25 dkg liszt
15 dkg darált tepertő
2,5 dkg élesztő
2 dkg vaj
2 tojás
1,5 teáskanál só
1 dl tej
1 evőkanál tejföl
1 teáskanál cukor
A tejet picit langyosítsd meg, szórd bele a teáskanálnyi cukrot, és futtasd fel benne az élesztőt. A lisztbe vegyítsd bele a sót, és morzsold bele a vajat is. Add hozzá a felfutott élesztőt, a tepertőt, az egyik tojás sárgáját és a tejfölt. Alaposan dolgozd össze a tésztát, és nagyjából egy órát keleszd meleg helyen.
Lisztezett deszkán nyújtsd ujjnyi vastagra a megkelt tésztát, egy kés segítségével ejts vágásokat a tetején, majd egy lisztbe mártott pohárral vagy pogácsaszaggatóval szaggasd ki. Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, és fektesd rá a pogácsákat. A megmaradt tojásfehérjét keverd össze az egész tojással, és kend meg vele a tetejüket. A sütőt melegítsd elő 200 fokra, és süsd a pogácsákat aranybarnára nagyjából 25 perc alatt.
Az élesztőt kevés langyos, cukros tejben futtasd fel. Eközben a lisztet szitáld át, add hozzá a tejfölt, a margarint, a sót, a felfuttatott élesztőt és alaposan dolgozd ki. Lisztez...
Elkészítési idő: 150 perc Nehézség: KözepesA tejet meglangyosítom, beleteszem a cukrot és belemorzsolom az élesztőt, félreteszem. Egy nagyobb tálba szitálom a lisztet, elkeverem a sóval és elmorzsolom a vajjal. Hozzáadom a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt a cukros tejfölben felfuttatjuk. A lisztet a Rámával elmorzsoljuk, elkeverjük a sóval majd a felfuttatott élesztővel, tojással tejföllel jól összegyúrjuk. Duplájára...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát összegyúrom, kinyújtom, tojással megkenem, reszelt sajttal megszórom és derelyevágóval hosszúkás szeletekre vágom. Perec esetében perecszagatóval kiszaggatom és megkene...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű