1 kg liszt, 2 dkg cukor, 3 dl tej, 1-1,5 dkg só, 5 dkg zsír, 4 dkg élesztő, egy tojássárgája
1. Az élesztőt langyos cukros tejben megkelesztjük.
2. A lisztet átszitáljuk, és meleg helyre tesszük.
3. A tejben feloldjuk a sót és, ráöntjük a lisztre.
4. Összekeverjük, és hozzáadjuk a megkelt élesztőt az olvasztott zsírt és addig dagasztjuk, hogy a tészta sima és rugalmas legyen.
5. Cipót formálunk belőle, felületét bezsírozzuk, és letakarva 1 órán át kelesztjük.
6. Ha a tészta megkelt, átgyúrjuk, kizsírozott és lisztezett tepsibe rakjuk, és 30 percig pihentetjük.
7. A tészta felületét tojássárgájával bekenjük, és előmelegített sütőben 40-50 percig szép pirosra sütjük.
A liszteket a vízzel összekeverem, simára gyúrom. 8 egyenlő részre osztom. Mindegyik részből kb. 20 cm átmérőjű lapot sodrok. Forró száraz serpenyőben addig sütöm az egyik odal...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesTej,tejföl,tojás,élesztő összekeverni. Hozzá liszt,cukor,só dagasztani végén hozzá a margarin. 45 perc kelés. Osztani: zsemle 80 g.x 6 db, kifli 300 g. maradék kenyér, gömbölyít....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűBedagasztom, 10 percig kelesztem, átgyúrom, 20 percig kelesztem, megformázom, kacsasütőben kelesztem még kb 30 percet amíg a sütő 230 fokra melegszik. Fedővel együtt sütöm kb 15-20...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűDas Mehl mit dem Salz und dem Backpulver vermischen und dann den Joghurt und das Wasser unterkneten. Den Teig mit einer Folie abdecken und eine Stunde ruhen lassen. Aus dem Tei...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű