12-13 tenyér nagyságú bodzavirág, 12 liter víz, 2 kg kristálycukor, 2-3 db citrom, 1,5 dl ecet, +3 ek kristálycukor
1. A virágokat egy nagy edénybe tesszük. A bodza virágait minél jobban szabadítsuk meg a száruktól.
2. A virágokra ráöntjük a vizet, hozzáadjuk a cukrot.
3. A citromokat kettévágjuk, majd kifacsarjuk a levét, a héját összevagdaljuk, és ezt is a keverékhez adjuk.
4. 24 órán át hagyjuk állni, időnként megkevergetjük.
5. Egy nap elteltével a virágokat kicsavarjuk, majd tüllön, vagy tiszta pelenkán keresztül az egészet levet átszűrjük.
6. Szűrés után hozzáöntjük az ecetes cukrot: 3 evőkanál cukrot egy kisebb edényben karamellizálunk, majd hozzáöntjük az ecetet.
7. Mikor a cukor az ecetben szétolvadt hagyjuk kihűlni.
8. Az így kapott karamellizált cukros ecetet hozzáöntjük a leszűrt folyadékhoz.
9. Ez a folyadékot legjobb ásványvizes műanyag üvegekbe tölteni, úgy, hogy az üvegekben két-két és fél ujjnyi szabad helyet hagyjunk, mert kb. 4-5 napon belül a pezsgő elkezd magában erjedni.
10. Az üvegeket fekvő helyzetben tartjuk addig, amíg a folyadék le nem tisztul. Időközönként az üvegekből is ki kell engedni a gázt, ameddig le nem tisztul. Ez kb. másfél-két hétig tart.
A bodzavirágot megmosás nélkül az üvegbe rakni. Az édesítőt és a citromsavat feloldani 3 l vízben 1 citrom leve bele. Ráönteni a bodzára 2 citrom felkarikázva bele. 1 éjszakán kere...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Öntsük bele a cukrot a meleg, illetve forrásban lévő vízbe úgy, hogy közben kevergetjük (hogy a cukor ne üljön le az edény aljára), egészen addig, amíg teljesen feloldódik. 2....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejszínhabot keményre verjük. A kakaóport a porcukorral és a tejjel egy fazékban összekeverjük és felfőzzük. A csokit kis darabokra törjük, és a főzetben megolvasztjuk. Vég...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKurkumapaszta: A hozzávalókat egy serpenyőbe tesszük, jól összekeverjük. Majd közepes hőfokon melegítjük, miközben folyamatosan kavargatjuk. Amikor eléri a pasztaszerű állagot, le...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű