Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Kanga süti


Írta:

Elk. idő: 30 perc
Adag: 45
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


225 g puha vaj
175 g kristálycukor
125 g barnacukor
2 tojás
240 g búzafinomliszt
230 g kenyérliszt
1/2 ek só
1 tk sütőpor
1 tk szódabikarbóna
450 g apróra tört ilyen-olyan csokoládé (étcsokoládéval a legjobb)

Elkészítés:


1. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra (légkeverésest 160 fokra), és béleld ki sütőpapírral a tepsijeidet.
2. A vajat keverd ki gépben habosra a cukorral.
3. Add hozzá egyenként a tojásokat.
4. Keverd bele a liszteket a sóval, a sütőporral és a szódabikarbónával átszitálva, majd a csokit is.
5. Adagold fagylaltoskanállal a tepsikre, egymástól kellő távolságra (nekem összesen 9 db fért el egyre). Süsd 12 percig.
6. Ha megsült, hagyd még 2-3 percig a tepsin hűlni, hogy kicsit megszilárduljon, aztán emeld át egy tortarácsra a kekszeket.

Kanga süti

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: RECEPTEK
LEKVÁROS KIFLI
LEKVÁROS KIFLI

50 dkg lisztt 1 dl tej egy sütőpor 1 vanilia , 2 tojás, 20 dkg vaj 3 evőkanál cukor, ebből gyúrtam a tésztát, semmit nem kell vele várni. 4 részre osztottam és kerekre nyújtom aztá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Írta: Tünde
Diós batyu
Diós batyu

A hűtőhideg vajat apró darabokra vágjuk, a liszttel, tojássárgákkal és sóval összegyúrjuk. A kéz melegétől szépen összeáll, még ha az elején nem is tűnik így. Ha kész, 3 gombócba f...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bory mama
Zserbós keksz
Zserbós keksz

A hideg vajat kockára vágjuk és elmorzsoljuk a lisztel és a porcukorral. Hozzáadjuk a diót és tojássárgáját és összegyúrjuk. Rudat formálunk belőle és folpackba csomagolva hűtőbe...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Tejszines csokoládés kalács
Tejszines csokoládés kalács

Elkészítés Langyos tejben pici cukorral felfuttatjuk az élesztőt. Tálba mérjük a többi hozzávalót, végül hozzáöntjük a megkelt élesztőt is. Addig dagasztjuk, amíg sima és fény...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk