1 db leveles tészta
1 csomag frankfurti virsli
ketchup
mustár
1 db tojás
sajt
A kiterített leveles tésztát vékonyan megkenem ketchuppal, mustárral, majd felvágom középen, illetve kis háromszögekre szaggatom.
A háromszögek alapjára helyezem az apró virsli darabokat és a (reszelt/nem reszelt) sajtot, majd felgöngyölítem, hogy apró croissant formákat kapjak.
Tepsire helyezem őket, majd tojással megkenem a tetejüket, hogy szép barnára süljenek.
180-200 fokon kb 15 percig sütöm őket.
Voilá!
Az egészet össze gyúrom elsikálom 3 mm vastagság szezámmag lenmag megyen a tojással megkent tésztára -derejevágoval nagyon vékonyra vágom . fincsike . puszi
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA puha rámával összekeverjük a lisztet, vizet, ecetet és a sót. Jól összegyúrjuk majd egy éjszakára a hűtőbe tesszük. Ha vendégeket várunk készíthetjük a pihentetés nélkül is, nem...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt a meleg, de nem forró tejbe morzsoljuk, rászórjuk a cukrot és hagyjuk felfutni. A lisztet egy tálba szitáljuk, beleszórjuk a sót, amit betakarunk egy kevés liszttel, h...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1 felvert tojás szezámmag Egy nagy tálba beletesszük a lisztet. Az 1 dl langyos tejbe teszünk egy-két csipet cukrot. A liszt közepébe egy kis mélyedést – “fészket” –...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű