menu

Családireceptkönyv.hu

Apró csemegeuborka


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


egészen apró, hibátlan uborka tetszés szerinti mennyiségben, a levéhez literenként 1 csapott evőkanál só, 1,5 evőkanál kristálycukor, 4 szem egész bors, 4 szem szegfűbors, 2 szem szegfűszeg, 1 szál friss kaporzöld, 1 szál tárkonyzöld, kis darabka torma, késhegynyi őrölt gyömbér, késhegynyi köménymag, ízlés szerint ecet, 1 mokkáskanál nátrium-benzoikum

Elkészítés:


1. Az uborkát langyos vízben megáztatjuk, hogy valamennyi homokszemcse lejöjjön róla, ezután váltott vízben többször átmossuk, esetleg le is keféljük, végül lecsöpögtetjük.

2. Tiszta üveg vagy műanyag tálra tesszük, és annyi vízzel töltjük fel, amennyi bőven ellepi.

3. Az uborkát kivesszük a vízből és tiszta, kiforrázott üvegekbe rakjuk.

4. A vizet elkeverjük az ecettel.

5. A zöldfűszerek kivételével az összes fűszert beleszórjuk, majd a tartósítóval is összekeverve felforraljuk.

6. Az uborkával teli üvegekbe beledugjuk a megmosott és lecsurgatott kaprot meg a tárkonyt, és a megtisztított tormát.

7. A forró levet ráöntjük és csak lazán kötjük le.

8. Langyos helyen (napon vagy konyhában, a tűzhely mellett) egy héten keresztül érleljük.

9. Leapadt levét pótoljuk, végül szorosan, légmentesen lekötjük.

Apró csemegeuborka

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Savanyúságok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Keresd a Kovi Ubit!
Keresd a Kovi Ubit!

Erről a szakértőket kell kérdezni

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Kovászos uborka
Kovászos uborka

Az uborkákat alaposan megmossuk, végeiket levágjuk. Itt jegyezném meg, hogy mindenféle körömkefés félórás dörzsölések keringenek a köztudatban, de én erre nem érek rá :) Nem is vol...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Csemegeuborka bonduelle módra
Csemegeuborka bonduelle módra

Üvegenként rakunk 1 teáskanál sót, (nem jódozott!!) 2 evőkanál cukrot, 1 szál kapor, 1 babérlevél, fél mokkáskanál egész bors, fél mokkáskanál egész kömény, fél mokkáskanál must...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Karácsonyi kovászos uborka
Karácsonyi kovászos uborka

Az én receptem télire: : Végy egy 5 literes csavaros tetős üveget, az aljára tegyél kaprot, torma szeleteket, majd szórj rá 5 evőkanál lisztet. Közben forralj fel 5 liter vizet 15...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk