2 csülök, foghagyma 2 fej vörös hagyma, 2 deci sör, 1 kiló burgonya.3-4 db babér levél.
A csülköket megfözzük kb:2 órán keresztül hogy a csontról leváljon a vízbe teszünk sót, babérlevelet foghagymát vöröshagymát,amikor meg puhult akkor a csontjától leválasztjuk ..Egy tepsi alját kikenünk pici zsírral bele rakjuk a felcsíkozott burgonyát lehet vastagabb vékonyabb csíkokra szelni, megsózzuk ,utána a csülköt megpróbáljuk ketté venni és a burgonyára rakni.alufóliával letakarom és forró sütőbe sütöm kb: 2 órát az utlsó fél óránál vegyük le a fóliát sörrel locsolgassuk és piritjuk.
A darált húst összedolgozzuk a tojással és a zsemlemorzsával. Sóval, borssal ízesítjük, majd apró gombócokat formázunk. A kétféle hagymát és a gombát megtisztítjuk. A hagymát és a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű-a csülköt feöntjük vizzel - kb 2 evőkanál sót, fűszerezzük és vajpuhára főzzük -kicsontozzuk ,nagyobb darabokra vágjuk -a zúzott fokhagymát elkeverjükk a pirospaprikával meg 1-...
Elkészítési idő: 24óra Nehézség: KönnyűKét szelet kolozsvári szalonnát (bacon) apró kockára vágok, kevés zsiradékon kisütöm, egy evőkanálnyi mennyiségű aprított vöröshagymát dobok rá, két fej gombát apróra darabolva, jó...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA karajt felszeleteljük, megmossuk, sózzuk, őrölt borssal meghintjük. Elkészítjük az Orly masszát. A tojásokat ketté választjuk. A fehérjét a sóval kemény habbá verjük. A tojás sá...
Elkészítési idő: 70 perc Nehézség: Könnyű