350g eper
100g cukor
habtejszín
citromlé /kis kanálka/
Az epret megmossuk, felkockázzuk és megszórjuk cukorral.
Hozzáadjuk a többi alapanyagot, a tejszínt, a citromlét.
Botmixerrel összeturmixoljuk
Beleöntjük a formába és hűtőbe rakjuk, azaz a fagyasztóba.
A család kedvence lesz, most itt ez eper szezon
Feldobhatjuk egy kis menta levéllel, vagy kis nápolyi darabkákkal, színes kis cukorkákkal
A cukrot megpirítjuk,majd folytonos kevergetés mellett beleöntjük a sűrített tejet és a margarint.Amikor összeolvadt belerakjuk a diót is.10 percig hűtjük,2-2 ostyalap közé kenjük,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A piskóta készítését a papírformák kivágásával kezdjük. Egy tortaformát körberajzoljuk 6 tepsiméretű papíron. 2. Szokásos módon elkészítjük a piskótát. 3. A 6 db s...
Elkészítési idő: több, mint 2 ór Nehézség: NehézMegfuttatom az élesztőt pici cukorral, összegyúrom, 4 cipóra osztom és 1 órát hűtőben pihentetem. Kinyújtom a tésztát baracklekvárral megkenem középre a diós habot teszem és a két...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztben elkeverjük a porcukrot, sütőport és egy csipet sót. Belemorzsoljuk a vajat, és a tojássárgákkal valamint a tejföllel, könnyen gyúrható tésztát készítünk. Lehet, hogy...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű