menu

Családireceptkönyv.hu

Csalamádé


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg paprika, 1 kg zöldparadicsom, 1 kg vöröshagyma, 1 kg uborka, 1 kg édeskáposzta, 1 szál sárgarépa, 10 dkg só, 1 mk borkén, 1 mk szalicil, 30 dkg cukor, 3 dl 20%-os ecet, egész bors, babérlevél, kömény

Elkészítés:


1. A hozzávalókat legyaluljuk.

2. Egy nagy tálban összekeverjük a fűszerekkel.

3. Egy napig állni hagyjuk, közben többször megkeverjük, majd üvegekbe zárjuk. Minden üvegbe kell jutnia elég lének.

Csalamádé

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Savanyúságok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: RECEPTEK
ZÖLDPARADICSOM *
ZÖLDPARADICSOM *

Megmostam, leszáraztam és kb. fél centis karikákra vágtam a paradicsomokat. Megpucoltam a hagymákat, amit én a paradicsomok mellé aprítottam. Sóztam, összeforgattam a hagymát és a...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Nehéz
share
Írta: Nóri
Savanyúság-felöntőlé
Savanyúság-felöntőlé

A hozzávalókat hidegen összekeverni, az alaposan megmosott bármilyen savanyítani valóra ráönteni, üveget lezárni, majd 90°C-on 30 percig automatázni. Gyakorlatilag bármilyen zölds...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mamika
Laskagomba eltevése
Laskagomba eltevése

Laska gomba. Pucoltam, szeleteltem, abároltam, leszürtem, többször átmostam, üvegbe raktam. Feltöltöttem vizzel, pici só. Dunsztoltam 20percig.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tökéletes székely kovászos uborka
Tökéletes székely kovászos uborka

Az uborkákat alaposan lesikálom, végeiket levágom. Két végiről bevágom hosszan, de nem vágom végig. A befőttes üveg aljára megmosott csombort és kaprot teszek. Az uborkákat jó szor...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk