50-dk-f-liszt, 1-cs-sütőpor, só, 4-5 deci hideg víz!
Egy tálba öntöm a lisztet, hozzá adom a sót ízlés szerint, a sütőport, és összekeverem, majd hozzá adom lassan a vizet, mivel liszt függő a víz mennyiség hozzáadása, ezért óvatosan adagolom a vizet hozzá, először 3-decit beleöntök, és ezzel kezdem összegyúrni, majd óvatosan még annyit, hogy egy rugalmas puha állagú tésztát kapjak, jól ki gyúrom, cipóra formálom, és hagyom pihenni 10-percet! Egy 35-40-centis átmérőjű serpenyőt elő melegítek, és a tésztát kilapítom tenyeremmel, öklömmel,és a serpenyőbe belerakom, közepes láng alatt sütöm 12-percig-majd átfordítom, és 10-perc alatt készre sütöm! (Ha megég kicsit, késsel lekaparom) 35-40-perc alatt elkészül! Forrón lehet tördelni, és fogyasztani úgy az igazi! Ezt a kenyér helyettesítőt évszázadokra vissza menően sütötték, az emberek, mert nagyon nagy volt a szegénység, és liszthez hamarabb jutottak, így feltalálták maguknak ezt a máig ősi hagyományú ételt, ill bokolyit!
Ezt a pogácsa féleséget máig is nagyon szeretjük, szeretik azok is akik idő közben megismerik mindenféle ételhez nagyon finom!
Hagyma A hagymafélék (zöld-, lila-, vörös) egyes hatóanyagai nyersen hasznosulnak jobban, mások pedig főzéssel. Szóval, hogy ha hagymát hagymával eszel, mint Kabos Gyula a híres...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: A cukkíniket alaposan megmossuk, és héjastól nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Kicsit besózzuk, és állni hagyjuk. A töltelék hozzávalóit összekeverjük. A tojásokat felve...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMindet összedarabolni, az erős paprikáknak a magját is belevágni. 1/2 L vízben kb. 30 percig főzni, félre rakni kihűlni. Összeturmixolni,visszarakni az edénybe. Hozzáadni még 1/2...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű