50 dkg burgonya, 50 dkg hagyma, kevés só, 1 ek vaj, 2,5 dl tej, 2 tojássárgája
1. A burgonyát és a hagymát meghámozva, sós vízben addig főzzük, amíg nagyon puha nem lesz.
2. Leöntjük a főzővizet, majd az egészet áttörjük.
3. A vajat, a tojássárgáját hozzákeverjük, a forró tejet hozzáadjuk, és az egészet jól átkeverjük.
Marhasült mellé illik
A fűszereket összekeverjük, kis üvegcsébe töltve hűvös, naptól és párától védett helyre tesszük. Hat hónapig használhatjuk húsok és zöldségek ízesítésére. Sült zeller A zellert...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A karfiolt megmossuk, rózsáira szedjük, majd delikátos vízbe dobjuk, és majdnem teljesen puhára főzzük. Leszűrjük. 2. A vöröshagymát felaprítjuk és kevéske kókuszzsíron megdins...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymákat pucoljuk meg, vágjuk félbe, majd vágjuk hajszálvékony szeletekre. A serpenyőt forrósítsuk fel, majd tegyük bele az olajat, rögtön utána jöhet a hagyma is. A serpenyő...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMegfőzöm sós vízben a megpucolt krumplit.Kicsi olajon megdinsztelem a kockára vágott hagymát.A gázról levéve pirospaprikát adok a hagymához.A megfőtt krumplit leszűröm, összetöröm....
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű