225 g puha vaj
175 g kristálycukor
125 g barnacukor
2 tojás
240 g búzafinomliszt
230 g kenyérliszt
1/2 ek só
1 tk sütőpor
1 tk szódabikarbóna
450 g apróra tört ilyen-olyan csokoládé (étcsokoládéval a legjobb)
1. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra (légkeverésest 160 fokra), és béleld ki sütőpapírral a tepsijeidet.
2. A vajat keverd ki gépben habosra a cukorral.
3. Add hozzá egyenként a tojásokat.
4. Keverd bele a liszteket a sóval, a sütőporral és a szódabikarbónával átszitálva, majd a csokit is.
5. Adagold fagylaltoskanállal a tepsikre, egymástól kellő távolságra (nekem összesen 9 db fért el egyre). Süsd 12 percig.
6. Ha megsült, hagyd még 2-3 percig a tepsin hűlni, hogy kicsit megszilárduljon, aztán emeld át egy tortarácsra a kekszeket.
A tejet a porcukorral elkeverve meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk. A lisztet a margarinnal, 1 csipet sóval és a citrom lereszelt héjával elmorzsoljuk. A...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes180 fokon 10-15 percig
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTésztához a margarint habosra keverjük a porcukorral, tojással és a vaníliás cukorral. Lisztet elkeverjük a sütőporral, és a tejjel felváltva a tojásos masszához adjuk, miközben k...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű