1 kg liszt, 4 ek tejföl, 20 dkg margarin / vagy 15 dkg zsír, 1 tk szódabikarbóna, 4 db főtt burgonya, kevés langyos víz
1. Az alapanyagokat összegyúrom, úgy hogy egy kicsit lágy maradjon (de azért ne legyen ragacsos), ha kell egy kis langyos vizet öntök hozzá, ha kevés a lisztgyúrás közben lisztezem, amíg nem ragad.
2. Élesztőt vagy sütőport raktam volna bele, de sajna nem volt itthon, de így nem kellett keleszteni csak egy fél órát hagytam pihenni.
3. Ebből két cipót készítek és forró sütőben 180 fokon addig sütöm, amíg szép piros nem lesz.
Először az 1. fázis hozzávalóit nyakon ötjük 2 dl vízzel és magukra hagyjuk őket 15 percre, míg jól megduzzadnak. 2. fázis :A liszteket összekeverem a sóval, borssal, xilittel a...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KönnyűA száraz hozzávalókat összekeverjük (liszt, szódabikarbóna, sütőpor, só). A sütőt bemelegítjük 180 fokra (légkeveréssel). Amikor bemelegedett a sütő, akkor kezdjük összekeverni a...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűSzedd rózsáira a karfiolt és mosd meg. Forralj egy lábosban vizet és a forrásban lévő vízhez dobd hozzá a karfiolt. Főzd kb. 1 percig. Öntsd le róla vizet és a megfőtt karfiolt d...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÍGY KÉSZÍTJÜK EL 1. Melegítsd elő a sütőt 190 fokra. Szórd a keverőtálba a lisztet, sütőport, főszereket, és kutyuld össze őket. 2. Forrósíts olajat a (jó kis) serpenyőbe, és erő...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: Könnyű