1 kg liszt, 4 ek tejföl, 20 dkg margarin / vagy 15 dkg zsír, 1 tk szódabikarbóna, 4 db főtt burgonya, kevés langyos víz
1. Az alapanyagokat összegyúrom, úgy hogy egy kicsit lágy maradjon (de azért ne legyen ragacsos), ha kell egy kis langyos vizet öntök hozzá, ha kevés a lisztgyúrás közben lisztezem, amíg nem ragad.
2. Élesztőt vagy sütőport raktam volna bele, de sajna nem volt itthon, de így nem kellett keleszteni csak egy fél órát hagytam pihenni.
3. Ebből két cipót készítek és forró sütőben 180 fokon addig sütöm, amíg szép piros nem lesz.
Egy nagy keverőtálban keverjük össze a lisztet, a sütőport és a csipet sót.Adjuk hozzá az olajat és a vizet a száraz hozzávalókhoz. Kézzel vagy tésztakeverővel dagasztjuk a keverék...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÉlesztőt megfuttatjuk a langyos cukros vízben. Majd a liszthez, zsírhoz és sóhoz adjuk. Begyúrjuk nem szabad ragacsosnak lennie./ Szükség esetén vízet vagy lisztet használhatunk. N...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÍgy készítsd: Érdemes este összeállítani a tésztát, mert 12 órán keresztül pihentetni kell. A lisztet, a porélesztőt és a sót összekeverjük, és a végén hozzáadjuk a vizet. Ha ki...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejben elkeverek egy tk curkot, egy tk lisztet, belemorzsolom az élesztőt és hagyom felfutni. Tálba teszem a lisztet, a sót, a tojást, hozzáadom a felfuttatott élesztőt, kidolgo...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: Könnyű