1 ½ kg almát lereszelünk, kicsavarjuk, a tepsit sütőpapírral kibéleljük, s beletesszük elsimítva az almát.
Készítünk egy piskótát: 4 tojás - 5 tojás
24 dkg - 30 dkg cukor
16 dkg - 20 dkg liszt 1/2 sütőpor
a tojást a cukorral habosra keverjük, utána a lisztet, a tojásfehérje felver habját is elkeverjük
a masszát rákenjük az almára, megsütjük, - kiborítjuk sütőformára, hagyjuk kihűlni.
Közben 1 cs vanília pudingot főzünk, s kihűtjük, 30 dkg ráma és ízlés szerint cukorral habosra keverjük, majd összekeverjük a pudinggal, rákenjük az almára, és csokit reszelünk rá.
Mielőtt elkezdjük a munkát, a vajat (vagy margarint) tegyük a mélyhűtőbe, akár előző nap. A hozzávalókból a vaj kivételével a kenyérsütő gépben tésztát dagasztunk, majd a hűtőbe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA Ramát és a porcukrot habosra keverni. Hozzáadni a darált diót és a sütőporos lisztet, végül a keményre vert tojáshabot. Közepes tepsiben (20× 30 cm)kb.10 percig sütni. Második...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszedolgozom a 2 pohár kefirt és a 4 tojást. Ezután a kefires poharát igénybe véve, hozzáadok 3 pohár cukrot, 4 pohár lisztet, 2 kanál darált mákot, 1 pohár étolajat és 1 csomag s...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összegyúrjuk, folpackba csomagolva kb 2 órát pihentetjük. A pihentetés után 4 részre osztjuk. Lisztezett felületen kinyújtjuk vagy sütőpapíron (ne ijedjünk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű