50 dkg burgonya, 50 dkg hagyma, kevés só, 1 ek vaj, 2,5 dl tej, 2 tojássárgája
1. A burgonyát és a hagymát meghámozva, sós vízben addig főzzük, amíg nagyon puha nem lesz.
2. Leöntjük a főzővizet, majd az egészet áttörjük.
3. A vajat, a tojássárgáját hozzákeverjük, a forró tejet hozzáadjuk, és az egészet jól átkeverjük.
Marhasült mellé illik
A paprikát, sonkát és a lila hagymát kis kockákra vágjuk. A sajtot lereszeljük. A sajtokat összegyúrjuk az apróra vágott anyagokkal,ízesítjük sóval borssal. A masszából golyókat f...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tököt lereszeljük, besózzuk, és fél órát állni hagyjuk. A vöröshagymát felaprítjuk. A feta vagy krémfehér sajtot kisebb kockákra vágjuk. Mindezt a préselt fokhagymával, a resz...
Elkészítési idő: 45 Nehézség: KönnyűA burgonyát meghámozva kockákra vágjuk, és sós vízben megfőzzük. Leszűrjük, és néhány percig fedő nélkül a tűzön hagyjuk, hogy a víz teljesen elpárologjon. Ezután áttörjük. Hozzáke...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű