Hozzávalók:
40 dkg liszt
1 tasak sütőpor
20 dkg cukor
1 teáskanál cukrozatlan kakaópor
negyed teáskanál őrölt fahéj
20 dkg vaj
3 tojás
3 dl – 3,5 dl tej
30 dkg meggy, vagy cseresznye (befőtt)
Elkészítése:
A tészta alapanyagait a meggy kivételével egy tálba tesszük. Robotgéppel simára kavarjuk. A kezdetekben csak 3 dl tejet adjunk hozzá, ha nagyon sűrű a massza, akkor öntsük csak bele a maradék 0,5 dl-t. A tésztát kikent őzgerinc, vagy tortaformába simítjuk és a lecsöpögtetett meggyet, vagy cseresznyét a tetejére szórjuk. 180 fokos sütőben nagyjából 30 perc alatt megsütjük. Amikor langyosra hűlt, szeleteljük, porcukorral megszórva kínáljuk.
Nyolc-tíz kiflit félcentis karikákra vágok, leforrázom fél liter vaníliás, cukros tejjel. Négy tojássárgáját kikeverek négy evőkanál cukorral, a fehérjét felverem, a kettőt összeke...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: Minden hozzávalót előkészítünk és hagyjuk egy kis időt, hogy barátkozzanak a szobahőmérséklettel. Melegítsük elő a sütőt. Egy edénybe tegyük bele a tojásokat egészben...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz almát vékony szeletekre vágjuk (uborkaszeletelővel) . Kivajazott tepsi aljára halmozzuk, majd ráöntjük az 5 tojásos piskóta felét, a másik felébe pedig kakaót teszünk, majd ez...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz összes hozzávalót kimérjük, és összekeverjük. Egy kisebb tepsit kivajazunk és kilisztezünk, ebbe öntjük a masszát. Kb. 8 perc alatt kész. Figyelni kell rá, mert ha túlsütjük,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű