Hozzávalók:
40 dkg liszt
1 tasak sütőpor
20 dkg cukor
1 teáskanál cukrozatlan kakaópor
negyed teáskanál őrölt fahéj
20 dkg vaj
3 tojás
3 dl – 3,5 dl tej
30 dkg meggy, vagy cseresznye (befőtt)
Elkészítése:
A tészta alapanyagait a meggy kivételével egy tálba tesszük. Robotgéppel simára kavarjuk. A kezdetekben csak 3 dl tejet adjunk hozzá, ha nagyon sűrű a massza, akkor öntsük csak bele a maradék 0,5 dl-t. A tésztát kikent őzgerinc, vagy tortaformába simítjuk és a lecsöpögtetett meggyet, vagy cseresznyét a tetejére szórjuk. 180 fokos sütőben nagyjából 30 perc alatt megsütjük. Amikor langyosra hűlt, szeleteljük, porcukorral megszórva kínáljuk.
A tejet és a grízt sűrűre főzzük. Ha kihűlt összeturmixoljuk a ribizlivel. A piskótát félbe vágjuk és megtöltjük a krémmel. A tetejét és az oldalát is bekenjük a krémmel.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA puha vajat kikeverem a cukorral és a vaníliaőrleménnyel. Hozzáadom a lisztet, a csipet sót és a szódabikarbónát és összemorzsolom. Végül a hideg vizet adom hozzá és gyors mozdula...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat a cukorral felverjük, amikor már krémessé válik, hozzáadjuk a tejet és az olajat is. Jól összekeverjük, majd a lisztet és a sütőport is belekeverjük. A tésztát kettőbe...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű30dkg lisztet, 2dl tejfölt, egy kevés sóval és 1tojással összegyúrjuk. 1odkg lisztet, 10dkg margarinnal elmorzsolunk, rászórjuk a kinyújtott tésztára és mint a bejglit, feltekerjü...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű