menu

Családireceptkönyv.hu

Apró csemegeuborka


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


egészen apró, hibátlan uborka tetszés szerinti mennyiségben, a levéhez literenként 1 csapott evőkanál só, 1,5 evőkanál kristálycukor, 4 szem egész bors, 4 szem szegfűbors, 2 szem szegfűszeg, 1 szál friss kaporzöld, 1 szál tárkonyzöld, kis darabka torma, késhegynyi őrölt gyömbér, késhegynyi köménymag, ízlés szerint ecet, 1 mokkáskanál nátrium-benzoikum

Elkészítés:


1. Az uborkát langyos vízben megáztatjuk, hogy valamennyi homokszemcse lejöjjön róla, ezután váltott vízben többször átmossuk, esetleg le is keféljük, végül lecsöpögtetjük.

2. Tiszta üveg vagy műanyag tálra tesszük, és annyi vízzel töltjük fel, amennyi bőven ellepi.

3. Az uborkát kivesszük a vízből és tiszta, kiforrázott üvegekbe rakjuk.

4. A vizet elkeverjük az ecettel.

5. A zöldfűszerek kivételével az összes fűszert beleszórjuk, majd a tartósítóval is összekeverve felforraljuk.

6. Az uborkával teli üvegekbe beledugjuk a megmosott és lecsurgatott kaprot meg a tárkonyt, és a megtisztított tormát.

7. A forró levet ráöntjük és csak lazán kötjük le.

8. Langyos helyen (napon vagy konyhában, a tűzhely mellett) egy héten keresztül érleljük.

9. Leapadt levét pótoljuk, végül szorosan, légmentesen lekötjük.

Apró csemegeuborka

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Savanyúságok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Boros almapaprika
Boros almapaprika

Nagyanyitól van a recept

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Csalamádé
Csalamádé

A zöldségeket megtisztítjuk, vékonyra szeleteljük, hozzáadjuk az összes hozzávalót és néhány óráig állni hagyjuk, hogy a levét kieressze. Üvegekbe töltjük és mehet a kamra polcára...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kovászos uborka hozzávalói
Kovászos uborka hozzávalói

az uborkát jól megmossuk, bevagdossuk hosszában 4 felé, ügyelve arra, hogy a két végénél ne vágjuk el, egybe maradjon, az üveg aljára betesszük a kaprot, a fokhagymát és egy szál...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Kovászos uborka télire
Kovászos uborka télire

A kész kovászos uborkáról leszedem a kenyeret, leszűröm, majd üvegbe téve az uborkát, lével felöntöm, mehet rá egy késhegynyi szalicilt. Rácsavarom a tetőt, és mehet a helyére. Kb...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk