25 dkg liszt, 3 dkg vaj, 1 dkg élesztő, 1 dkg porcukor, 3 dl langyos tej, só
1. Egy nagy tál közepére beleszórjuk a lisztet és a közepébe fészket csinálunk.
2. Adjunk hozzá mindent a tej kivételével, jól dolgozzuk, össze majd öntsük hozzá a tejet is.
3. Ezután addig gyúrjuk, amíg jó kemény és rugalmas tésztát kapunk, ha szükséges adjunk hozzá még lisztet.
4. Egy tiszta konyharuhával letakarjuk és meleg helyen kb. 30 percig kelesztjük.
5. A nyújtódeszkát belisztezzük és a tésztából kis cipókat formázunk a lisztes deszkán, majd sütőlemezre téve a tetejét bevagdossuk és víz és tojás felvert keverékével megkenjük a tetejét és meleg sütőben megsütjük.
6. Egyszerűen elkészíthető finom házikenyér recept, amelyet sütőben érdemes megsütni.
Este öreg tésztát bekeverni. Reggel, Élesztőt futtatni. A többi hozzávalóval dagasztani.2 x átgyúrni / 20-20 perc/. Darabolni,formázni, keleszteni 20-30 perc. 210 fokon 15-20...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA kovászhoz alaposan összekeverjük a rozslisztet, fehérlisztet, élesztőt, mézet és sört és lefedve egy napot hűtőben pihentetjük. Egy keverőtálba tesszük a kovászt, a sört, az o...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. szakasz Hozzávalók 3 evőkanál teljes őrlésű búzaliszt vagy rozsliszt 3 evőkanál kb. 40°C-os víz Elkeverjük a vizet a liszttel, és 20-22°C-on, letakarva 1-2 napig állni hagy...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesElkészítés: Összekeverjük a hozzávalókat, majd kanállal a sütőformákba adagoljuk a tésztát, a tetejüket bevizezett kanál hátával egyenesre igazítjuk, ferdén bevágjuk, megszórjuk a...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: Közepes