Családireceptkönyv.hu

Croissant


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


75 dkg liszt, 2 tojás, 4 dl tej, 4 dkg élesztő, 2 kk só

töltelék: finetti , csoki vagy mogyorókrém krém, rahat, bármilyen töltelék, virsli

Elkészítés:


1. Az élesztőt a tejben felfuttatjuk, és a tésztát összedolgozzuk.

2. Nem kelesztjük.

3. Lisztezett deszkán 8 gombócot készítünk és mindenik gombócot lapos tányér nagyságúra kinyújtjuk.

4. 7 tésztát megkenünk margarinnal, (egy margarint hét részre vágunk, szobahőmérsékletűre melegítjük, hogy kenhetőbb legyen) egymásra rakjuk, és a nyolcadikkal beborítjuk.

5. Lisztezett deszkán vékonyra kinyújtjuk. (minél vékonyabbra nyújtjuk, annál szebbek lesznek a kiflik).

6. Aztán 32 fele vágjuk, átlósan, negyedenként 8 db hogy könnyebben tudjunk dolgozni vele.

7. Tölteléknek lehet édes vagy sós.

8. Tetejét megkenjük felvert tojással a sósat megszórjuk szezám maggal.

Croissant

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Katalin
Csokis bukta
Csokis bukta

A tésztát elkészíthetjük hagyományos kelesztéssel is, de mivel nekem nincs mindig időm erre, a kenyérsütőgép dagasztóját szoktam befogni a munkára. Az összes hozzávalót bepakoljuk...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Ropogós héjú zabkenyér dagasztás nélkül
Ropogós héjú zabkenyér dagasztás nélkül

A száraz anyagokat (zabpehelyliszt, zabpehely, búzasikér, himaljáa só, élesztő) egy tálba tesszük és fakanállal összekeverjük. A száraz anyagok közepébe egy gödröt készítünk, amib...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Zürich-i kenyér
Zürich-i kenyér

1. A fenti hozzávalókból kenyértésztát dagasztok, majd kiolajozott kelesztőtálba 20 percet pihentetem. 2. Még kétszer átgyúrom és 20-20 percet pihentetem. 3. Lisztezett felületen...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Erika
Pehelykönnyű krumplis pogácsa
Pehelykönnyű krumplis pogácsa

A lisztet a zsírral vagy a vajjal és a burgonyával eldörzsölöm Hozzáadom a tojást, a langyos tejben megkelesztett élesztőt, sót, és az egészet jól összedolgozom. Hideg helyen pi...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk