50-dk-f-liszt, 1-cs-sütőpor, só, 4-5 deci hideg víz!
Egy tálba öntöm a lisztet, hozzá adom a sót ízlés szerint, a sütőport, és összekeverem, majd hozzá adom lassan a vizet, mivel liszt függő a víz mennyiség hozzáadása, ezért óvatosan adagolom a vizet hozzá, először 3-decit beleöntök, és ezzel kezdem összegyúrni, majd óvatosan még annyit, hogy egy rugalmas puha állagú tésztát kapjak, jól ki gyúrom, cipóra formálom, és hagyom pihenni 10-percet! Egy 35-40-centis átmérőjű serpenyőt elő melegítek, és a tésztát kilapítom tenyeremmel, öklömmel,és a serpenyőbe belerakom, közepes láng alatt sütöm 12-percig-majd átfordítom, és 10-perc alatt készre sütöm! (Ha megég kicsit, késsel lekaparom) 35-40-perc alatt elkészül! Forrón lehet tördelni, és fogyasztani úgy az igazi! Ezt a kenyér helyettesítőt évszázadokra vissza menően sütötték, az emberek, mert nagyon nagy volt a szegénység, és liszthez hamarabb jutottak, így feltalálták maguknak ezt a máig ősi hagyományú ételt, ill bokolyit!
Ezt a pogácsa féleséget máig is nagyon szeretjük, szeretik azok is akik idő közben megismerik mindenféle ételhez nagyon finom!
A karfiolt fél puhára főztem. Hagytam kihűlni, majd tejföllel, tojással, liszttel, sóval, apróra vágott petrezselyemzölddel és reszelt füstölt sajttal összekevertem.A csirkemelle...
Elkészítési idő:A tepertőt megdaráljuk. A tojást megfőzzük, megtisztítjuk és apró kockákra vágjuk, a szétnyomkodott füstölt kolbászt és hozzákeverjük tepertőhöz. Megmossuk, apró kockákra vágjuk...
Elkészítési idő:A magokat apróra daráljuk, összekeverjük. Ebből a keverékből naponta egy evőkanálnyi mennyiséget joghurtba vagy kefirbe keverve fogyasztunk. Fő szabály, hogy előtte 2 órával ne...
Elkészítési idő: 15 perc