50 dkg burgonya, 2 tojás sárgája, 8 dkg liszt, 5 dkg zsemlemorzsa, só, szerecsendió, étolaj a sütéshez
1. A burgonyát héjában megfőzzük, egy tálban áttörjük.
2. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, a lisztet, ízlés szerint a sót és az őrölt szerecsendiót.
3. Villával jól összedolgozzuk, 5 percet pihentetjük, majd egy lisztezett gyúródeszkán ujjnyi vastagságú hengereket gyártunk, és 2-3 cm-es darabokra vágjuk.
4. Zsemlemorzsában megforgatjuk őket és forró olajban aranybarnára sütjük.
- A májat megtisztítjuk (levágjuk az inas, hártyás részeket) és kis darabokra vágjuk - A hagymát megpucoljuk és robotgépben pépesre aprítjuk - Bő, forró olajra dobjuk a ha...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA kígyóuborkát alaposan megmosom, majd lereszelem héjastul. Edénybe öntöm a kefirt, túrót és a fűszereket és a fokhagymát, elkeverem, majd a lereszelt kígyóuborkával elkeverem. Hű...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megtisztított újkrumplit forrásban lévő sós vízben kb. 15-20 perc alatt puhára főzzük, majd leszűrjük, és hagyjuk kihűlni. Közben a tojásokat keményre főzzük, hideg víz alá tartj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát megmossuk és héjastól főzzük 15-20 percen át. Majd meghámozzuk és felszeleteljük. A hagymát is megtisztítjuk és felvagdossuk, hozzákeverjük. Az olívaolajat, a mustárt,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű