menu

Családireceptkönyv.hu

Bodag -bokolyi


Írta:

Elk. idő: 10-perc
Adag: 3-4-/főre
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50-dk-f-liszt, 1-cs-sütőpor, só, 4-5 deci hideg víz!

Elkészítés:


Egy tálba öntöm a lisztet, hozzá adom a sót ízlés szerint, a sütőport, és összekeverem, majd hozzá adom lassan a vizet, mivel liszt függő a víz mennyiség hozzáadása, ezért óvatosan adagolom a vizet hozzá, először 3-decit beleöntök, és ezzel kezdem összegyúrni, majd óvatosan még annyit, hogy egy rugalmas puha állagú tésztát kapjak, jól ki gyúrom, cipóra formálom, és hagyom pihenni 10-percet! Egy 35-40-centis átmérőjű serpenyőt elő melegítek, és a tésztát kilapítom tenyeremmel, öklömmel,és a serpenyőbe belerakom, közepes láng alatt sütöm 12-percig-majd átfordítom, és 10-perc alatt készre sütöm! (Ha megég kicsit, késsel lekaparom) 35-40-perc alatt elkészül! Forrón lehet tördelni, és fogyasztani úgy az igazi! Ezt a kenyér helyettesítőt évszázadokra vissza menően sütötték, az emberek, mert nagyon nagy volt a szegénység, és liszthez hamarabb jutottak, így feltalálták maguknak ezt a máig ősi hagyományú ételt, ill bokolyit!

Trükkök, tippek, praktikák:


Ezt a pogácsa féleséget máig is nagyon szeretjük, szeretik azok is akik idő közben megismerik mindenféle ételhez nagyon finom!

Bodag -bokolyi

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Andrea
Tepsis krumpli
Tepsis krumpli

A megtisztított zöldségeket felkockázzuk a robotgéppel, majd nagy tepsibe borítjuk. Meglocsoljuk az olívaolajjal, rápréseljük a megpucolt fokhagymát, és tovább ízesítjük a fűszerek...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Rántott hagymakarika
Rántott hagymakarika

Vastagabb karikára vágom a hagymát é bepanírozom

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Gonda
KEDVELT WEBOLDALAK
KEDVELT WEBOLDALAK

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Andrea
Cézár panini
Cézár panini

Az öntethez a tojássárgáját és a mustárt kézi robotgéppel verni kezdjük, közben vékony sugárban hozzácsurgatjuk az olívaolajat. Belekeverjük az összenyomott fokhagymát, a szardellá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk