40 dkg mogyorókrém
30 dkg étcsokoládé
10 dkg vaj
3 dl habtejszín
20 dkg puffasztott rizs
A tejszínt felforraljuk, hozzáadjuk a darabokra tördelt csokoládét, a vajat, majd kicsit még melegítjük, amíg a csoki elolvad, egyneművé válik. A mogyorókrémet is melegítjük, majd a tejszínes masszával összekeverjük. Fokozatosan hozzáadjuk a puffasztott rizst (most csak 15 dkg-ot vett fel a massza), majd sütőpapírral kibélelt kisebb tepsibe, vagy tetszés szerinti formába töltjük. Hidegre tesszük megdermedni, majd szeleteljük.
Tészta A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a porcukrot, sót, margarint és elmorzsoljuk. A hideg tejbe morzsoljuk az élesztőt, belekeverjük a tojássárgát is. Hozzáöntjük...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KözepesKb 30 perc sütés.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA fél deci tejben egy kiskanál cukorral fölfuttatjuk az élesztőt, és az összes többi hozzávalóval összegyúrjuk addig, amíg a tészta össze nem áll. Körülbelül 20 percig kelesztjük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszekeverjük a kétféle lisztet a sütőporral, a szódabikarbónával, a fahéjjal és az apróra vágott csokoládéval. Egy másik edényben könnyedén felverjük a tojást, hozzáadj...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű