Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Tűzdelt máj


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 4 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg sertés vagy borjú máj
3 gerezd fokhagyma
4 evőkanál olaj vagy zsír
1 mokkáskanál majoranna
kevés törött bors

Köret:
Burgonyapüré
saláta

Elkészítés:


A májat megmossuk, szárazra töröljük, majd hegyes késsel lyukakat vájunk bele.

A zúzott fokhagymát a majorannával és a borssal összekeverjük, a lyukakba tömködjük (mokkáskanál nyelét használtam).

Olajon/zsíron a máj mindkét oldalát hirtelen átsütjük, utána tűzálló tálba vagy tepsibe tesszük, ráöntjük a forró olajat, lefedjük, forró sütőbe téve sütjük. Akkor jó, ha a beleszúrt tű nyomán már nem jön véres lé.

Ezután a tál teteje nélkül mindkét oldalát pirosra sütjük.

Csak a tányéron sózzuk.

Felszeletelve burgonyapürével és salátával tálaljuk.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Kocsonya
Kocsonya

A füstölt körmöket átnézzük és ha szükséges megkapargatjuk, vagy megperzseljük, majd egy éjszakára beáztatjuk hideg vízbe. A fejet és a sertés lábakat alaposan megtisztítjuk, majd...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Levéltetű elleni védekezés háziszerekkel
Levéltetű elleni védekezés háziszerekkel

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Emese
Francia sz. krém
Francia sz. krém

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Fetasajttal töltött rántott gomba
Fetasajttal töltött rántott gomba

A gombákat megtisztítjuk, szárukat kivágjuk. Megtöltjük a gombafejeket fetasajttal (jól belenyomkodjuk). Lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába forgatjuk a töltött gombafejeket, majd m...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk