menu

Családireceptkönyv.hu

Csalamádé


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg vastag húsú zöldpaprika, 1 kg salátauborka, 1 kg vöröshagyma, 1 kg kemény, apró, félérett paradicsom, 25 dkg cukor, 2 dl 20%-os ecet, 1 ek szemes bors, 1 tk koriander, 1 tk mustármag, 1 babérlevél, 8 dkg só, 1 tk nátrium-benzoikum

Elkészítés:


1. Az ecetben elkeverjük a sót és a cukrot, majd a tartósítószert is hozzáadjuk. Félretesszük.

2. A zöldségeket gondosan megmossuk, lecsöpögtetjük, megtisztítjuk, kicsumázzuk.

3. A zöldpaprikát, a paradicsomot és a hagymát vékonyra karikázzuk, az uborkát héjastól legyaluljuk.

4. Az összes zöldséget egy jó nagy, mély, porcelán vagy műanyag tálba tesszük és összekeverjük.

5. Lefedve másnapig állni hagyjuk, közben többször átforgatjuk.

6. Tiszta, kiforrázott literes üvegekbe töltjük, szorosan lekötjük és sötét, hűvös kamrába tesszük.

Csalamádé

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Savanyúságok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Csalamádé
Csalamádé

A felaprított hozzávalókat összekeverjük,rétegezve megszórjuk a fűszerekkel. 24 óra alatt többször átforgatjuk,majd vödörbe töltjük. Nem romlik meg!

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kovászos uborka télire
Kovászos uborka télire

Az uborkákat megtisztítom,megmosom a közepénél egy bevágást csinálok.A burgonyát is megpucolom amit vékony karikákra felszeletelek.Az üveg aljára bele rakom a karikázott burgonya f...

Elkészítési idő: 30 perc +érési
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Zsuzsa
Csemege uborka (konzervgyári)
Csemege uborka (konzervgyári)

A lé hozzávalóit felfőzzük és hagyjuk kihűlni. Addig az üvegeket előkészítjük, bele tesszük a fűszereket és a megmosott uborkákat. (szorosan). A kihűlt levet ráöntjük és lezárjuk a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Erdélyi vegyes savanyú
Erdélyi vegyes savanyú

A felöntő lé hozzávalóit összekészítem egy megfelelő fazékban és felfőzöm. Egy tepsibe beleállítom az előzőleg alaposan kimosott befőttes üvegeket. Első körben nyers hagymát rakok...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk