Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Töltött káposzta savanyú levélben


Írta:

Elk. idő: 40-perc
Adag: 10-12 /fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Töltött káposzta! 1-klg- s,Dagadó, 1-db- kacsa mell, 5-dk-füstölt szalonna, 2/5-deci olaj, vagy, 3-evő k-zsír, 1-szem paradicsom, 1-szem paprika, esetleg (csípőset is lehet,) 1-fej hagyma, kávés kanál paprika, lehetőleg házilag készített, kávés kanál bors, só ízlés szerint, fél kiló - finom fajta Rizs, 1/ félliteres 100%-kos ivólé paradicsom, 30-levél közepes savanyú káposzta, és 20-dk- szálas s- káposzta!

Elkészítés:


Kacsa mellet alaposan letisztítom, jól le mosom, folyó víz alatt, dagadót szintén egészben mosom, majd le csurgatom a húsokról a felesleges vizet, és húsvágó deszkán kis pici darabokra felaprózom, f- szalonnát apróra felkockázom, a paradicsomot paprikákat, hagymát szintén apróra kockázom, hozzá adom a hús hoz, Rizst megmosom, vízmentesen azt is hozzá adom, az ivóléből 1-decit öntök hozzá, majd jöhet a fűszer, zsír-vagy olaj, és a só! Ezt az egészet jól össze gyúrom, és kis méretű töltelékeket készítek ill tetszés szerint kis káposztákat töltök! - A káposztát jól ki mosom, hogy savanyú nagyon ne legyen, és azután töltöm tetszés szerint lehetőleg nem túl nagyokat tetszés szerint tépegetem a töltéshez! - a káposzta fel nem használt részét csíkokra vágom, és a szálas káposztával együtt fazék vagy ( lábas) aljára rakom, majd körkörösen bele sorakoztatom, és felöntöm annyi vízzel, hogy el lepje, felrakom főni, és amikor fel forrt, kevés olajat öntök a tetejére, csipetnyi sót, piros paprikával enyhén megszórom, ráöntöm az ivólé paradicsomot, fedő alá teszem, és takarékon főzöm 90-percig! ( Vigyázat,, az edény választáshoz, mert könnyen lekozmálhat, a fémedény , v-öntött edény jó választás hozzá!! )

Trükkök, tippek, praktikák:


A mikor elkezdem a főzést, ha sietnem kell, igyekszem az elősegítést bevetni. A káposztát hideg vízbe rakom, savanyú levétől megszabadítom közben össze vágom a húst, készre készítem a tölteléket, de,, akkora már vizet is forralok, és azzal öntöm fel a káposztát, ezzel 15-pecet nyerek ahhoz, hogy előbb felfő,és időre készen vagyok! Ha ügyeskedem, 120-perc alatt, asztalra kész a káposztám!

Töltött káposzta savanyú levélben

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Karaj - Karajszelet zöldborsós raguval - OK
Karaj - Karajszelet zöldborsós raguval - OK

1. A karaj szeleteket enyhén kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, lisztbe forgatjuk. 2. A felhevített zsírban készre sütjük a húst. Ha elkészült, egy tányérba tesszük és lefedjük a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Tünde
Mézes favágószelet boros körtével
Mézes favágószelet boros körtével

A sertéstarját szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk, az inas részeket késsel átvágjuk, sózzuk, lisztbe forgatjuk. Serpenyőben olajat hevítünk, a hús mindkét oldalát elősütjük. Összekeve...

Elkészítési idő: 70 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Izabella
Bajor rakott hús
Bajor rakott hús

A húst kicsit kiklopfoljuk, sózzuk, bekenjük a fűszerkeverékkel ás félretesszük. Kiolajozott tepsibe karikázzuk a nyers burgonya felét. Rátesszük a húst, majd a karikára vágott ha...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Judit
Göngyölt zöld fűszeres malaccsászár
Göngyölt zöld fűszeres malaccsászár

A malac bőrős felét éles késsel sűrűn beirdaljuk, és a hús mindkét oldalát nagyon alaposan megsózzuk, megborsozzuk. A húsos oldalát egyenletesen megszórjuk a fűszerkeverékkel. F...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk