világos sör
vaj
liszt
tojássárgája
rum
citromhéj
szegfűszeg
fahéj
gyömbér
szerecsendió
só
bors
Vajjal és liszttel készíts világos rántást, engedd fel sörrel és forrald fel. Egy másik edényben kevés sörben forralj 5-10 percig reszelt citromhéjat, szegfűszeget, fahéjat, gyömbért, reszelt szerecsendiót, borsot és sót, majd ezt a fűszerkivonatot szűrd a berántott sörhöz. Egy-két tojássárgáját habarj el kevés rummal, s folyamatos keverés mellett ezt is add a leveshez.
1.Először a brokkolit szétbontjuk, megmossuk. A brokkoli szára is ehető, így ne dobjuk ki azt! Jól mossuk meg, és vágjuk nagyobb darabokra. Az is beleszámít a brokkoli súlyába! 2....
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: KönnyűA hagymát és a fokhagymát nagyon apró kockára felvágjuk és 3-4 evőkanál olívaolajon üvegesre pirítjuk. Tűzről lehúzzuk, beleszórjuk a sáfrányt és felöntjük az alaplével. A sárgar...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA tojásokat felütjük egy tálba, és megsózzuk. Habosra verjük egy villával. Nem kell habbá verni, csak addig, amíg elkezd habzani. Hozzákeverjük a szódabikarbónát is. Hozzáadjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zellert és a répákat megmossuk, megpucoljuk, és kockákra vágjuk, majd az apróra vágott hagymával együtt kevés olajon puhára pároljuk. (Kb. 10 percig, folyamatos kevergetéssel, ho...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű