egészen apró, hibátlan uborka tetszés szerinti mennyiségben, a levéhez literenként 1 csapott evőkanál só, 1,5 evőkanál kristálycukor, 4 szem egész bors, 4 szem szegfűbors, 2 szem szegfűszeg, 1 szál friss kaporzöld, 1 szál tárkonyzöld, kis darabka torma, késhegynyi őrölt gyömbér, késhegynyi köménymag, ízlés szerint ecet, 1 mokkáskanál nátrium-benzoikum
1. Az uborkát langyos vízben megáztatjuk, hogy valamennyi homokszemcse lejöjjön róla, ezután váltott vízben többször átmossuk, esetleg le is keféljük, végül lecsöpögtetjük.
2. Tiszta üveg vagy műanyag tálra tesszük, és annyi vízzel töltjük fel, amennyi bőven ellepi.
3. Az uborkát kivesszük a vízből és tiszta, kiforrázott üvegekbe rakjuk.
4. A vizet elkeverjük az ecettel.
5. A zöldfűszerek kivételével az összes fűszert beleszórjuk, majd a tartósítóval is összekeverve felforraljuk.
6. Az uborkával teli üvegekbe beledugjuk a megmosott és lecsurgatott kaprot meg a tárkonyt, és a megtisztított tormát.
7. A forró levet ráöntjük és csak lazán kötjük le.
8. Langyos helyen (napon vagy konyhában, a tűzhely mellett) egy héten keresztül érleljük.
9. Leapadt levét pótoljuk, végül szorosan, légmentesen lekötjük.
■ A befőttesüvegeket forró vízben sterilizáljuk. ■ A céklát meghámozzuk, felkarikázzuk és annyi vízben, amennyi ellepi kb. 30 perc alatt puhára főzzük. ■ 1,5 liter vízben keverjü...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KözepesA megtisztított uborkát beüvegezzük és forróvízben addig dunsztoljuk amíg a színe megváltozik.Akkor a tüzet lezárjuk és ha kihült akkor vesszük csak ki a meleg vízből.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűVÍZ NEM KELL HOZZÁ!!! Összekeverjük a felaprított hozzávalókat, rétegezve megszórjuk a fűszerekkel. 24 óra alatt többször átforgatjuk, utána vödörbe töltjük! Nem romlik meg a...
Elkészítési idő: 1 nap és 24 per Nehézség: Könnyű