Hozzávalók:
A tésztához:
6 db tojás
6 evőkanál porcukor
2 evőkanál kakaó
4 evőkanál liszt
1 csomag sütőpor
1 dl olaj
A krémhez:
25 dkg margarin
20 dkg porcukor
25 dkg túró
1 csomag vaníliás cukor
1 db citrom reszelt héja
Mázhoz:
1 cs vaníliás pudingpor
4-7 dl Fanta
3-4 ek cukor
Elkészítése:
A tojássárgát habosra keverjük a porcukorral. Hozzáadjuk a lisztet, sütőport és kakaót, majd az olajat is. Végül óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérje keményre felvert habját, és sütőpapírral kibélelt tepsibe simítjuk. Előmelegített sütőben sütjük .
A krémhez valókat alaposan kikeverjük, majd a kihűlt piskótára kenjük, és hűtőbe tesszük, míg elkészítjük a mázat.
A mázat ugyanúgy készítjük el, mintha pudingot készítenénk csak most nem tejjel készül. Egy szép átlátszó narancssárga krémet kapunk, melyet egy kicsi hűlni hagyunk. Ha langyosra hűlt a túrós krémre simítjuk és 2 órára hűtőbe tesszük.
A tojások fehérjéjét egy csipet sóval habosra verjük, majd fokozatosan hozzáadunk 10 dkg cukrot és tovább verjük amíg szép fényes nem lesz. Ezután a sárgáját is habosra keverjük a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kíhűlt tejbegrízzel összekavarom a túrót, citromhéjat. Gombócokat formázok belőle és vajon pirított cukros morzsába görgetem (esetleg fahéj passzolhat hozzá).
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA fenti tésztát kimagozott és bőven megcukrozott cseresznyével, vagy meggyel is megtölthetjük, de felhasználhatunk tölteléknek bármilyen más gyümölcsöt, sőt diót is. Túróval is kit...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet felforraljuk, a tojássárgáját annyi kanál cukorral keverjük össze, amennyi a tojás volt. Vanílíás cukorral még gazdagítjuk. A forrásban levő tejbe öntjük a masszát, és fol...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű