40 dkg füstölt csülök, 15 dkg gomba, 15 dkg kolbász, 10 dkg húsos szalonna, 4 sárgarépa, 2 gyökér, 1 nagyobb fej hagyma, 1 paradicsom, 1 tv paprika, 1 cs petrezselyem, 1 púpozott ek pirospaprika, liszt, tejföl a habaráshoz, só, bors, olaj
1. Fogd a csülköt és egy lábasnyi vizet, majd egyesítsd őket a tűzhelyen, és főzd, amíg meg nem puhul a hús.
2. Ha már megpuhult, vedd ki a vízből, kockázd fel, és tedd félre.
3. Darabold apróra a hagymát és a szalonnát, kezdd el pirítani őket egy kis olajon.
4. Ha már megpirult, jöhet hozzá a többi zöldség is felkarikázva, kockázva, kihez melyik áll közelebb - a petrezselymet csak az utolsó 10-15 percre rakd bele -, valamint só, bors és a pirospaprika, meg egy kis víz.
5. Főzd együtt körülbelül öt percig, utána keverd hozzá a húst, dobd bele a felkarikázott kolbászt, majd az egészet öntsd fel vízzel, hogy ellepje.
6. Addig kell együtt főniük, amíg a zöldségek meg nem puhulnak.
7. Amint ez megtörtént, már csak egy dolgod van: liszttel és tejföllel kicsit besűríteni, utána még nagyjából tíz percig főzni, és már kész is van.
1. Olajon megpirítjuk a vöröshagymát, majd rátesszük az apróra vágott krumplit és felengedjük megmelegített vízzel, majd beletesszük a leveskockát. 2. Amikor már a krumpli majdnem...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA karfiolt rózsáira szedjük és a fűszerekkel ,sárgarépával együtt feltesszük főni,a szükséges levesmennyiségnek megfelelő vízzel. Ha megfőtt,nokedlit szaggatunk a fővő levesbe.Tej...
Elkészítési idő: Fél óra Nehézség: KönnyűBeleöntök egy lábosba 1/2 liter tejet és 1/2 liter vizet. Teszek bele egy csipet sót és 2 evőkanál cukrot, és egy negyed citrom héját, Amikor ez megvan, egy kis tálba beleütök...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA babot előző este átválogatjuk, átöblítjük és hideg vízbe áztatjuk. Másnap a füstölt hússal együtt fazékba tesszük, felöntjük hideg vízzel (teatojásban) beletesszük a szemes bo...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű