menu

Családireceptkönyv.hu

Dagasztott tészta


Írta:

Elk. idő: 30perc
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


80dkgliszt
fél l tej(abból egy keveset az élesztö felfuttatására)
pici cukor,só.
2 db tojás.
1 csomag margarin
10 evőkanál olaj.

Elkészítés:


A fél l tejböl elveszünk egy keveset az élesztő felfuttatására, hozzáadunk pici cukrot.Hagyjuk felfuttatni kb. 15 percet. A liszet beleöntjük egy tálba, közepébe pici sót, a margarint hozzáadjuk, és elmorzsoljuk benne szépen. Hozzáadjuk a 2db tojást,és a felfuttatott élesztöt. Közben adagoljuk hozzá a tejet( ügyelve arra, hogy a tej langyos legyen). Összegyúrjuk. A cél, hogy finom,puha tésztát kapjunk, ezért is adagoljunk hozzá olajat. Miután ezzel megvagyunk, tegyük meleg helyre,takarjuk le, és hagyjuk, hogy szép nagy legyen :9 Kb. 1 órára.

Trükkök, tippek, praktikák:


Nagymamámtol tanultam,és megosztom veletek most! Miközben a lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, adhatunk hozzá 4-5 db összetört fött krumplit:) Garantált lesz a sikert.

Dagasztott tészta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Sziszi
Dagasztott tészta
Dagasztott tészta

A fél l tejböl elveszünk egy keveset az élesztő felfuttatására, hozzáadunk pici cukrot.Hagyjuk felfuttatni kb. 15 percet. A liszet beleöntjük egy tálba, közepébe pici sót, a ma...

Elkészítési idő: 30perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anikó
CSÖRÖGEFÁNK
CSÖRÖGEFÁNK

A alapanyagokból rugalmas tésztát gyúrtam pár perc alatt, mehet géppel természetesen, csak a végén kell kézzel rásegíteni. A rum fontos, ne hagyjátok ki, tökéletes módszer, hogy ne...

Elkészítési idő: 1óra
Nehézség: Közepes
share
Zöldborsós-szalonnás-tejszínes penne
Zöldborsós-szalonnás-tejszínes penne

A szalonnából alacsony lángon kiolvasztom a zsírt, ezen pár percig sütöm a borsót, felöntöm a tejszínnel, öt percig forralom magas lángon. Elkeverem a fogkeményre főzött tésztával...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Rakott galuska tejfölös tarjával
Rakott galuska tejfölös tarjával

1. A hagymát összedaraboljuk és kevés zsíron megpirítjuk. 2. A császárszalonnát és a tarját kockára vágjuk megpirítjuk, majd a kettőt összekeverjük. 3. Elkészítjük a galuskát...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk