Családireceptkönyv.hu

Burgonyás kenyér


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


50 dkg liszt, 50 dkg rozsliszt, 2 dkg élesztő, 10 dkg margarin, 5 dkg cukor, 1 dkg só, 10 dkg főtt áttört burgonya, 4-5 dl tej

Elkészítés:


1. A burgonyát megfőzzük, melegen áttörjük a kétféle langyos átszitált liszttel, sóval, cukorral összekeverjük és tálba tesszük.

2. Közben az élesztőt langyos cukros tejben megkelesztjük, és a lisztre öntjük.

3. A többi tejet is hozzáadjuk, és jól összekeverjük, majd az olvasztott margarint ráöntjük, és addig dagasztjuk, amíg sima tésztát nem nyerünk.

4. Cipót formálunk belőle, letakarjuk, langyos helyen 1 órán át kelesztjük.

5. A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítjuk, és könnyedén átgyúrjuk.

6. Ízlés szerint formázzuk, kivajazott tepsibe helyezzük, olajjal megkenjük, 30 percig kelesztjük és előmelegített sütőben 50-60 percig sütjük.

Burgonyás kenyér

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Kenyerek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Anikó
182. Scali kenyér
182. Scali kenyér

A szokásos módon bedagasztom a tésztát, majd hagyom, hogy duplájára keljen. Ezután enyhén lisztezett felületre borítom, három egyenlő részre osztom. Gömbölyítem őket, majd kb. 10 p...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Zsemlecipó
Zsemlecipó

Az élesztőt a tejben a cukorral felfuttatjuk, majd a liszthez öntjük. Hozzáadjuk az olajat, a tojást és a sót. Az egészből sima, az edény falától elváló tésztát gyúrunk. Konyharuhá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Anikó
229. Szendvicskenyér
229. Szendvicskenyér

Az összes hozzávalót belemérem a dagasztótálba, és lágy, de nem túl puha, az edény falától könnyen elváló tésztát dagasztok. Lisztes kézzel bucit formázok belőle, meghintem a tetej...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Félbarna kovászos kenyér aszalt paradicsommal
Félbarna kovászos kenyér aszalt paradicsommal

Előtésztát készítettem: 140 g kovászt,350 g vizet, 150 g graham lisztet, 100 g rozslisztet, 20 g burgonyapelyhet összekevertem, és 6 órát kelesztettem. Ezután a többi hozzávalót...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk