Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Csalamádé


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg vastag húsú zöldpaprika, 1 kg salátauborka, 1 kg vöröshagyma, 1 kg kemény, apró, félérett paradicsom, 25 dkg cukor, 2 dl 20%-os ecet, 1 ek szemes bors, 1 tk koriander, 1 tk mustármag, 1 babérlevél, 8 dkg só, 1 tk nátrium-benzoikum

Elkészítés:


1. Az ecetben elkeverjük a sót és a cukrot, majd a tartósítószert is hozzáadjuk. Félretesszük.

2. A zöldségeket gondosan megmossuk, lecsöpögtetjük, megtisztítjuk, kicsumázzuk.

3. A zöldpaprikát, a paradicsomot és a hagymát vékonyra karikázzuk, az uborkát héjastól legyaluljuk.

4. Az összes zöldséget egy jó nagy, mély, porcelán vagy műanyag tálba tesszük és összekeverjük.

5. Lefedve másnapig állni hagyjuk, közben többször átforgatjuk.

6. Tiszta, kiforrázott literes üvegekbe töltjük, szorosan lekötjük és sötét, hűvös kamrába tesszük.

Csalamádé

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Savanyúságok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Tibor
Kereszt féle 7dl-es ubi
Kereszt féle 7dl-es ubi

Ezt hideg vízzel felöntöm, tepsiben dunsztolni, újságpapír+víz, 200 celsius

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Réka
2012. savanyúság
2012. savanyúság

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
KÁPOSZTASALÁTA *
KÁPOSZTASALÁTA *

A lereszelt káposztára rátesszük a sót, és egy kevés ecettel is megöntözzük, összekeverjük, 10 percre félretesszük. Nem kell a káposztát kinyomni. Hozzáadjuk a szeletekre vágott...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Franciska féle felöntőlé
Franciska féle felöntőlé

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk