Családireceptkönyv.hu

Barhesz


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


1,5 kg búzaliszt, 15 dkg főtt burgonya, 2 dkg élesztő, 3 szem kockacukor, 0,5 dl napraforgóolaj, langyos víz szükség szerint, 1 evőkanál só, mák vagy mandula

Elkészítés:


1. A lisztet átszitáljuk, és mély tálba öntjük.

2. Hozzáadjuk a kihűlt áttört főtt burgonyát. Jól összekeverjük a liszttel.

3. A liszt közepén mélyedést képezünk, és a langyos édes, sós vízben feloldott élesztőt beleöntjük.

4. Lágy tésztát dagasztunk belőle, közben az olajat is hozzáadjuk.

5. A tésztát jól kidolgozva addig dagasztjuk, amíg a kézről és az edény faláról le nem vált.

6. Ezután 2 órán át meleg helyen letakarva kelesztjük.

7. A megkelt tésztát három részre osztjuk, megsodorjuk és fonatot készítünk belőle.

8. A megfonás után a tésztát lisztezett tepsibe tesszük, 30 percig kelesztjük, a tetejét tojássárgájával bekenjük és mákkal behintjük.

9. Előmelegített sütőben 50-60 percig sütjük.

10. Ízesíthetjük mandulával is úgy, hogy a mandulát hosszú csíkokra aprítjuk és beleszúrjuk a nyers tésztába.

Barhesz

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Fahéjas kalács
Fahéjas kalács

A töltelék hozzávalót összekeverjük. Egy keverőtálban a száraz anyagokat összekeverjük, belereszeljük a citrom héjat, majd dagasztó spirállal hozzádolgozzuk a langyos tejet, a t...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Paraszt kalács (kolbászkrémmel töltve)
Paraszt kalács (kolbászkrémmel töltve)

Az élesztőt egy kevés cukros langyos vízbe felfuttatjuk.A liszthez hozzáadjuk a zsírt a sót a felfuttatott élesztőt és még annyi vizet hogy közepesen lágy tésztát kapjunk,majd dupl...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Kovászos Pannetone
Kovászos Pannetone

Az előtészta hozzávalóit dagasztógépbe megdagasztottam. A gáztűzhelyen kelt 16 órát. Hozzáadtam a többi anyagot a gyümölcsök és a vaj kivételével. A dagasztógépben kezdtem dagasz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kriszta
Húsvéti sós kalács
Húsvéti sós kalács

A cukorból, élesztőből, 10 dkg lisztből 2 dl langyos tejben kovászt készítünk. A kelt kovászt összedolgozzuk a többi hozzávalóval, és langyos helyen 1 órát kelesztjük. A megkelt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk