50 dkg burgonya, 2 tojás sárgája, 8 dkg liszt, 5 dkg zsemlemorzsa, só, szerecsendió, étolaj a sütéshez
1. A burgonyát héjában megfőzzük, egy tálban áttörjük.
2. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, a lisztet, ízlés szerint a sót és az őrölt szerecsendiót.
3. Villával jól összedolgozzuk, 5 percet pihentetjük, majd egy lisztezett gyúródeszkán ujjnyi vastagságú hengereket gyártunk, és 2-3 cm-es darabokra vágjuk.
4. Zsemlemorzsában megforgatjuk őket és forró olajban aranybarnára sütjük.
1. A káposztát lereszeltem, megszórtam egész köménymaggal és megsóztam, így állt 15 percig. 2. Az almát meghámoztam, kimagoztam és lereszeltem. 3. A vöröshagymát is megpucolt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát meghámozom, megmosom, kis kockákra vágom. Sós, forró vízben kb. 15 perc alatt puhára főzöm. A vizet leöntöm róla, és még forrón áttöröm. Hozzákeverek 3 dkg vajat, 2 egé...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit egy főzőedénybe tesszük, a kockákra vágott vöröshagymával együtt, rátörjük a fokhagymát, sózzuk borsozzuk. A tejszínt ráöntjük, valamint annyi tejet hogy ellepje a krum...
Elkészítési idő: 1 ó Nehézség: KönnyűEgy jénai tálat kiolajozunk, majd beleszeleteljük a krumpliszeleteket, sózzuk, borsozzuk. Elkészítjük a leírtak alapján a palacsintatésztát, majd ráöntjük a krumplira. Előmelegí...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű