-9 dkg porcukor
-10 dkg őrölt mogyoró
-10 dkg jó minőségű étcsoki
-7 dkg vaj
-1 dl sűrített tej (nem a cukrozott, tubusos, hanem a "folyós", üveges vagy dobozos változat kell. (30 %-os)
Egy tálban elkeverem az őrölt mogyorót (előtte megpirítani) a porcukorral,
Közben kicsit meglágyítom mikróban a vajat.
A csokoládét vagy gőz fölött, vagy szintén a mikróban olvasztom meg. Nem szabad túlmelegíteni, mert összecsomósodik, és használhatatlan lesz.
Ha már egynemű és keverhető a csoki, hozzáadom a lágy vajat és szépen elkevergetem, majd a cukros mogyoróhoz öntöm a felmelegített sűrített tejjel egyetemben. Addig keverem, amíg teljesen krémszerű lesz.
Csatos üvegbe töltjük és hűtőben tároljuk.
A háttérben lévő cukorból és vanília rúdból, holnap vaníliás cukrot fogok készíteni.
Ibolya Farkasné Joó rp
A túrót és tejfölt vedd ki a hűtőből 1 órával az elkészítés előtt. Keverd össze a lisztet keményítővel és sóval. Ha nem elég apró a túró, préseld át szűrőn. A túrót, tejfölt és...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűpiskótatekercs A tojások sárgáját a cukor egyharmadával fehéredésig keverjük. A tojásfehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük. A kétféle tojásos masszát lazán egymásba fo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához szükséges anyagokat összegyúrjuk és vékonyra sodorjuk. A kisodort tésztát be kell kenni a 10 dkg olvasztott zsírba összekevert 9 dkg liszttel. Ezután a tészta két olda...
Elkészítési idő: 2 Nehézség: Közepes-A sütőt előmelegítem 200 °C-on. -A tojásokat kettéválasztjuk. A tojásfehérjét a kétféle cukorral nem túl kemény habbá verjük. Ne legyen törős a hab, de azért legyen tartása. -A...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű