1 kg burgonya, 50 dkg darált hús, 8 dkg vaj, 3 dkg reszelt parmezán, őrölt szerecsendió, 2 tojás, pirospaprika, só
1. A burgonyát héjában megfõzzük, meghámozzuk, összetörjük.
2. Hozzáadjuk a vajat, sajtot, a sót és a szerecsendiót.
3. Beledolgozzuk a tojásokat. A krumplipürét tepsibe tesszük és ráhelyezzük a pirospaprikás, elõzõleg megpárolt darált húst.
4. Forró sütõben 20-25 percig sütjük.
A borsópürét készítem el. Egy edényben a vaj felét, egy kevés olajjal felhevített, és rászórom a mirelit borsót. Mikor kezd kiengedni, és elkezd párolódni, sózom, borsozom, hozzáa...
Elkészítési idő: 20 percA gumót megtisztítjuk, késes aprítógépben rizsszem méretűre aprítjuk és felforrósított zsíron pár perc alatt megpároljuk. A són kívül egyéb fűszert nem kíván. Ha szükséges, nagyon...
Elkészítési idő:Elkészítése: A palentát sós vízben ( a tasak utasítása szerint) 1 ek. margarinnal megfőzzük, és bele keverjük a parmezán sajtot. A karfiolt rózsáira szedjük és sós vízben megfőzz...
Elkészítési idő:A tejet a cukorral meglangyosítjuk, felfuttatjuk benne az élesztőt. A lisztet a sikérrel együtt egy nagy tálba szitáljuk, közepébe mélyedést készítünk. Beleütjük a tojást, hozzáadj...
Elkészítési idő: