50-dk-f-liszt, 1-cs-sütőpor, só, 4-5 deci hideg víz!
Egy tálba öntöm a lisztet, hozzá adom a sót ízlés szerint, a sütőport, és összekeverem, majd hozzá adom lassan a vizet, mivel liszt függő a víz mennyiség hozzáadása, ezért óvatosan adagolom a vizet hozzá, először 3-decit beleöntök, és ezzel kezdem összegyúrni, majd óvatosan még annyit, hogy egy rugalmas puha állagú tésztát kapjak, jól ki gyúrom, cipóra formálom, és hagyom pihenni 10-percet! Egy 35-40-centis átmérőjű serpenyőt elő melegítek, és a tésztát kilapítom tenyeremmel, öklömmel,és a serpenyőbe belerakom, közepes láng alatt sütöm 12-percig-majd átfordítom, és 10-perc alatt készre sütöm! (Ha megég kicsit, késsel lekaparom) 35-40-perc alatt elkészül! Forrón lehet tördelni, és fogyasztani úgy az igazi! Ezt a kenyér helyettesítőt évszázadokra vissza menően sütötték, az emberek, mert nagyon nagy volt a szegénység, és liszthez hamarabb jutottak, így feltalálták maguknak ezt a máig ősi hagyományú ételt, ill bokolyit!
Ezt a pogácsa féleséget máig is nagyon szeretjük, szeretik azok is akik idő közben megismerik mindenféle ételhez nagyon finom!
1Az alapanyagokat egy tálba kimérjük. 2A vöröshagymát felkockázzuk, hozzáadjuk a többi alapanyaghoz, majd botmixerrel kb. 2-3 percig pürésítjük. 3A krém el is készült. Nem igénye...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz elkészítés roppant egyszerű. Fogunk egy nagy tálat és belerakjuk a lisztet és hozzáadjuk a sütőport, a cukrot és a vaníliás cukrot. A 2 tojást szétválasztjuk és a fehérjét, egy...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1 dl langyos, cukros vízben felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet a munkalapra halmozzuk, beleszórjuk a sót, a közepébe lyukat fúrunk, és ide öntjük az élesztős elegyet, a maradék vi...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összegyúrjuk. Kis gombócokat formálunk belőle. Meghempergetjük a golyókat a kókuszreszelékben
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű