menu

Családireceptkönyv.hu

Csalamádé


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg paprika, 1 kg zöldparadicsom, 1 kg vöröshagyma, 1 kg uborka, 1 kg édeskáposzta, 1 szál sárgarépa, 10 dkg só, 1 mk borkén, 1 mk szalicil, 30 dkg cukor, 3 dl 20%-os ecet, egész bors, babérlevél, kömény

Elkészítés:


1. A hozzávalókat legyaluljuk.

2. Egy nagy tálban összekeverjük a fűszerekkel.

3. Egy napig állni hagyjuk, közben többször megkeverjük, majd üvegekbe zárjuk. Minden üvegbe kell jutnia elég lének.

Csalamádé

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Savanyúságok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Cékla eltevése
Cékla eltevése

Elkészítés: köménymagot a megmosott üvegekbe szórjuk. Céklát megmossuk, megfőzzük fél puhára, majd felszeleteljük és üvegekbe rakjuk. A levet felfőzzük és a forrólével felöntjük. F...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Káposzta saláta
Káposzta saláta

A káposzta külső leveleit eltávolítom, 4 felé vágom, a torzsáját is kivágom, és egy hőálló tálba vékonyan felszeletelem. Ugyan ezt teszem a vöröshagymával is, csak megfelezve. Sózo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Gizella
Kovászos uborka
Kovászos uborka

Az uborkákat alaposan megmossuk, végeiket levágjuk. Itt jegyezném meg, hogy mindenféle körömkefés félórás dörzsölések keringenek a köztudatban, de én erre nem érek rá :) Nem is vol...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Hordós vegyes savanyú
Hordós vegyes savanyú

A borként és a szalicilt egy kevés vízzel simára keverem. Elkészítem a fent említett alaplevet, beleöntöm a tartósítót. Majd elkezdem belerakni a földségféléket. Lezárom a hordót,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk