Hozzávalók:
A tésztához:
6 db tojás
6 evőkanál porcukor
2 evőkanál kakaó
4 evőkanál liszt
1 csomag sütőpor
1 dl olaj
A krémhez:
25 dkg margarin
20 dkg porcukor
25 dkg túró
1 csomag vaníliás cukor
1 db citrom reszelt héja
Mázhoz:
1 cs vaníliás pudingpor
4-7 dl Fanta
3-4 ek cukor
Elkészítése:
A tojássárgát habosra keverjük a porcukorral. Hozzáadjuk a lisztet, sütőport és kakaót, majd az olajat is. Végül óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérje keményre felvert habját, és sütőpapírral kibélelt tepsibe simítjuk. Előmelegített sütőben sütjük .
A krémhez valókat alaposan kikeverjük, majd a kihűlt piskótára kenjük, és hűtőbe tesszük, míg elkészítjük a mázat.
A mázat ugyanúgy készítjük el, mintha pudingot készítenénk csak most nem tejjel készül. Egy szép átlátszó narancssárga krémet kapunk, melyet egy kicsi hűlni hagyunk. Ha langyosra hűlt a túrós krémre simítjuk és 2 órára hűtőbe tesszük.
A pudingport a cukorral, a kakaóporral és a tejjel megfőzöm, majd kihűtöm. Amikor kihűlt hozzáverem a sütőporos lisztet, a tojást, a reszelt narancs héjat és a levét, majd a res...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tejet a cukorral, a vajjal, a mogyorókrémmel és a kakaóval elkavarjuk és összeforraljuk. Végül hozzákavarjuk a kekszet. 2. Egy fóliát kiterítünk, rápakoljuk a kekszmasszát...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA háztartási kekszet apróra törjük és a vajjal, tejszínhabbal, dióval és cukorral együtt egy tálba tesszük, robotgéppel összedolgozzuk. Lekapcsolható oldalú sütőformába nyomkodjuk....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat kettéválasztjuk. A tojások sárgáját a cukorral fehéredésig habosra keverjük, hozzászitáljuk a sütőporral elkevert lisztet, és kidolgozzuk a tésztát. A tojások fehérjét...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű