40 dkg finomliszt
20 dkg cukor
1 csomag sütőpor
2 db tojás
25 dkg margarin
10 dkg lekvár/ dzsem (ízlés szerint)
Jól összegyúrjuk a hozzávalókat.
Lisztezett deszkán kinyújtjuk, majd kiszaggatjuk linzerformával. Ügyeljünk arra, hogy annyi legyen az alja, mint a lyukas teteje.
Lekvárral töltjük meg.
sütési hőfok: 180°C
Először a cseresznyét magozzuk ki, majd tegyük félre. A lisztet keverjük össze a sütőporral, a csipet sóval és a kristálycukorral (én 15 dkg cukrot tettem bele, de ez...
Elkészítési idő: 65 perc Nehézség: Könnyűtöbb) 1. Én először a töltelékhez kevertem össze a porcukrot és a kakaóport, majd bekapcsoltam a sütőt 200 fokra. 2. Ezután mindjárt előkészítettem a deszkát, amit beliszteztem, h...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA tojások fehérjét és sárgáját különválasztjuk. A fehérjéből 1 csipet sóval kemény habot verünk, és a hűtőbe tesszük. A sárgájához hozzáadjuk a cukrot, és kézi habverővel fehére...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűösszevágod a gyümölcsöket egy nagy tálba, de az epreket össze turmixolod és a levét a többi gyümölcshöz öntöd.. 1 órát fagyasztjuk.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű