25 dkg liszt
15 dkg darált tepertő
2,5 dkg élesztő
2 dkg vaj
2 tojás
1,5 teáskanál só
1 dl tej
1 evőkanál tejföl
1 teáskanál cukor
A tejet picit langyosítsd meg, szórd bele a teáskanálnyi cukrot, és futtasd fel benne az élesztőt. A lisztbe vegyítsd bele a sót, és morzsold bele a vajat is. Add hozzá a felfutott élesztőt, a tepertőt, az egyik tojás sárgáját és a tejfölt. Alaposan dolgozd össze a tésztát, és nagyjából egy órát keleszd meleg helyen.
Lisztezett deszkán nyújtsd ujjnyi vastagra a megkelt tésztát, egy kés segítségével ejts vágásokat a tetején, majd egy lisztbe mártott pohárral vagy pogácsaszaggatóval szaggasd ki. Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, és fektesd rá a pogácsákat. A megmaradt tojásfehérjét keverd össze az egész tojással, és kend meg vele a tetejüket. A sütőt melegítsd elő 200 fokra, és süsd a pogácsákat aranybarnára nagyjából 25 perc alatt.
A lisztet elkevertem a sütőporral, gyúródeszkára szitáltam, majd hozzáadtam a sót. Elmorzsoltam benne a margarint, majd a vízzeel elkevert ecettel együtt egynemű tésztává állíto...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tésztához egy tálba tesszük a lisztet. 2. Hozzáadjuk a tojást, vajat, zsírt, apróra darált tökmagot, joghurtot és ízlés szerint sót. 3. A langyos, cukros tejbe felfuttat...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet szitáljuk keverőtálba, forgassuk hozzá a sót és a sütőport, majd a hideg vajat reszelve adjuk hozzá. Ezután a többi alapanyagot is adjuk hozzá, és gyors mozdulatokkal gyú...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt felfuttatjuk a cukros tejben. A lisztben elkeverjük a sót, majd az összes hozzávalóval és az élesztővel együtt jól kidolgozzuk a tésztát. 6 részre osztva kis cipókat fo...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes