(3 személyre és kb. – az arányokat mindenki finomítsa tovább maga)
250 g natúr, sűrű, krémes állagú túró
4-5 kisebb érettebb banán
4 evőkanál cukrozatlan, nyers kakaópor
egy kevés (gabona)tej
És 10 szabad perc, meg egy botmixer:
először a túrót 2 banánnal, és egy kevés tejjel, majd a maradék banánt egy másik tálban villával összetörni, a könnyebb mixelés kedvéért kevéske tejjel, majd kakaóval összekeverni, végül botmixerrel összedolgozni. Másodpercek alatt ilyen pudingos állagot vesz fel. Az egész receptben némi kézügyességet csak a rétegezés igényelhet, de lehet persze mindössze 2 határozott emeletben is gondolkodni.
És mit kapunk? A banán mást hoz ki a túrókrémből és mást a kakaóból: a krémes túró selymesebb, de továbbra is sűrű lesz, a banán és a kakaó pedig egyszerűen csodát művelnek egymással, ez maga a mély, lágy, de nem gejl, kicsit csöppenősebb, könnyed, aromás csokikrém. A kettő együtt pedig éppen annyira ellensúlyozza egymást, amennyire szükséges, kanalazás közben hol az egyik, hol a másik íz és halmazállapot bukkan fel, illetve bomlik egymásba: hígabb és sűrűbb, fekete és fehér, háttér és előtér, visszafogott és markáns, jin és jang, jaj és jaj stb. stb. (Mindehhez fontos, hogy göröngyös állagú túróval nem fog ilyen jól működni, én az aldi/lidl-féle sovány, dobozos „speisequark”-féle krémtúróval dolgoztam.)
1. A tojások sárgáját habosra keverjük a vízzel és a cukorral, beletesszük a kakaót és felváltva a lisztet meg a tojások keményre vert fehérjét. 2. Egy kisebb kizsírozott, kili...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA joghurtot elkeverjük az olajjal, vagy az olvasztott, de kihűtött vajjal. Hozzáadjuk a sót, a cukrot és beleszitáljuk a lisztet, majd az élesztőt. Meggyúrjuk a tésztát, letakarjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojást, a cukrot, a zsírt habosra keverjük, majd hozzáadjuk a mézet. A lisztbe belekeverjük a szódabikarbónát és hozzákeverjük a kikevert masszához. Lassan adagoljuk hozzá a vég...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kávét lefőzzük, a pudingot a csomagoláson leírtak szerint megfőzzük, majd egy picit hűtjük. Ha langyosra hűlt belekeverjük a vajat. A habtejszínt felverjük. A kávéba egyenként...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű