2l víz
2 citrom leve (vagy helyettesíthető részben aszkorbinsavval)
6 közepes méretű tojás fehérjéje
3 csipet só
Felforraljuk a vizet a citromok levével, felverjük a tojásfehérjét a sóval, de csak addig amíg kifehéredik, nem kemény habbá.
Ezután beleöntjük és elkezdjük kevergetni, összetörve a habot. 10 percig kell kevergetve főzni, hogy túróíze legyen. Ezután már csak le kell szűrni
A megtisztított zöldségeket felkockázzuk a robotgéppel, majd nagy tepsibe borítjuk. Meglocsoljuk az olívaolajjal, rápréseljük a megpucolt fokhagymát, és tovább ízesítjük a fűszerek...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukrot karamellizáljuk, majd hozzáadjuk a tejet. Összeforraljuk (az összeugrott cukor olvadjon vissza a tejbe, legyen egynemű.) Közben a tojásokat szétválasztjuk és a sárgákat k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat tálba ütjük, elkeverjük a kefirrel, az olvasztott (de nem forró) vajjal. Hozzáadjuk a sütőporral és szódabikarbónával elkevert lisztet (a lisztet a kefires pohárral mér...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű2,5 dl vízhez 50 dkg cukor kell, a cukrot a vízben felforraljuk, amíg a cukor teljesen feloldódik, majd lehűtjük. Eközben – legalább fél óráig- a pálcikát beáztatjuk: mi egyszer...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű