Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Apró csemegeuborka


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


egészen apró, hibátlan uborka tetszés szerinti mennyiségben, a levéhez literenként 1 csapott evőkanál só, 1,5 evőkanál kristálycukor, 4 szem egész bors, 4 szem szegfűbors, 2 szem szegfűszeg, 1 szál friss kaporzöld, 1 szál tárkonyzöld, kis darabka torma, késhegynyi őrölt gyömbér, késhegynyi köménymag, ízlés szerint ecet, 1 mokkáskanál nátrium-benzoikum

Elkészítés:


1. Az uborkát langyos vízben megáztatjuk, hogy valamennyi homokszemcse lejöjjön róla, ezután váltott vízben többször átmossuk, esetleg le is keféljük, végül lecsöpögtetjük.

2. Tiszta üveg vagy műanyag tálra tesszük, és annyi vízzel töltjük fel, amennyi bőven ellepi.

3. Az uborkát kivesszük a vízből és tiszta, kiforrázott üvegekbe rakjuk.

4. A vizet elkeverjük az ecettel.

5. A zöldfűszerek kivételével az összes fűszert beleszórjuk, majd a tartósítóval is összekeverve felforraljuk.

6. Az uborkával teli üvegekbe beledugjuk a megmosott és lecsurgatott kaprot meg a tárkonyt, és a megtisztított tormát.

7. A forró levet ráöntjük és csak lazán kötjük le.

8. Langyos helyen (napon vagy konyhában, a tűzhely mellett) egy héten keresztül érleljük.

9. Leapadt levét pótoljuk, végül szorosan, légmentesen lekötjük.

Apró csemegeuborka

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Savanyúságok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Erika
Uborka, Cékla savanyúság.
Uborka, Cékla savanyúság.

Eladásra,akár műanyag kis hordókba is ! (annak a receptje)

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Csalamádé
Csalamádé

1. Azonos mennyiségű uborkát, zöld paradicsomot, zöldpaprikát, fejes káposztát jól megmosva vékony karikákra, csíkokra vágunk, a káposztát legyaluljuk. 2. Az egészet összevegyí...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anikó
Cékla nyersen Czimbalmos Ágnes receptje
Cékla nyersen Czimbalmos Ágnes receptje

A céklát héjastól több vízben megmostam, leszárítottam és meghámoztam. Kb. fél centi vastagra felkarikáztam, a nagyobbakat hosszában kettőbe, négybe is elvágtam, hogy jól kitöltsék...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Milicilike
Csalamádé
Csalamádé

A hozzávalókat legyaluljuk, majd rászórunk 8 dkg sót, 25 dkg cukrot, majd ráöntünk 3 dl 20%-os vagy 6 dl 10%-os ecetet, kávéskanál szalicilt teszünk rá és egészet jól összekavarju...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk