Hozzávalók:
•400 g habtejszín,
•3 kis csomag zselatin,
•300 g cukor (tetszés szerint),
•300 ml tej,
•450 g tejföl,
•5 evőkanál kakaó,
•1 evőkanál olaj,
•1 pohár víz.
Egy edényben keverjük el a 2 csomag zselatint 200 ml tejjel. Lassú tűzön addig keverjük, amíg a zselatin feloldódik a tejben. Vigyázat a tejnek nem kell főnie! A tűzhelyről levéve félretesszük hűlni. Egy lekapcsolható oldalú sütőformát kivajazunk. Kézi robotgéppel közepes fokozaton felhabosítjuk a tejfölt, 1 bögrényi cukrot és a tejszínt. Lassan kavargatva hozzáöntjük a langyos zselatinos tejet és tovább kavarjuk. Az elkészült masszát a lekapcsolható oldalú sütőformába öntjük, hűtőszekrénybe tesszük amíg megszilárdul.
Csokoládébevonat: A kakaót összekeverjük a megmaradt cukorral és a harmadik csomag zselatinnal. Hozzáadunk 100 ml tejet és 100 ml vizet, az egészet jól összekeverjük, lassú tűzön főzzük pár percig. Hagyjuk kihűlni. Miután kihűlt öntsük a csokoládémázat, a krémre és tegyük ismét hűtőbe. Hagyjuk legkevesebb 5 órán keresztül hűlni, csak ezután tálaljuk.
Aprítógépben először a zabot apróra aprítjuk majd hozzáadjuk a többi hozzávalót és addig aprítjuk míg egy ragacsos masszát nem kapunk, ha nem áll össze adjunk még hozzá datolyát....
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KözepesForralt tejszínbe beleteszed a csokit Mikor meghül felvered! Én tortát ezzel vonom be és belül is!
Elkészítési idő: Nehézség: NehézElkészítés: 1. Egy lábasban nagyon alacsony hőfokon megolvasztjuk a vajat. Levesszük a tűzről és belekeverjük a kakaóport és a cukrot - simára keverjük fakanállal. A tojást felve...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűJó alaposan kidolgozom a tésztát...letakarva pihentetem kb. 20 percig. Majd kinyújtom,megkenem a zsír 1/3 részével...hajtogatom..hűtőben pihentetem 2 órát.. Ezt 3* ismétlem. Egy...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű