5 db tojássárgája
3 ek porcukor
2 kk só
2 ek mustár
1 mk bors
5 doboz tejföl
1/2 ü olaj
Fél liter tejet 3 evőkanál cukorral és egy darabka vaníliával felfőzünk. Három tojássárgáját 3 evőkanál cukorral, 1 evőkanál liszttel simára keverünk, egy kevés tejjel hígítjuk, ma...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesElső lépésként a cukrot és a vizet egy lábasba öntjük, majd közepes hőfokon elkezdjük melegíteni. Nem szabad kevergetni, csak esetleg néha megrázni a lábast. Kezd forrni, majd habz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűVízgőzhöz előkészítünk egy lábast, vizet engedünk bele, és egy tálat teszünk fölé. Rögtön, még hidegen beletesszük a tojássárgákat a hideg víz fölött, hozzáöntjük az összes vizet,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűOlvasszuk meg a vajat, szórjuk rá a lisztet, és folyamatos, gyors keverés közben pirítsuk világosra. A tejet öntsük hozzá a lepirított liszthez, és további melegítés, keverés mel...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű