menu

Családireceptkönyv.hu

Apró csemegeuborka


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


egészen apró, hibátlan uborka tetszés szerinti mennyiségben, a levéhez literenként 1 csapott evőkanál só, 1,5 evőkanál kristálycukor, 4 szem egész bors, 4 szem szegfűbors, 2 szem szegfűszeg, 1 szál friss kaporzöld, 1 szál tárkonyzöld, kis darabka torma, késhegynyi őrölt gyömbér, késhegynyi köménymag, ízlés szerint ecet, 1 mokkáskanál nátrium-benzoikum

Elkészítés:


1. Az uborkát langyos vízben megáztatjuk, hogy valamennyi homokszemcse lejöjjön róla, ezután váltott vízben többször átmossuk, esetleg le is keféljük, végül lecsöpögtetjük.

2. Tiszta üveg vagy műanyag tálra tesszük, és annyi vízzel töltjük fel, amennyi bőven ellepi.

3. Az uborkát kivesszük a vízből és tiszta, kiforrázott üvegekbe rakjuk.

4. A vizet elkeverjük az ecettel.

5. A zöldfűszerek kivételével az összes fűszert beleszórjuk, majd a tartósítóval is összekeverve felforraljuk.

6. Az uborkával teli üvegekbe beledugjuk a megmosott és lecsurgatott kaprot meg a tárkonyt, és a megtisztított tormát.

7. A forró levet ráöntjük és csak lazán kötjük le.

8. Langyos helyen (napon vagy konyhában, a tűzhely mellett) egy héten keresztül érleljük.

9. Leapadt levét pótoljuk, végül szorosan, légmentesen lekötjük.

Apró csemegeuborka

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Savanyúságok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Kovászos uborka
Kovászos uborka

Az uborkákat mosd át jó alaposan, akár többször is. Ezután mindegyiknek vágd le a végeit, majd szurkáld meg őket néhány helyen. Az üveget fertőtlenítsd ki, majd tedd az aljára a ka...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Savanyított lilahagyma
Savanyított lilahagyma

Az ecetet a sóval és a cukorral felforraljuk. Ha a só és a cukor teljesen feloldódott az ecetben, beletesszük a fűszereket: koriandermag, mustármag, chili pehely, tárkony. Néhány p...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Paprika sóban
Paprika sóban

A paprikákat többszöri mosás után, kicsumáztam, a magokat kiveregettem és felaprítottam. Az aprítógépben kis adagonként összedaráltam. (Vigyáztam, hogy ne legyen belőle turmix, s...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anikó
Csalamádé
Csalamádé

A káposztát külső héjától megfosztjuk, negyedekre vágjuk és káposztagyalun vékony szeletekre vágjuk. (Ha nincs, az uborkagyalu is megteszi Az uborkát, jól megmossuk, és héjastól u...

Elkészítési idő: 6 ó
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk