Családireceptkönyv.hu

Töltött káposzta savanyú levélben


Írta:

Elk. idő: 40-perc
Adag: 10-12 /fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Töltött káposzta! 1-klg- s,Dagadó, 1-db- kacsa mell, 5-dk-füstölt szalonna, 2/5-deci olaj, vagy, 3-evő k-zsír, 1-szem paradicsom, 1-szem paprika, esetleg (csípőset is lehet,) 1-fej hagyma, kávés kanál paprika, lehetőleg házilag készített, kávés kanál bors, só ízlés szerint, fél kiló - finom fajta Rizs, 1/ félliteres 100%-kos ivólé paradicsom, 30-levél közepes savanyú káposzta, és 20-dk- szálas s- káposzta!

Elkészítés:


Kacsa mellet alaposan letisztítom, jól le mosom, folyó víz alatt, dagadót szintén egészben mosom, majd le csurgatom a húsokról a felesleges vizet, és húsvágó deszkán kis pici darabokra felaprózom, f- szalonnát apróra felkockázom, a paradicsomot paprikákat, hagymát szintén apróra kockázom, hozzá adom a hús hoz, Rizst megmosom, vízmentesen azt is hozzá adom, az ivóléből 1-decit öntök hozzá, majd jöhet a fűszer, zsír-vagy olaj, és a só! Ezt az egészet jól össze gyúrom, és kis méretű töltelékeket készítek ill tetszés szerint kis káposztákat töltök! - A káposztát jól ki mosom, hogy savanyú nagyon ne legyen, és azután töltöm tetszés szerint lehetőleg nem túl nagyokat tetszés szerint tépegetem a töltéshez! - a káposzta fel nem használt részét csíkokra vágom, és a szálas káposztával együtt fazék vagy ( lábas) aljára rakom, majd körkörösen bele sorakoztatom, és felöntöm annyi vízzel, hogy el lepje, felrakom főni, és amikor fel forrt, kevés olajat öntök a tetejére, csipetnyi sót, piros paprikával enyhén megszórom, ráöntöm az ivólé paradicsomot, fedő alá teszem, és takarékon főzöm 90-percig! ( Vigyázat,, az edény választáshoz, mert könnyen lekozmálhat, a fémedény , v-öntött edény jó választás hozzá!! )

Trükkök, tippek, praktikák:


A mikor elkezdem a főzést, ha sietnem kell, igyekszem az elősegítést bevetni. A káposztát hideg vízbe rakom, savanyú levétől megszabadítom közben össze vágom a húst, készre készítem a tölteléket, de,, akkora már vizet is forralok, és azzal öntöm fel a káposztát, ezzel 15-pecet nyerek ahhoz, hogy előbb felfő,és időre készen vagyok! Ha ügyeskedem, 120-perc alatt, asztalra kész a káposztám!

Töltött káposzta savanyú levélben

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Comb - Pecsenye - OK
Comb - Pecsenye - OK

1. A húst szeletekre vágjuk, sóval, borssal, és összetört fokhagymával bedörzsöljük, majd átsütjük. 2. Lefedjük, és megsütjük. 3. A hagymát felkarikázzuk, majd a többi fűsz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar BALATONI TÖLTÖTT SERTÉS SZELET
BALATONI TÖLTÖTT SERTÉS SZELET

A hússzeleteket kiklopfoljuk, megsózzuk. A sonkát és a sajtot összefogjuk, rátekerjük a bacon, rátesszük a hússzeletre, és behajtogatjuk úgy, hogy a töltelék ne lógjon ki a húsból...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Comb - Töltött sertésszelet - OK
Comb - Töltött sertésszelet - OK

1. Minden szelet húsba zsebet vágunk, a szeleteket enyhén kiveregetjük, sóval borssal megszórjuk. 2. Minden zsebbe egy-egy szelet sonkát és sajtot teszünk. 3. A megtöltött...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Wellington bélszin
Wellington bélszin

Elkészítési mód: A bélszín mindkét oldalát hintsük meg sóval, majd daráljunk rá borsot. Csorgassuk meg olívaolajjal, majd pár órára tegyük a hűtőszekrénybe, hogy a fűszerek íze jó...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk