menu

Családireceptkönyv.hu

Burgonyás kenyér


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg liszt, 4 ek tejföl, 20 dkg margarin / vagy 15 dkg zsír, 1 tk szódabikarbóna, 4 db főtt burgonya, kevés langyos víz

Elkészítés:


1. Az alapanyagokat összegyúrom, úgy hogy egy kicsit lágy maradjon (de azért ne legyen ragacsos), ha kell egy kis langyos vizet öntök hozzá, ha kevés a lisztgyúrás közben lisztezem, amíg nem ragad.

2. Élesztőt vagy sütőport raktam volna bele, de sajna nem volt itthon, de így nem kellett keleszteni csak egy fél órát hagytam pihenni.

3. Ebből két cipót készítek és forró sütőben 180 fokon addig sütöm, amíg szép piros nem lesz.

Burgonyás kenyér

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kenyerek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar PUHA BURGONYÁS KENYÉR
PUHA BURGONYÁS KENYÉR

A kovászhoz (60 dkg lisztre számítva) 2,5 dkg friss élesztőt belemorzsolunk egy fél literes edénybe, összekeverjük 1,5 dl langyos vízzel, 1 kávéskanál cukorral és 2 evőkanál te...

Elkészítési idő: 120 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Andrea
Ciabatta mit getrockneten Tomaten
Ciabatta mit getrockneten Tomaten

1. Schritt Für die Ciabattas als Erstes den Vorteig zubereiten. Hierzu die Hefe mit Wasser und Yaconsirup in einem Becher verrühren und 10 Min. stehen lassen. Dann das Mehl in ein...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Katalin
Friss, ropogós ciabatta
Friss, ropogós ciabatta

A sütőt elő kell melegíteni a legmagasabb hőfokon (nálam 230 fok), ezt sütőkővel, vagy anélkül is meg kell tenni, sütőkővel a hőfok elérése után még 30 percig melegíteni kell a süt...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
SÓS RÚD
SÓS RÚD

Összegyúrjuk a hozzávalókat, duplájára kelesztjük, kb 14 részre vágjuk, 20 cm- es rudakra sodorjuk, tepsire sorakoztatjuk egymás mellé szorosan és ismét hagyjuk kelni. Ezután 10 pe...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk