75 dkg liszt, 2 tojás, 4 dl tej, 4 dkg élesztő, 2 kk só
töltelék: finetti , csoki vagy mogyorókrém krém, rahat, bármilyen töltelék, virsli
1. Az élesztőt a tejben felfuttatjuk, és a tésztát összedolgozzuk.
2. Nem kelesztjük.
3. Lisztezett deszkán 8 gombócot készítünk és mindenik gombócot lapos tányér nagyságúra kinyújtjuk.
4. 7 tésztát megkenünk margarinnal, (egy margarint hét részre vágunk, szobahőmérsékletűre melegítjük, hogy kenhetőbb legyen) egymásra rakjuk, és a nyolcadikkal beborítjuk.
5. Lisztezett deszkán vékonyra kinyújtjuk. (minél vékonyabbra nyújtjuk, annál szebbek lesznek a kiflik).
6. Aztán 32 fele vágjuk, átlósan, negyedenként 8 db hogy könnyebben tudjunk dolgozni vele.
7. Tölteléknek lehet édes vagy sós.
8. Tetejét megkenjük felvert tojással a sósat megszórjuk szezám maggal.
A tésztát elkészíthetjük hagyományos kelesztéssel is, de mivel nekem nincs mindig időm erre, a kenyérsütőgép dagasztóját szoktam befogni a munkára. Az összes hozzávalót bepakoljuk...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA száraz anyagokat (zabpehelyliszt, zabpehely, búzasikér, himaljáa só, élesztő) egy tálba tesszük és fakanállal összekeverjük. A száraz anyagok közepébe egy gödröt készítünk, amib...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A fenti hozzávalókból kenyértésztát dagasztok, majd kiolajozott kelesztőtálba 20 percet pihentetem. 2. Még kétszer átgyúrom és 20-20 percet pihentetem. 3. Lisztezett felületen...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA lisztet a zsírral vagy a vajjal és a burgonyával eldörzsölöm Hozzáadom a tojást, a langyos tejben megkelesztett élesztőt, sót, és az egészet jól összedolgozom. Hideg helyen pi...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Könnyű