1 kg vastag húsú zöldpaprika, 1 kg salátauborka, 1 kg vöröshagyma, 1 kg kemény, apró, félérett paradicsom, 25 dkg cukor, 2 dl 20%-os ecet, 1 ek szemes bors, 1 tk koriander, 1 tk mustármag, 1 babérlevél, 8 dkg só, 1 tk nátrium-benzoikum
1. Az ecetben elkeverjük a sót és a cukrot, majd a tartósítószert is hozzáadjuk. Félretesszük.
2. A zöldségeket gondosan megmossuk, lecsöpögtetjük, megtisztítjuk, kicsumázzuk.
3. A zöldpaprikát, a paradicsomot és a hagymát vékonyra karikázzuk, az uborkát héjastól legyaluljuk.
4. Az összes zöldséget egy jó nagy, mély, porcelán vagy műanyag tálba tesszük és összekeverjük.
5. Lefedve másnapig állni hagyjuk, közben többször átforgatjuk.
6. Tiszta, kiforrázott literes üvegekbe töltjük, szorosan lekötjük és sötét, hűvös kamrába tesszük.
Ezt hideg vízzel felöntöm, tepsiben dunsztolni, újságpapír+víz, 200 celsius
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA lereszelt káposztára rátesszük a sót, és egy kevés ecettel is megöntözzük, összekeverjük, 10 percre félretesszük. Nem kell a káposztát kinyomni. Hozzáadjuk a szeletekre vágott...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű