menu

Családireceptkönyv.hu

Búzakenyér szász módra


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


1 kg liszt, 2 dkg cukor, 3 dl tej, 1-1,5 dkg só, 5 dkg zsír, 4 dkg élesztő, egy tojássárgája

Elkészítés:


1. Az élesztőt langyos cukros tejben megkelesztjük.

2. A lisztet átszitáljuk, és meleg helyre tesszük.

3. A tejben feloldjuk a sót és, ráöntjük a lisztre.

4. Összekeverjük, és hozzáadjuk a megkelt élesztőt az olvasztott zsírt és addig dagasztjuk, hogy a tészta sima és rugalmas legyen.

5. Cipót formálunk belőle, felületét bezsírozzuk, és letakarva 1 órán át kelesztjük.

6. Ha a tészta megkelt, átgyúrjuk, kizsírozott és lisztezett tepsibe rakjuk, és 30 percig pihentetjük.

7. A tészta felületét tojássárgájával bekenjük, és előmelegített sütőben 40-50 percig szép pirosra sütjük.

Búzakenyér szász módra

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kenyerek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Tamás
Ír szódás kenyér
Ír szódás kenyér

A sütőt 200 fokra kapcsoljuk! A száraz hozzávalókat egy keverőtálba szórjuk, majd a közepébe beleöntjük a kefirt és a vizet. Kézzel olyan tessék-lássék módra összedolgozzuk, tényle...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Elvira
Fokhagymás kenyér
Fokhagymás kenyér

A szárazanyagokat összekeverjük, hozzáadjuk a margarint, majd a langyos vízzel sima tésztává dagasztjuk (nekem ez kb. 10 perc, a robotgép dagasztó spiráljával... 🙂 ). Miután kétsze...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Katalin
Sokmagvas szuperkenyér
Sokmagvas szuperkenyér

Először a magokat mérem ki külön, a mandulát durvára vágom és összekeverem a lenmaggal és a napraforgó maggal. Egy száraz serpenyőt felhevítek, és pár perc alatt megpirítom benne a...

Elkészítési idő: 3,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Teljeskiőrlésű rozskenyér illatos fűszerekkel
Teljeskiőrlésű rozskenyér illatos fűszerekkel

Az előtésztához a hozzávalókat összekeverjük és hagyjuk a pulton letakarva 10-12 órát 10-12 óra múlva nekiállunk összeállítani a tésztát. A hozzávalókat egy tálba mérjük az előtés...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk