1 kg vastag húsú zöldpaprika, 1 kg salátauborka, 1 kg vöröshagyma, 1 kg kemény, apró, félérett paradicsom, 25 dkg cukor, 2 dl 20%-os ecet, 1 ek szemes bors, 1 tk koriander, 1 tk mustármag, 1 babérlevél, 8 dkg só, 1 tk nátrium-benzoikum
1. Az ecetben elkeverjük a sót és a cukrot, majd a tartósítószert is hozzáadjuk. Félretesszük.
2. A zöldségeket gondosan megmossuk, lecsöpögtetjük, megtisztítjuk, kicsumázzuk.
3. A zöldpaprikát, a paradicsomot és a hagymát vékonyra karikázzuk, az uborkát héjastól legyaluljuk.
4. Az összes zöldséget egy jó nagy, mély, porcelán vagy műanyag tálba tesszük és összekeverjük.
5. Lefedve másnapig állni hagyjuk, közben többször átforgatjuk.
6. Tiszta, kiforrázott literes üvegekbe töltjük, szorosan lekötjük és sötét, hűvös kamrába tesszük.
1. A fehér húsú, nem csípős paprikát mossuk meg, vágjuk ki a csumáját, a magházát. 2. A piros káposztát tisztítsuk meg a néhány hibás és szennyezett levelétől, majd éles, hegye...
Elkészítési idő:A felaprított hozzávalókat összekeverjük, rétegezve megszórjuk a fűszerekkel. 24 óra alatt többször átforgatjuk majd vödörbe töltjük. Nem romlik meg!
Elkészítési idő: