75 dkg liszt, 2 tojás, 4 dl tej, 4 dkg élesztő, 2 kk só
töltelék: finetti , csoki vagy mogyorókrém krém, rahat, bármilyen töltelék, virsli
1. Az élesztőt a tejben felfuttatjuk, és a tésztát összedolgozzuk.
2. Nem kelesztjük.
3. Lisztezett deszkán 8 gombócot készítünk és mindenik gombócot lapos tányér nagyságúra kinyújtjuk.
4. 7 tésztát megkenünk margarinnal, (egy margarint hét részre vágunk, szobahőmérsékletűre melegítjük, hogy kenhetőbb legyen) egymásra rakjuk, és a nyolcadikkal beborítjuk.
5. Lisztezett deszkán vékonyra kinyújtjuk. (minél vékonyabbra nyújtjuk, annál szebbek lesznek a kiflik).
6. Aztán 32 fele vágjuk, átlósan, negyedenként 8 db hogy könnyebben tudjunk dolgozni vele.
7. Tölteléknek lehet édes vagy sós.
8. Tetejét megkenjük felvert tojással a sósat megszórjuk szezám maggal.
A liszteket tálba szitáljuk, elkeverjük a sóval, és a közepébe mélyedést készítünk. Ide tesszük az öregtésztát, az olajat, a balzsamecetet, a vizet és a tejet. A tetejére morzsolju...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűhttp://gabicsek.blogspot.hu/2015/08/reteges-sajtos-vajas-kifli-dagasztas.html
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA túrót tegyük egy tálba a tojással és sózzuk meg, keverjük össze. A kaprot aprítsuk fel és szórjuk bele, adjuk hozzá a lisztet. A masszából formázzunk kisebb golyókat a kezünkkel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt langyos tejben felfuttatom. A hozzávalókat alaposan kidagasztom. Hűtőben kel 1órát. Ha kivetettem a tésztát,8 részre osztom. Gömbölyűre formázom. Az első gombócot...
Elkészítési idő: 1,5+8,5 óra Nehézség: Közepes