1 kg apró szemű parázsburgonya (használhatunk nagyobb szemű újburgonyát is), 20-25 dkg szeletelt bacon szalonna, só, bors
1. A burgonyákat megmossuk, és sós vízben majdnem teljesen puhára megfőzzük.
2. Ha nagyobb burgonyánk van, cikkekre vágjuk, ha nem, akkor egyben hagyjuk őket.
3. Betekerjük fél szelet baconszalonnába, és megtűzzük egy fogpiszkálóval.
4. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük őket egymás mellé, és megszórjuk őket ízlés szerint őrölt borssal.
5. 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és addig sütjük, míg a szalonna szépen megpirul.
6. Csak így magában mártogatóssal, vagy köretként is kínálhatjuk.
Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. Válaszd ketté a tojásokat, és a sárgáját keverd össze a krémsajttal, illetve az ízesítéshez szánt alapanyagokkal. A tojások fehérjéhez add ho...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA ragu így készült: Hozzávalók: 1 kisebb fej édeskáposzta, 2 szál sárgarépa, fél csomag bacon szalonna, 2 kisebb fej vöröshagyma, 4 gerezd fokhagyma, 2 ek. kacsazsír, só, bors, ca...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMegmossuk a meghámozott és apró kockákra vágott krumplit. Sós vízben puhára főzzük. Még melegen villával összetörjük pépes állagúra. Hozzátesszük a tojást, az apróra vágott petrez...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes