-70 dkg szilva
-2 ek. reszelt gyömbér
-35 dkg zöld paradicsom vagy alma
-5 dkg fokhagyma
-2 ek. currypor
-50 dkg cukor
-1 tk. só
-50 dkg vöröshagyma
-1 dl borecet
A hozzávalókat kockára vágva lábasba tesszük. Mindent hozzáadunk.
50 percig főzzük.
Turmixoljuk.
5 percig rotyogtatjuk.
Kis üvegekbe töltjük.
Száraz dunsztba tesszük.
Vágd apróra a hagymát, és pirítsd meg olajon, de vigyázz, hogy ne barnuljon meg, mert keserű lesz a mártás. Keverd el a többi hozzávalóval, és forrald fel, majd lassú tűzön addig f...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojás sárgáját a mustárral, a citrom levével, a fokhagymával és a fehérborssal összekeverjük. Kézi mixerrel, folyamatos keverés mellett cseppenként, lassan csurgatva adagoljuk...
Elkészítési idő: 5 perc Nehézség: KözepesEgy tálkában összekeverjük a fűszereket a citromlével és egy evőkanál vízzel. A hagymát az olajon átsütjük, hozzáadjuk a gyömbért, kevergetjük néhány másodpercig, majd beletesszük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz üvegeket elmostam. Az alapszószhoz való zöldségeket megmostam, lecsepegtettem, feldaraboltam. Hozzáadtam az olajat, fűszereket, majd 30 percet főztem. Közben megtisztítottam...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű