menu

Családireceptkönyv.hu

Bodzapezsgő


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


12-13 tenyér nagyságú bodzavirág, 12 liter víz, 2 kg kristálycukor, 2-3 db citrom, 1,5 dl ecet, +3 ek kristálycukor

Elkészítés:


1. A virágokat egy nagy edénybe tesszük. A bodza virágait minél jobban szabadítsuk meg a száruktól.

2. A virágokra ráöntjük a vizet, hozzáadjuk a cukrot.

3. A citromokat kettévágjuk, majd kifacsarjuk a levét, a héját összevagdaljuk, és ezt is a keverékhez adjuk.

4. 24 órán át hagyjuk állni, időnként megkevergetjük.

5. Egy nap elteltével a virágokat kicsavarjuk, majd tüllön, vagy tiszta pelenkán keresztül az egészet levet átszűrjük.

6. Szűrés után hozzáöntjük az ecetes cukrot: 3 evőkanál cukrot egy kisebb edényben karamellizálunk, majd hozzáöntjük az ecetet.

7. Mikor a cukor az ecetben szétolvadt hagyjuk kihűlni.

8. Az így kapott karamellizált cukros ecetet hozzáöntjük a leszűrt folyadékhoz.

9. Ez a folyadékot legjobb ásványvizes műanyag üvegekbe tölteni, úgy, hogy az üvegekben két-két és fél ujjnyi szabad helyet hagyjunk, mert kb. 4-5 napon belül a pezsgő elkezd magában erjedni.

10. Az üvegeket fekvő helyzetben tartjuk addig, amíg a folyadék le nem tisztul. Időközönként az üvegekből is ki kell engedni a gázt, ameddig le nem tisztul. Ez kb. másfél-két hétig tart.

Bodzapezsgő

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Italok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Bodzaszörp
Bodzaszörp

A bodzavirágot megmosás nélkül az üvegbe rakni. Az édesítőt és a citromsavat feloldani 3 l vízben 1 citrom leve bele. Ráönteni a bodzára 2 citrom felkarikázva bele. 1 éjszakán kere...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Dobos Anna
Gyümölcslikőr
Gyümölcslikőr

1. Öntsük bele a cukrot a meleg, illetve forrásban lévő vízbe úgy, hogy közben kevergetjük (hogy a cukor ne üljön le az edény aljára), egészen addig, amíg teljesen feloldódik. 2....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Karácsonyi forró csoki
Karácsonyi forró csoki

A tejszínhabot keményre verjük. A kakaóport a porcukorral és a tejjel egy fazékban összekeverjük és felfőzzük. A csokit kis darabokra törjük, és a főzetben megolvasztjuk. Vég...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Aranytej - Kurkumás tej
Aranytej - Kurkumás tej

Kurkumapaszta: A hozzávalókat egy serpenyőbe tesszük, jól összekeverjük. Majd közepes hőfokon melegítjük, miközben folyamatosan kavargatjuk. Amikor eléri a pasztaszerű állagot, le...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk