10 dkg vaj, 4 db banán, 1 dl tejszín, 3 tojás, 25 dkg cukor, 1 cs vaníliás cukor, 40 dkg liszt, 1 cs sütőpor, 10 dkg darált mogyoró
1. A tojásokat a cukorral és a vajjal habosra keverjük, a lisztet összekeverjük a sütőporral, a mogyoróval és a csokilencsével, a banánt összetörjük villával és kikeverjük a tejszínnel.
2. A lisztes keveréket a tojásos masszába dolgozzuk, majd a tejszínes banánt is.
3. Jól kikeverjük és kivajazott, lisztezett kuglófformába simítjuk.
4. Előmelegített sütőben 160 fokon kb. 70 percig sütjük.
5. Tetejére marcipán ízű cukormázt tehetünk.
A tejet meglangyosítjuk, majd hozzákeverünk egy teáskanál cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk. A tejszínt összekeverjük a tojássárgájával és a maradék cukorral, majd...
Elkészítési idő: 2,5-3 óra Nehézség: KönnyűAz élesztőt a cukorral meleg tejben felfuttatjuk. A liszt közepébe mélyedést csinálunk, abba beletesszük a sót, a tojásokat, a vajat, a citromhéjat, majd hozzáöntjük a felfuttatot...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. A tészta hozzávalóit a kenyérsütőgép üstjében bedagasztom, majd a kikapcsolt gépben duplájára kelesztem. 2. Addig kikeverem a kakaós krémhez a hozzávalókat - a vaj nem olvaszto...
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Nehézség: KönnyűRobotgéppel krémes állagúra keverjük a margarint a cukorral és a vaníliás cukorral, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat robotgéppel átkeverve. Belereszeljük a narancs héját, és...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű