50 dkg burgonya, 50 dkg hagyma, kevés só, 1 ek vaj, 2,5 dl tej, 2 tojássárgája
1. A burgonyát és a hagymát meghámozva, sós vízben addig főzzük, amíg nagyon puha nem lesz.
2. Leöntjük a főzővizet, majd az egészet áttörjük.
3. A vajat, a tojássárgáját hozzákeverjük, a forró tejet hozzáadjuk, és az egészet jól átkeverjük.
Marhasült mellé illik
A csíkokra vágott házi szalonnát megpirítottam, addig felkockáztam a cukkinit. Hozzáadtam a szalonnához, picit még sóztam, fokhagymáztam - kevés vizet öntöttem alá és fedő alatt p...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zöldségeket megtisztítjuk, feldaraboljuk, megpároljuk, tepsibe tesszük, leöntjük fűszeres Pilos 0,1%os joghurttal, teszünk rá light sajtot és sütőben 200 fokon 20 perc alatt kész...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTöltelékhez 4db tejben áztatott zsemlét használtam. Hozzá adtam 3 db felvert tojást, kis őrölt borsot, kevés piros aranyat, ételízesítőt, dinsztelt hagymát, és jó sok petrezselyem...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMelegítsük elő a sütőt 190 fokra, közben mossuk meg a burgonyát, hámozzuk meg, majd tegyük oda hideg vízbe főni. Sózzuk, borsozzuk. Miután felfőtt a víz, még hagyjuk 6-7 percet, é...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz