Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Burgonyás kenyér


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg liszt, 4 ek tejföl, 20 dkg margarin / vagy 15 dkg zsír, 1 tk szódabikarbóna, 4 db főtt burgonya, kevés langyos víz

Elkészítés:


1. Az alapanyagokat összegyúrom, úgy hogy egy kicsit lágy maradjon (de azért ne legyen ragacsos), ha kell egy kis langyos vizet öntök hozzá, ha kevés a lisztgyúrás közben lisztezem, amíg nem ragad.

2. Élesztőt vagy sütőport raktam volna bele, de sajna nem volt itthon, de így nem kellett keleszteni csak egy fél órát hagytam pihenni.

3. Ebből két cipót készítek és forró sütőben 180 fokon addig sütöm, amíg szép piros nem lesz.

Burgonyás kenyér

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Kenyerek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Paleo kenyér
Paleo kenyér

Először az 1. fázis hozzávalóit nyakon ötjük 2 dl vízzel és magukra hagyjuk őket 15 percre, míg jól megduzzadnak. 2. fázis :A liszteket összekeverem a sóval, borssal, xilittel a...

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Katalin
Ír szódás kenyér
Ír szódás kenyér

A száraz hozzávalókat összekeverjük (liszt, szódabikarbóna, sütőpor, só). A sütőt bemelegítjük 180 fokra (légkeveréssel). Amikor bemelegedett a sütő, akkor kezdjük összekeverni a...

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: Könnyű
share
Karfiolkenyér
Karfiolkenyér

Szedd rózsáira a karfiolt és mosd meg. Forralj egy lábosban vizet és a forrásban lévő vízhez dobd hozzá a karfiolt. Főzd kb. 1 percig. Öntsd le róla vizet és a megfőtt karfiolt d...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Fenyőmagos (vagy bármilyen) zsemlécskék (12 db)
Fenyőmagos (vagy bármilyen) zsemlécskék (12 db)

ÍGY KÉSZÍTJÜK EL 1. Melegítsd elő a sütőt 190 fokra. Szórd a keverőtálba a lisztet, sütőport, főszereket, és kutyuld össze őket. 2. Forrósíts olajat a (jó kis) serpenyőbe, és erő...

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk