50 dkg liszt, 50 dkg rozsliszt, 2 dkg élesztő, 10 dkg margarin, 5 dkg cukor, 1 dkg só, 10 dkg főtt áttört burgonya, 4-5 dl tej
1. A burgonyát megfőzzük, melegen áttörjük a kétféle langyos átszitált liszttel, sóval, cukorral összekeverjük és tálba tesszük.
2. Közben az élesztőt langyos cukros tejben megkelesztjük, és a lisztre öntjük.
3. A többi tejet is hozzáadjuk, és jól összekeverjük, majd az olvasztott margarint ráöntjük, és addig dagasztjuk, amíg sima tésztát nem nyerünk.
4. Cipót formálunk belőle, letakarjuk, langyos helyen 1 órán át kelesztjük.
5. A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítjuk, és könnyedén átgyúrjuk.
6. Ízlés szerint formázzuk, kivajazott tepsibe helyezzük, olajjal megkenjük, 30 percig kelesztjük és előmelegített sütőben 50-60 percig sütjük.
A szokásos módon bedagasztom a tésztát, majd hagyom, hogy duplájára keljen. Ezután enyhén lisztezett felületre borítom, három egyenlő részre osztom. Gömbölyítem őket, majd kb. 10 p...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt a tejben a cukorral felfuttatjuk, majd a liszthez öntjük. Hozzáadjuk az olajat, a tojást és a sót. Az egészből sima, az edény falától elváló tésztát gyúrunk. Konyharuhá...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesAz összes hozzávalót belemérem a dagasztótálba, és lágy, de nem túl puha, az edény falától könnyen elváló tésztát dagasztok. Lisztes kézzel bucit formázok belőle, meghintem a tetej...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőtésztát készítettem: 140 g kovászt,350 g vizet, 150 g graham lisztet, 100 g rozslisztet, 20 g burgonyapelyhet összekevertem, és 6 órát kelesztettem. Ezután a többi hozzávalót...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz