. idő: 4 óra
Adag: 4 fő
Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


1 kg marha tarja, 4 cm-es kockákra vágva
sütő liszt
0,45 dl olaj
1 nagy vöröshagyma, karikázva
1 sárgarépa, vékonyra szeletelve
2 zeller, finomra vágva
0,1 dl cukor
0,05 dl angol mustárpor
0,15 dl paradicsompüré
1 nagy narancs héja, csíkokra vágva
1 csokor zöldfűszer (pld. petrezselyem, stb.)
6 dl Guinness sör
bors

Elkészítés:


A húst lisztbe forgatjuk, s egy serpenyőben 30 ml olajon világosbarnára pirítjuk, majd az edényből kivéve félre tesszük. A maradék olajat is a serpenyőbe öntjük, abban sárgára pirítjuk a hagymát, s kis késleltetéssel hozzáadjuk a répát és a zellert is. Mustárt, cukrot, paradicsompürét, narancscsíkokat adunk hozzá, sózzuk, borsozzuk, felöntjük a Guinness-szel, s beletesszük a fűszercsokrot. Felforraljuk, beletesszük a húst (szükség esetén annyi vizet töltünk hozzá, hogy a folyadék a húst éppen ellepje), majd fedő alatt - 2-2 és fél óra hosszan - puhára főzzük.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Marha húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Gyurkó
Vadas marhaszelet Lajos Mari  szerint
Vadas marhaszelet Lajos Mari szerint

1. A zöldséget, hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, felaprózzuk. A húst leöblítjük, szárazra töröljük, felszeleteljük, a hússzeletek hártyával borított szegélyét 3-4 helyen beva...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Vadas marhasült zsemlegombóccal
Vadas marhasült zsemlegombóccal

♥ Vadas marha A marhanyakat három, nagyjából egyforma nagyságú darabra vágjuk, besózzuk és megszórjuk frissen őrölt borssal. Egy felforrósított öntöttvas edényben, kevés kacsazsír...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Osso bucco
Osso bucco

5 centi vastagságúra szeletelt lábszárakat vásároljunk. A tisztított lábszárakat először forró serpenyőben az olívaolajon, mindkét oldalukon megpirítjuk. Ez után tepsibe helyezzü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Szabina
Tatár beefsteak
Tatár beefsteak

A marhabélszínt egy éles késsel darált hús finomságúra aprítjuk. (Ha nem akarunk vesződni, nyugodtan le is darálhatjuk.) A shallot hagymát finomra vágjuk, és egy nagy csipet sóval...

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk