1 kg vastag húsú zöldpaprika, 1 kg salátauborka, 1 kg vöröshagyma, 1 kg kemény, apró, félérett paradicsom, 25 dkg cukor, 2 dl 20%-os ecet, 1 ek szemes bors, 1 tk koriander, 1 tk mustármag, 1 babérlevél, 8 dkg só, 1 tk nátrium-benzoikum
1. Az ecetben elkeverjük a sót és a cukrot, majd a tartósítószert is hozzáadjuk. Félretesszük.
2. A zöldségeket gondosan megmossuk, lecsöpögtetjük, megtisztítjuk, kicsumázzuk.
3. A zöldpaprikát, a paradicsomot és a hagymát vékonyra karikázzuk, az uborkát héjastól legyaluljuk.
4. Az összes zöldséget egy jó nagy, mély, porcelán vagy műanyag tálba tesszük és összekeverjük.
5. Lefedve másnapig állni hagyjuk, közben többször átforgatjuk.
6. Tiszta, kiforrázott literes üvegekbe töltjük, szorosan lekötjük és sötét, hűvös kamrába tesszük.
A felaprított hozzávalókat összekeverjük,rétegezve megszórjuk a fűszerekkel. 24 óra alatt többször átforgatjuk,majd vödörbe töltjük. Nem romlik meg!
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz uborkákat megtisztítom,megmosom a közepénél egy bevágást csinálok.A burgonyát is megpucolom amit vékony karikákra felszeletelek.Az üveg aljára bele rakom a karikázott burgonya f...
Elkészítési idő: 30 perc +érési Nehézség: NehézA lé hozzávalóit felfőzzük és hagyjuk kihűlni. Addig az üvegeket előkészítjük, bele tesszük a fűszereket és a megmosott uborkákat. (szorosan). A kihűlt levet ráöntjük és lezárjuk a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA felöntő lé hozzávalóit összekészítem egy megfelelő fazékban és felfőzöm. Egy tepsibe beleállítom az előzőleg alaposan kimosott befőttes üvegeket. Első körben nyers hagymát rakok...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű