menu

Családireceptkönyv.hu

Apró csemegeuborka


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


egészen apró, hibátlan uborka tetszés szerinti mennyiségben, a levéhez literenként 1 csapott evőkanál só, 1,5 evőkanál kristálycukor, 4 szem egész bors, 4 szem szegfűbors, 2 szem szegfűszeg, 1 szál friss kaporzöld, 1 szál tárkonyzöld, kis darabka torma, késhegynyi őrölt gyömbér, késhegynyi köménymag, ízlés szerint ecet, 1 mokkáskanál nátrium-benzoikum

Elkészítés:


1. Az uborkát langyos vízben megáztatjuk, hogy valamennyi homokszemcse lejöjjön róla, ezután váltott vízben többször átmossuk, esetleg le is keféljük, végül lecsöpögtetjük.

2. Tiszta üveg vagy műanyag tálra tesszük, és annyi vízzel töltjük fel, amennyi bőven ellepi.

3. Az uborkát kivesszük a vízből és tiszta, kiforrázott üvegekbe rakjuk.

4. A vizet elkeverjük az ecettel.

5. A zöldfűszerek kivételével az összes fűszert beleszórjuk, majd a tartósítóval is összekeverve felforraljuk.

6. Az uborkával teli üvegekbe beledugjuk a megmosott és lecsurgatott kaprot meg a tárkonyt, és a megtisztított tormát.

7. A forró levet ráöntjük és csak lazán kötjük le.

8. Langyos helyen (napon vagy konyhában, a tűzhely mellett) egy héten keresztül érleljük.

9. Leapadt levét pótoljuk, végül szorosan, légmentesen lekötjük.

Apró csemegeuborka

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Savanyúságok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Kovászolt káposzta
Kovászolt káposzta

1. Egy nagy üveg aljára teszünk egy nagy csokor friss kaprot. Erre halmozzuk a legyalult káposztát. Ide-oda egész fokhagymagerezdeket dugdosunk. 2. Vizet forralunk és, ha felfor...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Ropogós kovászos uborka
Ropogós kovászos uborka

Az uborkát megmossuk, majd egy új, tiszta konyhai szivacs dörzsikés részével finoman megsikáljuk. Tényleg csak óvatosan, hogy a héját ne dörzsöljük le! A vizet felforraljuk, majd...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Amerikai káposztasaláta
Amerikai káposztasaláta

Keverd össze a tejfölt a mustárral, a majonézzel, a cukorral és sózd, borsozd tetszés szerint. Keverd bele a répát, káposztát és hagymát és keverd jól össze. Takard le és rakd...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Hordós savanyú
Hordós savanyú

1. Ez a mennyiség 1 db 25 l-es cseréphordó savanyúsághoz elegendő. 2. Mennyiségtől függetlenül rakható bele (folyamatosan is!) uborka, almapaprika, hagyma, patisszon, zöld para...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk