Családireceptkönyv.hu

Burgonyás kenyér


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg liszt, 4 ek tejföl, 20 dkg margarin / vagy 15 dkg zsír, 1 tk szódabikarbóna, 4 db főtt burgonya, kevés langyos víz

Elkészítés:


1. Az alapanyagokat összegyúrom, úgy hogy egy kicsit lágy maradjon (de azért ne legyen ragacsos), ha kell egy kis langyos vizet öntök hozzá, ha kevés a lisztgyúrás közben lisztezem, amíg nem ragad.

2. Élesztőt vagy sütőport raktam volna bele, de sajna nem volt itthon, de így nem kellett keleszteni csak egy fél órát hagytam pihenni.

3. Ebből két cipót készítek és forró sütőben 180 fokon addig sütöm, amíg szép piros nem lesz.

Burgonyás kenyér

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Kenyerek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Fokhagymás lepénykenyér (Jamie Oliver)
Fokhagymás lepénykenyér (Jamie Oliver)

Egy nagy keverőtálban keverjük össze a lisztet, a sütőport és a csipet sót.Adjuk hozzá az olajat és a vizet a száraz hozzávalókhoz. Kézzel vagy tésztakeverővel dagasztjuk a keverék...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Nagy
Zsömle vagy kifli
Zsömle vagy kifli

Élesztőt megfuttatjuk a langyos cukros vízben. Majd a liszthez, zsírhoz és sóhoz adjuk. Begyúrjuk nem szabad ragacsosnak lennie./ Szükség esetén vízet vagy lisztet használhatunk. N...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Friss, ropogós bögrés kenyér házilag  por élesztős
Friss, ropogós bögrés kenyér házilag por élesztős

Így készítsd: Érdemes este összeállítani a tésztát, mert 12 órán keresztül pihentetni kell. A lisztet, a porélesztőt és a sót összekeverjük, és a végén hozzáadjuk a vizet. Ha ki...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ágnes
Sós foszlós kalács
Sós foszlós kalács

A tejben elkeverek egy tk curkot, egy tk lisztet, belemorzsolom az élesztőt és hagyom felfutni. Tálba teszem a lisztet, a sót, a tojást, hozzáadom a felfuttatott élesztőt, kidolgo...

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk