25 dkg liszt, 3 dkg vaj, 1 dkg élesztő, 1 dkg porcukor, 3 dl langyos tej, só
1. Egy nagy tál közepére beleszórjuk a lisztet és a közepébe fészket csinálunk.
2. Adjunk hozzá mindent a tej kivételével, jól dolgozzuk, össze majd öntsük hozzá a tejet is.
3. Ezután addig gyúrjuk, amíg jó kemény és rugalmas tésztát kapunk, ha szükséges adjunk hozzá még lisztet.
4. Egy tiszta konyharuhával letakarjuk és meleg helyen kb. 30 percig kelesztjük.
5. A nyújtódeszkát belisztezzük és a tésztából kis cipókat formázunk a lisztes deszkán, majd sütőlemezre téve a tetejét bevagdossuk és víz és tojás felvert keverékével megkenjük a tetejét és meleg sütőben megsütjük.
6. Egyszerűen elkészíthető finom házikenyér recept, amelyet sütőben érdemes megsütni.
Bedagaszt 10 perc pihentetés 8 fele osztjuk felgömbölyít 10 perc pihentetés felgömbölyít, tojással megken szezámmagba forgat Kelesztés 35-40 perc Sütés előmelegített sü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szokásos módon bedagasztom a tésztát, majd hagyom, hogy duplájára keljen. Ezután enyhén lisztezett felületre borítom, három egyenlő részre osztom. Gömbölyítem őket, majd kb. 10 p...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt felfuttatom a meleg, cukrozott tejjel. A lisztet beleöntöm egy keverőtálba, mehet hozzá a só, és az olvasztott vaj. Majd az élesztős tej is. Pár perc alatt készre dag...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat kenyérsütőgép üstjébe tesszük és összekeverjük. Hagyjuk, hogy alaposan túlkeljen. Nyáron az üsttel együtt beteszem a hűtőbe 10-12 órára, de hűvösebb időben maradhat...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyű