tésztához: 10 dkg puha vaj vagy margarin, 20 dkg cukor, 4 egész tojás, 10 dkg dióbél, 25 dkg liszt, 1 cs sütőpor, 3 ek rum, csipet só, 60 ml tej,
krémhez: 4 egész tojás, 20 dkg kristálycukor, 2 cs vaníliás cukor, 20 dkg étcsoki, 20 dkg vaj, 3 ek rum
1. A dióbelet egy tepsire rakjuk és forró sütőben pár percig pirítjuk.
2. Amikor kihűlt, éles késsel durvára törjük.
3. A tojásokat szétválasztom, a fehérjét kemény habbá verem, 2 evőkanál cukorral, amit a 20 dkg kristálycukorból veszek el.
4. A fehérjét kemény habbá verjük, majd hozzá adjuk a cukrot és tovább verjük.
5. A sárgáját puha vajjal, cukorral jól kikeverem.
6. Hozzá adom a rumot, a tejet, a sütőporos lisztet és a diót.
7. Végül óvatosan belekeverem a tojás felvert habját.
8. Tortaforma aljába sütőpapírt teszek, és a masszát bele öntöm.
9. Előmelegített sütőben 185 fokon 35-40 percig sütöm. A tésztát a formába hagyjuk kihűlni.
10. A krém elkészítése. Fém habüstbe rakom a egész tojásokat, hozzá adom a cukrot és a vaníliás cukrot.
11. Egy lábosba kevés vizet rakok, és a fém tálat ráhelyezem, így gőz felett robotgéppel addig verem a tojásos krémet míg, ha felemelem a habverőt, alig csepeg le a krém (kb. 15-20 perc).
12. A tábla csokoládét mikróban felolvasztom, kicsit hűlni hagyom.
13. A tojáskrémet gőzről levéve, belekeverem a csokoládét.
14. Ha a krém teljesen meghűlt, mehet bele a puha vaj.
15. Ha a krémet túl lágynak találjuk, rakjuk be egy rövid ideig a hűtőbe, és csak utána kenjük a tortára.
16. A tésztát 3 lapba vágom, és a krémmel megtöltöm.
17. A külsejére és díszítésre is rakjuk félre.
18. Hűtőbe rakjuk és másnap szeleteljük!
A psikótát megsütjük, majd kihűtjük. (Tuti piskóta recept itt). Ahogy kihűlt, a tetejéből levágunk egy egy centis lapot, majd a közepét kivájjuk úgy, hogy oldalt maradjon pereme...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA meggyeket locsoljuk meg rummal. A sütőt melegítsük elő 150 ºC-ra. ♥ Készítünk egy piskótakorongot a hozzávalókból a következő módon: A lisztbe célszerű belekeverni a sütőport...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA vajat, a tojások sárgáját és a cukrot tálba tesszük és robotgéppel habosra kavarjuk. Szánjunk rá legalább 5 percet, hogy alaposan összedolgozzuk az alapanyagokat. A tojásfehérjéb...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük 180 fokra. A tojást, a mézet, a zsírt, a vaníliás cukrot, a fahéjat és a cukrot habosra keverjük. A lisztet szárazon összekeverjük a sütőporral, a kakaó...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű