kb. 20 db babapiskóta,
krém: 25 dkg túró, 25 dkg mascarpone, 8 dkg puha vaj, 10 dkg cukor, 5 dkg kókuszreszelék, 10 dkg étcsoki, 2 érett banán + 1 a tetejére, 2 tk rumaroma (elhagyható)
1. A krémhez az első 5 hozzávalót simára keverem.
2. A banánokat botmixerrel pépesítem, és ezt is a túrós masszába forgatom.
3. Az étcsokit vízgőz fölött megolvasztom, belecsorgatom a masszába, végül a krémet alaposan kikeverem.
4. Hozzáadom a rumaromát is, de ez el is hagyható, vagy helyettesíthető kókuszlikőrrel, vagy rummal.
5. A babapiskótákat egyenként megforgatom egy kevés tejben, de tényleg épp hogy csak egy kicsit, hogy ne ázzanak szét, és kirakom vele a sütőpapírral bélelt kapcsos tortaforma (24 cm-es) alját.
6. Két réteget teszek le, majd rákanalazom a krémet, a tetejét elsimítom, és a felkarikázott banánnal díszítem.
7. Fóliával letakarva 1-2 órára hűtőben pihentetem.
A zselatint áztassuk be hideg vízbe, hagyjuk jól megduzzadni, majd annyit melegítsük, amíg feloldódik ( forralni nem szabad). Hagyjuk hűlni. A tésztához robotgéppel keverjük össze...
Elkészítési idő: 1óraA tésztához a narancs héját reszeld le, a gyümölcsöt vágd ketté, és facsard ki a levét. A vajat keverd habosra a porcukorral és a reszelt narancshéjjal. A tojást verd fel, és foly...
Elkészítési idő:Minden hozzávalót készítsünk elő: A lisztet, kakaót és a sütőport keverjük össze. A tojássárgáját, az olajat, a tejet és a cukrot egy külön tálban keverjük homogénre. Majd adjuk ho...
Elkészítési idő: 1 óra