225 g puha vaj
175 g kristálycukor
125 g barnacukor
2 tojás
240 g búzafinomliszt
230 g kenyérliszt
1/2 ek só
1 tk sütőpor
1 tk szódabikarbóna
450 g apróra tört ilyen-olyan csokoládé (étcsokoládéval a legjobb)
1. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra (légkeverésest 160 fokra), és béleld ki sütőpapírral a tepsijeidet.
2. A vajat keverd ki gépben habosra a cukorral.
3. Add hozzá egyenként a tojásokat.
4. Keverd bele a liszteket a sóval, a sütőporral és a szódabikarbónával átszitálva, majd a csokit is.
5. Adagold fagylaltoskanállal a tepsikre, egymástól kellő távolságra (nekem összesen 9 db fért el egyre). Süsd 12 percig.
6. Ha megsült, hagyd még 2-3 percig a tepsin hűlni, hogy kicsit megszilárduljon, aztán emeld át egy tortarácsra a kekszeket.
Zsírozott, lisztezett tepsibe öntjük, fejtett meggyet szórunk jócskán a tetejére és megsütjük. Lehet más gyümölccsel is, de akkor kevesebb cukor kell, mert ez édes tészta, és a sav...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához a margarint, a porcukrot és a tojás sárgákat összekeverjük. Majd hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a sót és annyi tejet adunk hozzá, hogy könnyen gyúrható legyen. A tés...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA vajat felforrósítjuk, hozzáadjuk a lisztet, a sót és az édesítőt és addig kavarjuk fakanállal, míg már elválik a lábas falától, és kezd az alja odasülni. Ekkor habverőre váltunk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Egy tálban keverd össze a hozzávalókat 2. Formálj golyókat a tésztából, és egyenként forgasd bele a maradék kókuszreszelékbe. 3. Tálaláskor adagolj rá felvert tejszínhabot...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű