Családireceptkönyv.hu

Sörleves


Írta:

Elk. idő: 10 perc
Adag: 2 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


világos sör
vaj
liszt
tojássárgája
rum
citromhéj
szegfűszeg
fahéj
gyömbér
szerecsendió

bors

Elkészítés:


Vajjal és liszttel készíts világos rántást, engedd fel sörrel és forrald fel. Egy másik edényben kevés sörben forralj 5-10 percig reszelt citromhéjat, szegfűszeget, fahéjat, gyömbért, reszelt szerecsendiót, borsot és sót, majd ezt a fűszerkivonatot szűrd a berántott sörhöz. Egy-két tojássárgáját habarj el kevés rummal, s folyamatos keverés mellett ezt is add a leveshez.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Tamás
Tárkonyos bárányleves
Tárkonyos bárányleves

a húst a csonttal együtt kis darabokra vágom, a hagymát felaprítom, a zöldséget egyforma kis hasábokra vagdosom. A tárkonyt finomra metélem. Elkészítése: a margarint felforrósít...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Gombás raguleves
Gombás raguleves

A MAGGI Tárkonyos raguleves-t 0,5 l hideg vízhez és 0,25 l tejhez keverjük. Forrástól számított 10 percig állandó keverés mellett főzzük, majd félretesszük. A csirkeaprólékot puhá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csirkés-currys rizsleves
Csirkés-currys rizsleves

A forró olajban megfuttatjuk az apróra vágott hagymát. Hozzáadjuk a lebőrözött, felszeletelt és ha szükséges, kicsontozott csirkehúst. Fehéredésig sütjük, majd mehet bele a zöldsé...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Grízgaluska
Grízgaluska

Állni hagyni 1 órát de ha több az sem baj, Forrásban lévő sós vízben kis galuskákat szaggatni , pár 2-3 percig fedő alatt forrjon utána tartalék 5 perc, elzárni alatta a tüzet és p...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk