1 db leveles tészta
1 csomag frankfurti virsli
ketchup
mustár
1 db tojás
sajt
A kiterített leveles tésztát vékonyan megkenem ketchuppal, mustárral, majd felvágom középen, illetve kis háromszögekre szaggatom.
A háromszögek alapjára helyezem az apró virsli darabokat és a (reszelt/nem reszelt) sajtot, majd felgöngyölítem, hogy apró croissant formákat kapjak.
Tepsire helyezem őket, majd tojással megkenem a tetejüket, hogy szép barnára süljenek.
180-200 fokon kb 15 percig sütöm őket.
Voilá!
A tejet meglangyosítottam, beleszórtam a cukrot, majd belemorzsoltam az élesztőt. Hagytam 10 percig pihenni. A vajat elmorzsoltam a liszttel, majd belekevertem a sót. Közepébe egy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összegyúrjuk 6 cipót készítünk belőle. A margarint a sóval, tojássárgájával kikeverjük és hozzáadjuk a reszelt sajtot. A cipókat egyenként kisodorjuk 40...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összegyúrjuk, kb. 15 percet pihentetjük. Kinyújtjuk, felszeleteljük, lekenjük a tejfölös, bazsalikomos tojássárgájával, megszórjuk reszelt sajttal és előmelegített s...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összedolgozni,1 órát keleszteni. Ujjnyi vastagra nyújtani.1 tojásfehérjét,1 tk .paprikával felverni és megkenni a tészta tetejét. Szaggatni,180 fok kb 30 perc A kré...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz