4 közepes krumpli
1 nagy póréhagyma
1 vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
2 evőkanál olaj
1 liter csirkealaplé
só
fehér bors
1 dl tejszín
A hagymát és a fokhagymát apróra, a krumplit kockákra, a póréhagymát pedig (miután lehúztuk a külső héját) karikákra vágjuk.
A vöröshagymát és a fokhagymát az olajon megdinszteljük, rádobjuk a póréhagymát, 1-2 percet fonnyasztjuk az olajon, felöntjük az alaplével, hozzáadjuk a krumplit, megsózzuk, adunk hozzá egy leheletnyi fehér borsot és kb. 20 percet főzzük (amíg a krumpli megfő).
Bormixerrel pépesítjük és hozzákeverjük a tejszínt.
Gabó dolga :)
Elkészítési idő:◾️Első lépésben a megmosott húst - legyen az szárnyas, sertés, marha - megtisztítjuk és egy nagyobb fazékban, annyi vízben, amennyi ellepi, főzni kezdjük. ◾️Közben a zöldségeket m...
Elkészítési idő: 240 percJó halászlét csak nagy halból lehet főzni. A zöldpaprika és paradicsom szezonális jellege, romlandósága miatt nem alkotórésze a halászlének (a halászok tarisznyájában ez nem volt,...
Elkészítési idő: 90 perc