Hozzávalók:
A tésztához:
6 db tojás
6 evőkanál porcukor
2 evőkanál kakaó
4 evőkanál liszt
1 csomag sütőpor
1 dl olaj
A krémhez:
25 dkg margarin
20 dkg porcukor
25 dkg túró
1 csomag vaníliás cukor
1 db citrom reszelt héja
Mázhoz:
1 cs vaníliás pudingpor
4-7 dl Fanta
3-4 ek cukor
Elkészítése:
A tojássárgát habosra keverjük a porcukorral. Hozzáadjuk a lisztet, sütőport és kakaót, majd az olajat is. Végül óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérje keményre felvert habját, és sütőpapírral kibélelt tepsibe simítjuk. Előmelegített sütőben sütjük .
A krémhez valókat alaposan kikeverjük, majd a kihűlt piskótára kenjük, és hűtőbe tesszük, míg elkészítjük a mázat.
A mázat ugyanúgy készítjük el, mintha pudingot készítenénk csak most nem tejjel készül. Egy szép átlátszó narancssárga krémet kapunk, melyet egy kicsi hűlni hagyunk. Ha langyosra hűlt a túrós krémre simítjuk és 2 órára hűtőbe tesszük.
A fagyasztott meggyet lábosba tesszük, öntünk alá egy kis pohár vizet, (a befőttet levével együtt) felforraljuk, ízesítjük cukorral és fahéjjal. A keményítőt kevés vízben elkeverj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kekszet összetörjük és robotgéppel összedolgozzuk a vajjal és a kávéval. Egy sütőformába öntjük, jól elsimítjuk és betesszük a hűtőbe amíg elkészül a krém. A tejszínhabot felv...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütõt 160 fokra elõmelegítjük. A tojásokat a cukorral felverjük, vaníliával ízesítjük. Hozzáadjuk a szalalkálit és a liszt felét és simára keverjük. Ezután belekeverjük a többi l...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy lábasban a tejet a margarinnal felforraljuk, majd hozzáadjuk a cukrot, a grízt, végül a kókuszreszeléket. Jól elkeverjük, langyosra hűtjük, majd egy zsírpapíron 2 cm széles ru...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű