Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Mézeskalács (Márti)


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


25 dkg méz
10 dkg vaj
10 dkg cukor
50 dkg liszt
1 csapott kk szódabikarbóna
1 ek mézeskalácsfűszer
1 citrom reszelt héja

Elkészítés:


A mézet, vajat, cukrot langyosra melegítjük.
A többi hozzávalóval együtt összekeverjük, és egy napra a hűtőbe tesszük.
Másnap nyújtani, szaggatni, sütni.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Szaloncukor - Zserbó szaloncukor - OK
Szaloncukor - Zserbó szaloncukor - OK

1. A diót, a kekszet, az apróra vágott aszal sárgabarackot és a lekvárt jól összedolgozzuk, és hűtőbe tesszük kb 20 percre, hogy jól lehűljön. 2. Ha lehűlt, akkor kézzel kis sza...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Isler (Gizi)
Isler (Gizi)

A lisztet keverjük össze a sóval, majd adjuk hozzá a felkockázott hideg margarint, és kezdjük el összemorzsolni. Amikor már kellően morzsalékos, keverjük hozzá a porcukrot, a va...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Sacko
Karácsonyi püspökkenyér
Karácsonyi püspökkenyér

A tojásfehérjét a cukorral nagyon kemény habbá verjük. A gyümölcsökre egy kevés lisztet szórunk, majd lerázzuk róla. Belekeverjük a folyékony olvasztott vajat, ami nem szabad, h...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Somlói galuska- saját recept szerint
Somlói galuska- saját recept szerint

Mikor minden langyosra hűlt,pogácsaszaggatóval kis köröket szúrtam ki a piskóta lapokból. Egy jénai tálba raktam egy réteg piskóta karikát vegyesen. Meglocsoltam kicsi rumaromával,...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk