2l víz
2 citrom leve (vagy helyettesíthető részben aszkorbinsavval)
6 közepes méretű tojás fehérjéje
3 csipet só
Felforraljuk a vizet a citromok levével, felverjük a tojásfehérjét a sóval, de csak addig amíg kifehéredik, nem kemény habbá.
Ezután beleöntjük és elkezdjük kevergetni, összetörve a habot. 10 percig kell kevergetve főzni, hogy túróíze legyen. Ezután már csak le kell szűrni
A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, és még melegen krumplinyomóval áttörjük. Hozzáadunk 1 tk sót, 5 dkg vajat, a tojást, a lisztet, majd lágy tésztát gyúrunk belőle. A té...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszekeverni a hozzávalókat,és hűtőben összeérlelni.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megfőtt rizst kihűtjük, sóval, borssal ízesítjük, majd hozzáadjuk a tojást és a lisztet. Kanállal kis pogácsákat szaggatunk belőle, forró olajban arany-barnára sütjük őket.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megmosott és cikkekre vágott kelkáposztát köménymagos, sós vízben puhára főzzük. Lecsurgatjuk, sózzuk, borsozzuk. A levelekre egy-egy vékony szelet sajtot helyezünk, és együtt fe...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes