1 db leveles tészta
1 csomag frankfurti virsli
ketchup
mustár
1 db tojás
sajt
A kiterített leveles tésztát vékonyan megkenem ketchuppal, mustárral, majd felvágom középen, illetve kis háromszögekre szaggatom.
A háromszögek alapjára helyezem az apró virsli darabokat és a (reszelt/nem reszelt) sajtot, majd felgöngyölítem, hogy apró croissant formákat kapjak.
Tepsire helyezem őket, majd tojással megkenem a tetejüket, hogy szép barnára süljenek.
180-200 fokon kb 15 percig sütöm őket.
Voilá!
Első lépésben kimérem a lisztet, hozzáadom a sót, összekeverem, félreteszem, ezek a száraz hozzávalók. A tejet ezután kicsit meglangyosítottam, belemorzsoltam az élesztőt és hagyt...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesVizet, tejet, sót, cukrot, élesztőt összekeverjük, majd mehet hozzá az olaj, és keverés után mehet fokozatosan az átszitált liszt. Keverjük, amíg tudjuk, majd 2-3 percig gyúrjuk a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűa tejben felfuttatjuk az élesztőt...a lisztbe elkeverjük a sütőport a sót majd elmorzsoljuk a margarint...hozzáadjuk a többi anyagot és jól kidolgozzuk 30 percet pihentetjük majd n...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször a tölteléket készítjük el: a tejfölt elkeverjük a tömlős sajttal, hozzáadjuk az apró kockára vágott sonkát és a lecsepegtetett kukoricát. Kb. 1,5 dl langyos tejben elkeve...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes