Töltött káposzta! 1-klg- s,Dagadó, 1-db- kacsa mell, 5-dk-füstölt szalonna, 2/5-deci olaj, vagy, 3-evő k-zsír, 1-szem paradicsom, 1-szem paprika, esetleg (csípőset is lehet,) 1-fej hagyma, kávés kanál paprika, lehetőleg házilag készített, kávés kanál bors, só ízlés szerint, fél kiló - finom fajta Rizs, 1/ félliteres 100%-kos ivólé paradicsom, 30-levél közepes savanyú káposzta, és 20-dk- szálas s- káposzta!
Kacsa mellet alaposan letisztítom, jól le mosom, folyó víz alatt, dagadót szintén egészben mosom, majd le csurgatom a húsokról a felesleges vizet, és húsvágó deszkán kis pici darabokra felaprózom, f- szalonnát apróra felkockázom, a paradicsomot paprikákat, hagymát szintén apróra kockázom, hozzá adom a hús hoz, Rizst megmosom, vízmentesen azt is hozzá adom, az ivóléből 1-decit öntök hozzá, majd jöhet a fűszer, zsír-vagy olaj, és a só! Ezt az egészet jól össze gyúrom, és kis méretű töltelékeket készítek ill tetszés szerint kis káposztákat töltök! - A káposztát jól ki mosom, hogy savanyú nagyon ne legyen, és azután töltöm tetszés szerint lehetőleg nem túl nagyokat tetszés szerint tépegetem a töltéshez! - a káposzta fel nem használt részét csíkokra vágom, és a szálas káposztával együtt fazék vagy ( lábas) aljára rakom, majd körkörösen bele sorakoztatom, és felöntöm annyi vízzel, hogy el lepje, felrakom főni, és amikor fel forrt, kevés olajat öntök a tetejére, csipetnyi sót, piros paprikával enyhén megszórom, ráöntöm az ivólé paradicsomot, fedő alá teszem, és takarékon főzöm 90-percig! ( Vigyázat,, az edény választáshoz, mert könnyen lekozmálhat, a fémedény , v-öntött edény jó választás hozzá!! )
A mikor elkezdem a főzést, ha sietnem kell, igyekszem az elősegítést bevetni. A káposztát hideg vízbe rakom, savanyú levétől megszabadítom közben össze vágom a húst, készre készítem a tölteléket, de,, akkora már vizet is forralok, és azzal öntöm fel a káposztát, ezzel 15-pecet nyerek ahhoz, hogy előbb felfő,és időre készen vagyok! Ha ügyeskedem, 120-perc alatt, asztalra kész a káposztám!
A császár húsos oldalát a saját kedvenc fűszereid is ízesíthetik és ennek az összeállításának csak a képzeleted szabhat határt. Használhatsz akár zöld fűszereket is hozzá , vagy ép...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tejfölt elkeverjük az átpréselt fokhagymával. A párizsit felkockázzuk, a lilahagymát apróra vágjuk. A leveles tésztát lisztezett deszkán vékonyra kinyújtjuk, majd a fokhagymás...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesKeverjük össze a darált sertés és csirkehúst, majd adjuk hozzá az apróra vágott hagymát. A kenyeret áztassuk be 100 ml tejbe, majd ha puhára ázott, kinyomkodás után adjuk hozzá a...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézSertés combot használtam, melyet nem túl nagy szeletekre vágtam. Egyenletes vastagságúra klopfoltam. Bedörzsöltem, sóval, borssal, őrölt köménnyel, zúzott fokhagymával. Egy nagy...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű