Családireceptkönyv.hu

Tepertős pogácsa


Írta:

Elk. idő: 40 perc + 1 óra
Adag: kiadós
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


25 dkg liszt
15 dkg darált tepertő
2,5 dkg élesztő
2 dkg vaj
2 tojás
1,5 teáskanál só
1 dl tej
1 evőkanál tejföl
1 teáskanál cukor

Elkészítés:


A tejet picit langyosítsd meg, szórd bele a teáskanálnyi cukrot, és futtasd fel benne az élesztőt. A lisztbe vegyítsd bele a sót, és morzsold bele a vajat is. Add hozzá a felfutott élesztőt, a tepertőt, az egyik tojás sárgáját és a tejfölt. Alaposan dolgozd össze a tésztát, és nagyjából egy órát keleszd meleg helyen.
Lisztezett deszkán nyújtsd ujjnyi vastagra a megkelt tésztát, egy kés segítségével ejts vágásokat a tetején, majd egy lisztbe mártott pohárral vagy pogácsaszaggatóval szaggasd ki. Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, és fektesd rá a pogácsákat. A megmaradt tojásfehérjét keverd össze az egész tojással, és kend meg vele a tetejüket. A sütőt melegítsd elő 200 fokra, és süsd a pogácsákat aranybarnára nagyjából 25 perc alatt.

Tepertős pogácsa

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Burgonyás-sajtos rúd
Burgonyás-sajtos rúd

A burgonyát héjában megfőzzük, megpucoljuk, áttörjük és hagyjuk kihűlni. A lisztbe belekeverjük a sót. A margarint és 15 dkg sajtot elmorzsoljuk a liszttel, hozzáadjuk a tojássár...

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Friderika
Teljes kiőrlésű kréker
Teljes kiőrlésű kréker

Minden hozzávalót összegyúrunk, majd vékonyra kinyújtjuk és feldaraboljuk.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csavart kifli
Csavart kifli

A lisztbe belemorzsoljuk a margarint. Kevés cukros tejben (kb 0,5 dl) felfuttatjuk az élesztőt, hozzáadjuk a liszthez, utána a tejfölt és a tojást. Ízlés szerint sózzuk. Összegyúrj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Burek (túrós)
Avatar Lewis Windy Kedvelnék
Burek (túrós)

Egy kisebb edénybe öntsd 5 dl vizet, tegyél bele 2 kk sót és 1 ek maragint, és forrald fel. Amikor felforrt, vedd le a tűzről, és hagyd kihűlni. Miután kihűlt, keverj hozzá 1 zacsk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk