Hozzávalók:
30dkg margarin
1tojás
2e.k tejföl
10dkg cukor
50dkg liszt
1 sütőpor
Töltelék:
lekvár,nutellakrém,gesztenyemassza...
Hó:
Vaníliás porcukor+porcukor
A tojást a lágy margarinnal,cukorral,tejföllel simára keverjük majd a liszttel, sütőporral tésztát gyúrunk belőle. Egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap majdnem átlátszóra nyújtjuk és 6-7cm átmérőjű köröket szaggatunk pohárral. Ezekre ízlés szerint teszünk tölteléket, kettéhajtjuk és a szélét jól összenyomkodjuk.A cukorköntösbe még forrón beleforgatjuk
az élesztöt felfuttatjuk -összegyúrunk mindent kivéve a kakaót --duplára kelesztjük -a megkelt tésztát ketté osztjuk -az eggyikbe belekeverjük a kakaót -kinyújtjuk kerekre a k...
Elkészítési idő: 90 Nehézség: KönnyűA tejfölt jól kikeverni a cukorral. Az epret negyedekbe vágni. A pohár aljába belekanalazni a cukros-tejfölt, majd megszórni a csokoládéval. Ezután kirakni a feldarabolt eperrel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMindent egybegyúrunk(az elején morzsálódik, ám a margarin olvadása miatt könnyen összeáll). 20 percre hűtőbe tesszük. Rizsliszttel szórt deszkán kinyújtjuk. Derelyevágóval kockákat...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA répát és az almát meghámozzuk, és lereszeljük. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a cukorral habosra keverjük. Ebbe tesszük a citromhéjat, a lisztet és a sütőport. A tészt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű