10 dkg vaj, 4 db banán, 1 dl tejszín, 3 tojás, 25 dkg cukor, 1 cs vaníliás cukor, 40 dkg liszt, 1 cs sütőpor, 10 dkg darált mogyoró
1. A tojásokat a cukorral és a vajjal habosra keverjük, a lisztet összekeverjük a sütőporral, a mogyoróval és a csokilencsével, a banánt összetörjük villával és kikeverjük a tejszínnel.
2. A lisztes keveréket a tojásos masszába dolgozzuk, majd a tejszínes banánt is.
3. Jól kikeverjük és kivajazott, lisztezett kuglófformába simítjuk.
4. Előmelegített sütőben 160 fokon kb. 70 percig sütjük.
5. Tetejére marcipán ízű cukormázt tehetünk.
Felfuttatom az élesztőt hozzá adom a tojást, a sóval összekevert lisztet, a vizet apránként, hogy kelttészta keménységű tészta legyen. Nagyon jól ki kell dagasztani, majd duplájára...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA meleg vizet és a tejet összeöntjük, belemorzsoljuk az élesztőt, belerakjuk a mézet és hagyjuk 5 percig pihenni, hogy az élesztő felfusson. A lisztet elkeverjük a sóval, beleöntjü...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA hozzávalókat a vaj kivételével szépen összedolgozzuk, később az olvasztott vajat is hozzáadjuk. Lágy hólyagos tésztát kapunk, amelyet hagytam kb. 30 percig kelni. Ezután kb. 3 mm...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A lisztben elkeverem a cukrot és élesztőt, hozzáadom a többi hozzávalót is és a kézi mixer dagasztófejével dagasztom kb. 10 percig. (Lehet a kenyérsütőgép üstjében is dagasztan...
Elkészítési idő: 2 óra + 20 perc Nehézség: Közepes