1 kg burgonya, 50 dkg darált hús, 8 dkg vaj, 3 dkg reszelt parmezán, őrölt szerecsendió, 2 tojás, pirospaprika, só
1. A burgonyát héjában megfõzzük, meghámozzuk, összetörjük.
2. Hozzáadjuk a vajat, sajtot, a sót és a szerecsendiót.
3. Beledolgozzuk a tojásokat. A krumplipürét tepsibe tesszük és ráhelyezzük a pirospaprikás, elõzõleg megpárolt darált húst.
4. Forró sütõben 20-25 percig sütjük.
A nokedli valamennyi hozzávalóját turmixgépbe téve egynemű masszává dolgozzuk. Sós, forró, de nem lobogó vízbe téve 2-3 perc alatt megfőzzük (ha feljön a víz színére már szedhetjük...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű2 ek olajon megpirítjuk a rizst kb. 3 percen keresztül folyamatosan kevergetve, majd felöntjük a forró vízzel, megsózzuk, megkeverjük, és fedő alatt közepes lángon kb. 12 percig fő...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA burgonyát puhára főzzük, leszűrjük, burgonyatörővel összetörjük és az apróra vágott, margarinban vagy olajon megpirított vöröshagymához keverjük. Forrón fogyasztva a legfinomabb....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. lépés: Pirítsd! A bulgurt nem muszáj átmosni, mielőtt elkezded megfőzni, azonban érdemes egy száraz serpenyőben felhasználás előtt némi olívaolajon lepirítani, hogy jobb legyen...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű