Családireceptkönyv.hu

Búzakenyér szász módra


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


1 kg liszt, 2 dkg cukor, 3 dl tej, 1-1,5 dkg só, 5 dkg zsír, 4 dkg élesztő, egy tojássárgája

Elkészítés:


1. Az élesztőt langyos cukros tejben megkelesztjük.

2. A lisztet átszitáljuk, és meleg helyre tesszük.

3. A tejben feloldjuk a sót és, ráöntjük a lisztre.

4. Összekeverjük, és hozzáadjuk a megkelt élesztőt az olvasztott zsírt és addig dagasztjuk, hogy a tészta sima és rugalmas legyen.

5. Cipót formálunk belőle, felületét bezsírozzuk, és letakarva 1 órán át kelesztjük.

6. Ha a tészta megkelt, átgyúrjuk, kizsírozott és lisztezett tepsibe rakjuk, és 30 percig pihentetjük.

7. A tészta felületét tojássárgájával bekenjük, és előmelegített sütőben 40-50 percig szép pirosra sütjük.

Búzakenyér szász módra

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Kenyerek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Mini pretzel kenyerek
Mini pretzel kenyerek

A tejet meglangyosítjuk. Belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a cukrot. A lisztet beleszitáljuk, a sót, az olajat hozzáadjuk. Dagasztógéppel lágy, de nem ragadós tésztát készítün...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Rozmaringos diókenyér
Rozmaringos diókenyér

A diót összekeverjük a gesztenyeliszttel és az őrölt lenmaggal. Hozzáadjuk a rozmaringot, és a szódabikarbónát. A tojásokat és a vizet gyors mozdulatokkal belekeverjük, amíg teljes...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Katalin
Ropogós házi kifli
Ropogós házi kifli

A lisztet elkeverjük a sóval, a tejet meglangyosítjuk és belekeverjük a cukrot, valamint az élesztőt. A tejes keveréket összekeverjük a liszttel, és amikor összeállt, belegyúrjuk a...

Elkészítési idő: 1,30perc - 20pe
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bertalan
Puffancs   (5 db )
Puffancs (5 db )

Mindent összekeverünk,dagasztjuk és kiolajozott tálban,fóliával letakarva kelesztjük 35 percig.Átgyúrjuk,ötfelé elosztjuk,formázzuk,tojással lekenjük és kelesztjük 60 percet.Lekenj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk