Családireceptkönyv.hu

Burgonyapüré


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg burgonya, 50 dkg hagyma, kevés só, 1 ek vaj, 2,5 dl tej, 2 tojássárgája

Elkészítés:


1. A burgonyát és a hagymát meghámozva, sós vízben addig főzzük, amíg nagyon puha nem lesz.

2. Leöntjük a főzővizet, majd az egészet áttörjük.

3. A vajat, a tojássárgáját hozzákeverjük, a forró tejet hozzáadjuk, és az egészet jól átkeverjük.

Trükkök, tippek, praktikák:


Marhasült mellé illik

Burgonyapüré

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Köretek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Sonkás sajtgolyók
Sonkás sajtgolyók

A paprikát, sonkát és a lila hagymát kis kockákra vágjuk. A sajtot lereszeljük. A sajtokat összegyúrjuk az apróra vágott anyagokkal,ízesítjük sóval borssal. A masszából golyókat f...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Kapros-sajtos tökfasírt
Kapros-sajtos tökfasírt

A tököt lereszeljük, besózzuk, és fél órát állni hagyjuk. A vöröshagymát felaprítjuk. A feta vagy krémfehér sajtot kisebb kockákra vágjuk. Mindezt a préselt fokhagymával, a resz...

Elkészítési idő: 45
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Erika
Hercegnő burgonya
Hercegnő burgonya

A burgonyát meghámozva kockákra vágjuk, és sós vízben megfőzzük. Leszűrjük, és néhány percig fedő nélkül a tűzön hagyjuk, hogy a víz teljesen elpárologjon. Ezután áttörjük. Hozzáke...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Karfiollepeny
Karfiollepeny

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk