1 bögre stárított magozott datolya (amit Aurora fele adagban kókusszal helyettesített (korpusz)
1/4 bögre kakaó (korpusz)
1 bögredió vagy mandula (korpusz)
2 db banán (krém)
2 ek méz vagy agave szirup (krém)
1/4 bögre kakaó (krém)
3 ek kókuszolaj (krém)
A datolyát egy órára vízben áztatjuk.
Mixerben (aprításra alkalmasban) eloszor összeőröljük a diót, majd hozzáadjuk a leszürt mandulát és a kakaót. (ha kicsit túlzásba estünk volna a kakaóval, hozzáadhatunk egy kanál mézet). Sutőpapíros trtaformába tesszuk.
A krémhez szükséges hozzávalókat is szetmixereljük a mixerben, majd a masszát szétkenjük a "tésztaalapon".
Letakarjuk és 45 percre betesszük a fagyasztóba.
Fagyasztóban kellene tárolni.
ha megduplázzuk a receptet egy kis felkarikázott banánnal isteni csokisbanánt kaphatunk
1. A palacsintához simára keverjük a lisztet a tejben eldolgozott sóval és tojásokkal, lefedjük, 30 percet pihentetjük, aztán hozzáadjuk az olajat és a rumot (ha szükséges, egy k...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes4 egész tojást kikeverek 25 dkg cukorral. Hozzá öntök 25 dkg lisztet és összekeverem. Robottal szoktam, akkor nem lesz csomós. Ez az alaprecept. Hozzá adható minden féle finomsá...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tojásokat a cukorral és a vízzel jól kikeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a kakaóport és a durvára vágott diót. Lassú tűzön, 23x39cm-es kivajazott, kilisztezett tep...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű