menu

Családireceptkönyv.hu

Barhesz


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


1,5 kg búzaliszt, 15 dkg főtt burgonya, 2 dkg élesztő, 3 szem kockacukor, 0,5 dl napraforgóolaj, langyos víz szükség szerint, 1 evőkanál só, mák vagy mandula

Elkészítés:


1. A lisztet átszitáljuk, és mély tálba öntjük.

2. Hozzáadjuk a kihűlt áttört főtt burgonyát. Jól összekeverjük a liszttel.

3. A liszt közepén mélyedést képezünk, és a langyos édes, sós vízben feloldott élesztőt beleöntjük.

4. Lágy tésztát dagasztunk belőle, közben az olajat is hozzáadjuk.

5. A tésztát jól kidolgozva addig dagasztjuk, amíg a kézről és az edény faláról le nem vált.

6. Ezután 2 órán át meleg helyen letakarva kelesztjük.

7. A megkelt tésztát három részre osztjuk, megsodorjuk és fonatot készítünk belőle.

8. A megfonás után a tésztát lisztezett tepsibe tesszük, 30 percig kelesztjük, a tetejét tojássárgájával bekenjük és mákkal behintjük.

9. Előmelegített sütőben 50-60 percig sütjük.

10. Ízesíthetjük mandulával is úgy, hogy a mandulát hosszú csíkokra aprítjuk és beleszúrjuk a nyers tésztába.

Barhesz

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Receptek
kakaós kalács (Diéták és álmok)
kakaós kalács (Diéták és álmok)

A langyos vízben elkeverjük a tejszínt és az élesztőt. Összekeverjük a liszteket a sikérrel, 5 dkg nyírfacukorral/6,5 dkg eritrittel, 1 csipet sóval, a vaníliával, és az élesztős k...

Elkészítési idő: 1+2 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Bertalan
Bejgli,ami nem reped
Bejgli,ami nem reped

A tészta hozzávalóit összekeverjük,dagasztjuk.4 gombócot formálunk belőle és hűtőbe tesszük 60 percre.Közben elkészitjük a tölteléket.A mákot is és a diót is összekeverjük az izesi...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Fel­hő­ka­lács
Fel­hő­ka­lács

1. Válaszd el a tojásokfehérjét a sárgájától. (Nagyon gondosan járj el, nehogy akár egy pici sárgája kerüljön a fehérjékhez). A fehérjéket egy nagy tálba, a sárgájákat egy kis tálb...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Receptek
puha, márványos kalács
puha, márványos kalács

Az élesztőt a tejben 1 tk. cukorral felfuttatjuk. A liszteket, az eritritet és a sót egy tálban összekeverjük, a közepére csinálunk egy kis mélyedést, beledobjuk a tojássárgáját és...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk