25 dkg sertés apró hús, 1 fej hagyma, 1 ek. zsír, 1 kk pirospaprika, só, 1 ek. liszt, 2 ek. tarhonya, 1 dl tejföl
1. Az aprított hagymát zsíron megfuttatva, pirospaprikával hintve, belerakjuk az apró kockára vágott húst, sózzuk, kis vizet öntve alá addig pároljuk, míg a hús puhulni kezd.
2. Meghintjük a liszttel, elkeverjük, beletesszük a tarhonyát, felöntjük vízzel, és addig főzzük, míg a hús is, a tarhonya is megpuhul.
3. Tálalás előtt belekeverjük a tejfölt.
A darált húst, a tojást és az apróra vágott petrezselyemzöldet összekeverem, megsózom, és annyi zsemlemorzsát keverek hozzá, hogy formázható legyen. A zöldségeket felkarikázom. A...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA bográcsban 2 evőkanál étolajon fehéredésig pirítjuk a felkockázott húst. Rátesszük a kockára vágott sonkát, a felkarikázott kolbászt, hozzáadjuk a fűszereket. A sóból keveset...
Elkészítési idő: 70 perc Nehézség: KönnyűA felhevített olajon megdinszteljük a finomra vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk a húst, és fehéredésig kevergetjük. Beleszórjuk a megtisztított és kisebb kockákra vágott répát, fehér...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csülköt megfőzöm a csomboros,kapros gyengén sós (vigyázat a csülök sós ) vízben az egészben hagyott hagymával. Ha puhára főtt, leszedem a csontról a húst és tetszés szerint dar...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű