Hozzávalók:
50 dkg finomliszt (!!!!!!)
5 dkg vaj
4 dkg cukor
4,5 dl tej
½ dkg élesztő
pici só
A tejből 1 dl-nyit mokkáskanál cukorral, pici sóval elkeverjük, majd belemorzsoljuk az élesztőt, felfuttatjuk.
A lisztet elkeverjük a 4 dkg cukorral, mélyedést készítünk, beleöntjük a felfuttatott élesztőt, jól kidolgozzuk, majd az 5 dkg olvasztott vajat (ne legyen meleg) is jól beledolgozzuk.
Egy órán keresztül kelesztjük.
Három vagy négy rudat készítünk, egymás mellé fektetjük, és mint a hajfonat, összefonjuk.
Tepsibe tesszük (célszerű magas, de keskeny tepsit használni), megkenjük tojássárgájával (amihez nagyon kevés tejet teszünk) és egy óra hosszáig kelesztjük.
Még egyszer megkenjük, majd előmelegített (langyos) sütőbe toljuk, 30-40 percig közepes tűznél sütjük. Tűpróba!
1.A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgáját a porcukorral habosra verjük robotgép segítségével, majd hozzáadjuk a vizet és a Rama margarint. 2.A sütőport hozzáadjuk a liszthez, majd...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű1 dl langyos tejbe morzsoljuk az élesztőt, adunk hozzá 1 kávéskanál cukrot és 10 perc alatt felfuttatjuk. Majd egy tálba tesszük a lisztet, hozzáadjuk a maradék cukrot, csipet sót...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: 1. A tészta hozzávalóit a kenyérsütőgépben bedagasztjuk, majd a kikapcsolt gépben duplájára kelesztjük. Kézi dagasztásnál a szokásos módon járunk el, majd egy tálb...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKb 1 dl cukros tejben felfutattam az élesztőt. Mindent összegyúrtam ,egy viszonylag lágy,nem ragacsos tésztát kaptam. Pihentettem 40 percig,majd kisodortam. Sodortam egy téglalap a...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Közepes