4 nagyobb burgonya, 40 dkg darált sertéshús, 5 dkg füstölt szalonna, 1 fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 5 dkg gomba, 10 dkg zöldborsó, 2 dl tejföl, 10 dkg trapista sajt, 1 csomó petrezselyemzöld, só és őrölt bors
1. A burgonyát héjában, egészben megfõzzük, de ügyeljünk arra, hogy ne fõjön szét.
2. Közben az apró kockákra vágott szalonnát felolvasztjuk, lepirítjuk benne a vöröshagymát és a kis kockákra vágott gombát.
3. Sóval, borssal és reszelt fokhagymával ízesítjük.
4. Beletesszük a darált húst, a zöldborsót és az egészet puhára pároljuk.
5. Az apróra vágott petrezselyemzöldet is hozzáadjuk.
6. Ha a burgonya megfõtt, akkor lehúzzuk a héját, kettévágjuk hosszában, a belsejét óvatosan kikaparjuk, és a kikapart belsejét hozzákeverjük a húshoz.
7. Betöltjük a burgonyákat, tejföllel meglocsoljuk és reszelt sajttal meghintjük.
8. Tepsibe tesszük és tálalás elõtt megsütjük. Nem kell sok sütés, adig kell sütni, amig a sajt ropogós nem lesz.
Összedolgozod, majd golyókat csinálsz belőle, és belecsavarod mindjárt egy szál baconszalonnába. Ebből az adagból nekem 16 db lett, 200 fokos sütőben, 30 perc alatt készen van.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vöröshagymát kevés olajon megpároljuk, meghintjük pirospaprikával, hozzáadjuk a pirosaranyat, és belenyomjuk a két gerezd fokhagymát. Gyorsan keverjük el, és tegyük bele a darált...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA bagettet leöntjük tejjel és hagyjuk ázni. Az apróra vágott vöröshagymát olajon megdinszteljük. A darált húshoz hozzáadjuk a 2 evőkanál fűszerkeveréket, a tejből kinyomkodott bage...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgybesütésre a legízletesebb, legomlósabb a lapocka és a combtő (schluss). A lapocka vásárlásánál hangsúlyozzuk, hogy egybesültet készítünk belőle, olyan darabot kérjünk, amely süt...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Közepes