25 dkg méz
10 dkg vaj
10 dkg cukor
50 dkg liszt
1 csapott kk szódabikarbóna
1 ek mézeskalácsfűszer
1 citrom reszelt héja
A mézet, vajat, cukrot langyosra melegítjük.
A többi hozzávalóval együtt összekeverjük, és egy napra a hűtőbe tesszük.
Másnap nyújtani, szaggatni, sütni.
1. A diót, a kekszet, az apróra vágott aszal sárgabarackot és a lekvárt jól összedolgozzuk, és hűtőbe tesszük kb 20 percre, hogy jól lehűljön. 2. Ha lehűlt, akkor kézzel kis sza...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet keverjük össze a sóval, majd adjuk hozzá a felkockázott hideg margarint, és kezdjük el összemorzsolni. Amikor már kellően morzsalékos, keverjük hozzá a porcukrot, a va...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásfehérjét a cukorral nagyon kemény habbá verjük. A gyümölcsökre egy kevés lisztet szórunk, majd lerázzuk róla. Belekeverjük a folyékony olvasztott vajat, ami nem szabad, h...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMikor minden langyosra hűlt,pogácsaszaggatóval kis köröket szúrtam ki a piskóta lapokból. Egy jénai tálba raktam egy réteg piskóta karikát vegyesen. Meglocsoltam kicsi rumaromával,...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű