Családireceptkönyv.hu

Csalamádé


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg vastag húsú zöldpaprika, 1 kg salátauborka, 1 kg vöröshagyma, 1 kg kemény, apró, félérett paradicsom, 25 dkg cukor, 2 dl 20%-os ecet, 1 ek szemes bors, 1 tk koriander, 1 tk mustármag, 1 babérlevél, 8 dkg só, 1 tk nátrium-benzoikum

Elkészítés:


1. Az ecetben elkeverjük a sót és a cukrot, majd a tartósítószert is hozzáadjuk. Félretesszük.

2. A zöldségeket gondosan megmossuk, lecsöpögtetjük, megtisztítjuk, kicsumázzuk.

3. A zöldpaprikát, a paradicsomot és a hagymát vékonyra karikázzuk, az uborkát héjastól legyaluljuk.

4. Az összes zöldséget egy jó nagy, mély, porcelán vagy műanyag tálba tesszük és összekeverjük.

5. Lefedve másnapig állni hagyjuk, közben többször átforgatjuk.

6. Tiszta, kiforrázott literes üvegekbe töltjük, szorosan lekötjük és sötét, hűvös kamrába tesszük.

Csalamádé

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Savanyúságok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Gyors savanyú uborka
Gyors savanyú uborka

Az uborkát mosd meg és vágd le a végeit. A tormát tisztítsd meg és vágd csíkokra. Az uborkát tedd egy tálba, add hozzá a tormát, a megtisztított fokhagymagerezdeket és a kaprot. A...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kovászos uborka
Kovászos uborka

Tapasztalatom szerint, az így kovászolt ubi, hosszabb ideig eláll, bár pontosan nem tudtam lemérni meddig, mert mindig elfogyott, mielőtt romlásnak indult volna. Az uborkákat jól...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Alma télire
Alma télire

Az almákat megpucoljuk.Felszeletelem apróbb közepesen vékony kockákra. Amit vízbe rakunk bele, a vízbe citrom levet öntünk, hogy ne barnuljon meg az alma. Leszűröm lábosba rakom...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Kovászos uborka, hosszú érlelésű.
Kovászos uborka, hosszú érlelésű.

Vettem a boltban ivólevet, aminek szélesebb a szája, mint az ásványvíznek. (Ha több alapanyag van, akkor érdemes megvenni az 5 literes ásványvizet). Jól kimostam. Aljára beszuszak...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk