50-dk-f-liszt, 1-cs-sütőpor, só, 4-5 deci hideg víz!
Egy tálba öntöm a lisztet, hozzá adom a sót ízlés szerint, a sütőport, és összekeverem, majd hozzá adom lassan a vizet, mivel liszt függő a víz mennyiség hozzáadása, ezért óvatosan adagolom a vizet hozzá, először 3-decit beleöntök, és ezzel kezdem összegyúrni, majd óvatosan még annyit, hogy egy rugalmas puha állagú tésztát kapjak, jól ki gyúrom, cipóra formálom, és hagyom pihenni 10-percet! Egy 35-40-centis átmérőjű serpenyőt elő melegítek, és a tésztát kilapítom tenyeremmel, öklömmel,és a serpenyőbe belerakom, közepes láng alatt sütöm 12-percig-majd átfordítom, és 10-perc alatt készre sütöm! (Ha megég kicsit, késsel lekaparom) 35-40-perc alatt elkészül! Forrón lehet tördelni, és fogyasztani úgy az igazi! Ezt a kenyér helyettesítőt évszázadokra vissza menően sütötték, az emberek, mert nagyon nagy volt a szegénység, és liszthez hamarabb jutottak, így feltalálták maguknak ezt a máig ősi hagyományú ételt, ill bokolyit!
Ezt a pogácsa féleséget máig is nagyon szeretjük, szeretik azok is akik idő közben megismerik mindenféle ételhez nagyon finom!
A lisztet egy tálba öntjük. Beleütjük a tojást, belekanalazzuk a zsírt, sót, tejet, sütőport, és gyúrni kezdjük. Ha összegyúrtuk, egy puha tésztát kell kapjunk, ha nem az, tehetün...
Elkészítési idő: 40 percA lisztet és a sót robotgép táljába mérjük, hozzáadjuk a kockákra vágott vajat, és morzsás állagúra dolgoztatjuk. Annyi vizet adunk hozzá, hogy a tészta összeálljon. Folpakba csoma...
Elkészítési idő:A hozzávalókat egy mély tálban addig keverjük (először a kakaót a forró vízzel), amíg sima, egynemű, krémes mázat nem kapunk. Kész, már kenhető is a süteményre. Pár óra alatt megk...
Elkészítési idő: 10 perc