Hozzávalók:
50 dkg finomliszt (!!!!!!)
5 dkg vaj
4 dkg cukor
4,5 dl tej
½ dkg élesztő
pici só
A tejből 1 dl-nyit mokkáskanál cukorral, pici sóval elkeverjük, majd belemorzsoljuk az élesztőt, felfuttatjuk.
A lisztet elkeverjük a 4 dkg cukorral, mélyedést készítünk, beleöntjük a felfuttatott élesztőt, jól kidolgozzuk, majd az 5 dkg olvasztott vajat (ne legyen meleg) is jól beledolgozzuk.
Egy órán keresztül kelesztjük.
Három vagy négy rudat készítünk, egymás mellé fektetjük, és mint a hajfonat, összefonjuk.
Tepsibe tesszük (célszerű magas, de keskeny tepsit használni), megkenjük tojássárgájával (amihez nagyon kevés tejet teszünk) és egy óra hosszáig kelesztjük.
Még egyszer megkenjük, majd előmelegített (langyos) sütőbe toljuk, 30-40 percig közepes tűznél sütjük. Tűpróba!
A tejet meglangyosítjuk a cukorral, majd beletesszük az élesztőt és felfuttatjuk. A liszthez adjuk a sót, a vajat, hozzáadjuk a tojást és a felfuttatott élesztőt, majd összegyú...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. A langyos tejben 1 evőkanál cukorral felfuttatjuk az élesztőt. Az átszitált lisztet összekeverjük a maradék cukorral, a csipet sóval, a citrom reszelt héjával és levével, majd...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűLangyos tejben 1 ek. cukorral felfuttattam az élesztőt. A lisztet összekevertem a maradék cukorral, csipetnyi sóval, a citrom reszelt héjával és levével, majd hozzáadta a vajat, a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű