50 dkg sertés vagy borjú máj
3 gerezd fokhagyma
4 evőkanál olaj vagy zsír
1 mokkáskanál majoranna
kevés törött bors
Köret:
Burgonyapüré
saláta
A májat megmossuk, szárazra töröljük, majd hegyes késsel lyukakat vájunk bele.
A zúzott fokhagymát a majorannával és a borssal összekeverjük, a lyukakba tömködjük (mokkáskanál nyelét használtam).
Olajon/zsíron a máj mindkét oldalát hirtelen átsütjük, utána tűzálló tálba vagy tepsibe tesszük, ráöntjük a forró olajat, lefedjük, forró sütőbe téve sütjük. Akkor jó, ha a beleszúrt tű nyomán már nem jön véres lé.
Ezután a tál teteje nélkül mindkét oldalát pirosra sütjük.
Csak a tányéron sózzuk.
Felszeletelve burgonyapürével és salátával tálaljuk.
Sűrített paradicsomot, ízesítek: oregano, bazsalikom, majoranna, kömény, kis kechup. és amit még ízlés szerint beletennél, megkenem vele, utána rádobálok mindent, ami van otthon és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA banánt villával nyomkodd össze, majd keverd össze az összes hozzávalót és 200°os előmelegített sütőben süsd 15-20 percig! ?
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű– A tejszínt lassú tűzön melegítsd fel. Vigyázz, hogy ne kezdjen el forrni. – Vedd le az edényt a lángról, ekkor öntsd hozzá a citromlevet. Néha keverd meg és így hagyd kihűlni....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA rántanivalókat elkészítem. Bepanírozom őket, és forró olajban kisütöm. Ezalatt bekeverem a mártogatóst és míg a finomságok kisülnek hagyom egy kicsit össze állni az ízeket (hűtő...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű