Családireceptkönyv.hu

Csalamádé


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg vastag húsú zöldpaprika, 1 kg salátauborka, 1 kg vöröshagyma, 1 kg kemény, apró, félérett paradicsom, 25 dkg cukor, 2 dl 20%-os ecet, 1 ek szemes bors, 1 tk koriander, 1 tk mustármag, 1 babérlevél, 8 dkg só, 1 tk nátrium-benzoikum

Elkészítés:


1. Az ecetben elkeverjük a sót és a cukrot, majd a tartósítószert is hozzáadjuk. Félretesszük.

2. A zöldségeket gondosan megmossuk, lecsöpögtetjük, megtisztítjuk, kicsumázzuk.

3. A zöldpaprikát, a paradicsomot és a hagymát vékonyra karikázzuk, az uborkát héjastól legyaluljuk.

4. Az összes zöldséget egy jó nagy, mély, porcelán vagy műanyag tálba tesszük és összekeverjük.

5. Lefedve másnapig állni hagyjuk, közben többször átforgatjuk.

6. Tiszta, kiforrázott literes üvegekbe töltjük, szorosan lekötjük és sötét, hűvös kamrába tesszük.

Csalamádé

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Savanyúságok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Olajos-ecetes almapaprika
Olajos-ecetes almapaprika

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Lila káposztával töltött paprika
Lila káposztával töltött paprika

1. A fehér húsú, nem csípős paprikát mossuk meg, vágjuk ki a csumáját, a magházát. 2. A piros káposztát tisztítsuk meg a néhány hibás és szennyezett levelétől, majd éles, hegye...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kiss Erika
Csalamádé télire
Csalamádé télire

A felaprított hozzávalókat összekeverjük, rétegezve megszórjuk a fűszerekkel. 24 óra alatt többször átforgatjuk majd vödörbe töltjük. Nem romlik meg!

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk