Hozzávalók:
30dkg margarin
1tojás
2e.k tejföl
10dkg cukor
50dkg liszt
1 sütőpor
Töltelék:
lekvár,nutellakrém,gesztenyemassza...
Hó:
Vaníliás porcukor+porcukor
A tojást a lágy margarinnal,cukorral,tejföllel simára keverjük majd a liszttel, sütőporral tésztát gyúrunk belőle. Egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap majdnem átlátszóra nyújtjuk és 6-7cm átmérőjű köröket szaggatunk pohárral. Ezekre ízlés szerint teszünk tölteléket, kettéhajtjuk és a szélét jól összenyomkodjuk.A cukorköntösbe még forrón beleforgatjuk
Cukrot a tojássárgával kihabosítjuk. Tojásfehérjét keményre felverjük géppel. Majd ezeket a liszttel óvatos összeforgatom. Sütőpapíros tepsibe öntöm.
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: KönnyűA tésztához a lisztet és a sütőport egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a szódabikarbónát, a cukrot, kakaóport, a margarint és végül a tojásokat. Az egészet alaposan összedolgozzuk, ma...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűSzétválasztom a tojásokat, a sárgájához teszem a korpát, édesítőt, sütőport, tejet amennyi szükséges, galuska sűrűségűre. Amíg a korpa duzzad, felverem a fehérjét, megtisztítom az...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókból kevés tejjel rugalmas tésztát gyúrunk. Lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk, és korongokra szaggatjuk. Zsírozott tepsibe rakjuk, és világosra sütjük. Kettesével...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű