350g eper
100g cukor
habtejszín
citromlé /kis kanálka/
Az epret megmossuk, felkockázzuk és megszórjuk cukorral.
Hozzáadjuk a többi alapanyagot, a tejszínt, a citromlét.
Botmixerrel összeturmixoljuk
Beleöntjük a formába és hűtőbe rakjuk, azaz a fagyasztóba.
A család kedvence lesz, most itt ez eper szezon
Feldobhatjuk egy kis menta levéllel, vagy kis nápolyi darabkákkal, színes kis cukorkákkal
A tésztához: a lisztet összekeverjük a sütőporral, porcukorral, sóval - belemorzsoljuk a vajat, hozzáadjuk a tojássárgákat. Végül annyi tejfölt adunk hozzá, hogy egy kellemesen lág...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA lisztet, a porcukrot a szódabikarbónát, a tojást, vajat, fahéjat és a szegfűszeget egy tálba tesszük és hozzáöntjük a meglangyosított mézet. Jól összedolgozzuk és egy zárható műa...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz almákat meghámozzuk és magházukat kivágjuk. A reszelő nagy lyukán lereszeljük. Egy kisebb lábasban a citromlével meglocsolva és a fahéjjal megszórva kb 5 perc alatt megpároljuk....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd félórára a hűtőbe rakjuk. Kivesszük, vékonyra kinyújtjuk, 2-3 cm átmérőjű korongokat szúrunk ki belőle, majd a tepsibe rakjuk....
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Közepes