40 dkg mogyorókrém
30 dkg étcsokoládé
10 dkg vaj
3 dl habtejszín
20 dkg puffasztott rizs
A tejszínt felforraljuk, hozzáadjuk a darabokra tördelt csokoládét, a vajat, majd kicsit még melegítjük, amíg a csoki elolvad, egyneművé válik. A mogyorókrémet is melegítjük, majd a tejszínes masszával összekeverjük. Fokozatosan hozzáadjuk a puffasztott rizst (most csak 15 dkg-ot vett fel a massza), majd sütőpapírral kibélelt kisebb tepsibe, vagy tetszés szerinti formába töltjük. Hidegre tesszük megdermedni, majd szeleteljük.
A tojást a cukorral habbá verjük. Fokozatosan hozzáöntjük az olajat, tejet és a többi hozzávalót (Megjegyzés: aki kevésbé édesen szeretné a süteményt, az nyugodtan csökkentse/felez...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA lisztet összekeverjük a sütőporral és porcukorral, elmorzsoljuk benne a vajat, hozzáadjuk a tojások sárgáját, végül a tejfölt és összegyúrjuk a tésztát. Kellemesen lágy - nem rag...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1.Gyúrd a lisztet a jéghideg vajjal, 1 ek cukorral, csipet sóval és 4-5 ek jeges vízzel, hideg kézzel annyira, hogy éppen összeálljon, majd tedd frissentartó fóliában legalább 1 ór...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Nedves kézzel, oldalán, alján sütőpapírral bélelt 25 x 25 centis formába nyomkodjuk. 150 fokra előmelegített sütőben 8 perc alatt elősütjük. Ezal...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű