50 dkg burgonya, 50 dkg hagyma, kevés só, 1 ek vaj, 2,5 dl tej, 2 tojássárgája
1. A burgonyát és a hagymát meghámozva, sós vízben addig főzzük, amíg nagyon puha nem lesz.
2. Leöntjük a főzővizet, majd az egészet áttörjük.
3. A vajat, a tojássárgáját hozzákeverjük, a forró tejet hozzáadjuk, és az egészet jól átkeverjük.
Marhasült mellé illik
A krumplit mosd meg alaposan, kicsit meg is dörzsölheted, és papírtörlővel itasd le róla a nedvességet. A nagyobb darabokat vágd félbe vagy négy részre. Egy tepsit bélelj ki sütőpa...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz újkrumplit alaposan megtisztítjuk, a héját ledörzsöljük. Ha nagyobb szemek, akkor ketté lehet vágni. Sós vízben éppen puhára főzzük. A sütőt előmelegítjük. Egy kerámia sütőf...
Elkészítési idő: 25 Nehézség: KönnyűA tojásokat keményre főzöm, és ha kihűltek, megtisztítva hosszában kettévágom mindegyiket. A sárgáját a sertésmájkrémmel, mustárral, kevés őrölt borssal jól összedolgozom, és vissz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűVálassz az étvágynak megfelelő mennyiségű nagyjából egyforma méretű szabályos krumplikat. Jól meg kell mosni őket egy erősebb kefével, majd forgasd bele egy kevés fűszeres olajba....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű