liszt
só
cukor
3 tojás sárgája
5-8 dkg olvasztott margarin /mostanában kókusz olaj/
1/2 l tej
2 dkg élesztő
étolaj
Felfuttatom az élesztőt cukros meleg tejben.
A 3 tojás sárgáját, fél liter meleg tejet, a felfuttatott élesztőt gépbe rakom és elindítom a gépet. Mikor összekeverte kezdem hozzáönteni a lisztet. Annyit,hogy egy nem ragacsos de nem is kemény tésztát kapjak. Hozzáöntöm az olvasztott margarint. Jó alaposan kidolgoztatom a géppel.
Hagyom kelni kb. fél órát. Kicsit kinyújtom de nem vékonyra és kisszagatom közepes méretű szaggatóval. Letakarom és hagyom addig pihenni amíg felmelegítem az olajat.
Először fedő alatt mad fordításnál anélkül sütöm. Lassan csak,ne legyen forró az olaj.
Megpucoljuk a hozzávalókat és kisebb darabokra vágjuk, megmossuk, és feltesszük főni hideg vízbe. Amikor felforr akkor én ezt a levet leöntöm, és leöblítem az egész húst. Újra h...
Elkészítési idő: 240A halat megtisztítjuk. Én kettévágom nem hagyom meg a patkót egyben mert akkor sok helyet foglal. Majd 1-2 napot lesózva állni hagyom a hűtőben. Utána lemosom és megszárítom egy ki...
Elkészítési idő:Egy nagyobb edénybe rakj fel vizet forrni, majd a száraz alapanyagokat keverd össze először egymással, majd a 3 dl vízzel. Ez a massza összeáll, leválik az edény faláról, és utána...
Elkészítési idő:A fahéj kivételével a többi fűszert porrá őröljük, majd alaposan összekeverjük a fahéjjal, és légmentesen záródó edénybe tesszük felhasználásig.
Elkészítési idő: