12 darabhoz:
Tésztához
50 dkg liszt
3 dl tej
5 dkg olvasztott vaj
3 dkg élesztő
1 evőkanál porcukor
1 teáskanál só
Töltelékhez
1 kis fej káposzta
1 evőkanál cukor
só
bors
2 evőkanál étolaj
Tetejére
1 tojás
Langyosítsd meg a tejet, adj hozzá egy evőkanál cukrot, majd morzsold bele az élesztőt. Futtasd fel, tehát várj körülbelül tíz percig, amíg jól megemelkedik. Öntsd az élesztőt a sóval vegyített liszthez. Jól dolgozd össze, végül rakd hozzá az olvasztott vajat. Még egyszer dagaszd át, majd takard le, és meleg helyen keleszd a duplájára körülbelül egy óra alatt.
Közben a káposztát reszeld le, és sózd meg. Hagyd állni 20 percig, majd a kinyomkodott káposztát olajon párold meg. Közben ízlés szerint borsozd. Amikor majdnem kész, adj hozzá cukrot, és még azzal is párold pár percig, utána hagyd hűlni.
A tésztát nyújtsd ki fél centi vastagra, és vágd körülbelül 10x10 centis négyzetekre. Mindegyik lapra rakj egy evőkanál tölteléket, majd hajtsd háromszög alakúra, a széleket jól nyomkodd meg. Tedd vajjal kikent, lisztezett tepsibe, kend le tojással, és még 15 percig hagyd kelni. Told 200 fokra előmelegített sütőbe, és körülbelül 25 perc alatt süsd pirosra.
A káposztás batyu tökéletes sör- és borkorcsolya. Ha nagyobb társaságot vársz, vesd be!
Kikevertem az összetevőket és azonnal pihentetés nélkül (!) kiolajozott felforrósított melegszendvicssütőbe adagoltam a felét, erre jött 10 g cukormentes baracklekvár (4 részre osz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű,
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukrot kikeverjük a vajjal, majd beletesszük a többi hozzávalót. Összegyúrjuk és golyókat formázunk belőle. A golyókat kissé szétlapítjuk, tepsire rakjuk, és kb. 20 perc alatt me...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: A cukrot, a tojásokat, vajat, mézet jó habosra keverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és a tejet. A muffin formát kibéleljük muffin papírral, ma...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű